Olszanica, wypadki i inne niebezpieczne miejsca
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| ebola Posty: 152 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 sie 08 |
|
Dziś to miałem pecha, jadąc na szosce z Balic w stronę Woli miałem wypadek na pętli autobusowej w Olszanicy. Mówiąc dokładniej zawdziałem się na tylni zderzak cysterny, która mnie wpierw wyprzedziła po czym zahamowała bo musiała skręcić w lewo i tak się niefortunnie zdarzyło, że zabrakło mi kilka metrów i bęc... kiera do wymiany i pewnie jeszcze parę innych gadżetów (m.in. kask) i gratis w zestawie dostałem 7 szwów na górną wargę oraz 2 tyg urlopu.Przestrzegam wszystkich...w Olszanicy z dużymi autami trzeba uważać bo nie mogą wjechać na Wolę (przynajmniej te które wiozą materiały niebezpieczne tak jak np. cysterny)... jeździjcie tam ostrożnie ![]() Pozdrower i kręćcie ile się da ![]() P.S. Jak ktoś zna jakieś inne niebezpieczne miejsca to zapodać gdzie i na co uważać |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Most Powstańców Śląskich zaraz przy Placu Bohaterów Getta...ustawili tam na drodze pachołki, by samochody nie jeździły po torowisku, tylko p opasie dla nich wyznaczonym i tu na tym odcinku plac Boh. Getta -koniec mostu trzeba uważać na tzw" BUSIARZY, gdyż bardzo mocno przycinają tak, że nieraz jesteś skłonny uciekać na chodnik ![]() Sam kilka razy zostałem przycięty...ale jak poleciały w stronę kierowcy kilka bardzo znaczących włoskich słów. przeprosił--ale uważać tam trzeba bardzo.... |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Przykre, ale wracaj szybko do zdrowia. A jeśli chodzi o niebezpieczne miejsca dla nas-rowerzystów... to chyba wszystkie drogi asfaltowe po których poruszają się samochody. :/ Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |
i tak się niefortunnie zdarzyło, że zabrakło mi kilka metrów i bęc... kiera do wymiany i pewnie jeszcze parę innych gadżetów (m.in. kask) i gratis w zestawie dostałem 7 szwów na górną wargę oraz 2 tyg urlopu.