SKRADZIONO KELLY's Magnus 2005 (kraków, starowislna)!!!!
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| elukasz123 Posty: 2 Dołączył: 29 maj 09 |
|
|
28 maja 2009 skradziono mi rower z parkingu rowerowego strzeżonego: http://rowery.onet.pl/4,35,139…nus,sprzet.html NUMER RAMY: 04261544 Trzech pajaców przeskoczyło przez ogrodzenie i 2 kilka sekund zrobili swoje. Jeżeli zauważysz rower jak w linku powyżej z tą różnicą, że ma: - korby czarne Shimano SLX - przerz. tyl. XT - kaseta XT - rama czarno / zielona - uszkodzne siodełko - rozprucie z boku na dlugosci okolo 2 cm - SPD Shimano M520 - piasta tył boplight - opony przod / tyl: Scott Manx 2.0 / Continental Vapor Pro W razie jakiejśc akcji: powiadamaiać policję, straż miejską, mnie "502-655-756" lub kolegów i lać w "ryj" złodzieja ![]() Pozdrawiam, Lukasz |
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
Współczuję Czy rower był przypięty porządnym U-lockiem?
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
| elukasz123 Posty: 2 Dołączył: 29 maj 09 |
|
|
rower był przymocowany sensowną linką. jeżeli dodamy do tego, że to było na ogrodzonym strzeżonym, monitorowanym terenie, gdzie rowery stoją w zamykanym ogrodzeniu.... nikt by sie nie spodziewał, żeby w biały dzień ktoś był tak bezczelny, żeby coś kradł (kamera monitoringu jest tuż nad wejściem do boxu rowerowego). Przypuszczam, że jakbym miał U-lock to by przecieli elementy stojaka - to są pręty stalowe spawane o średnicy MAXYMALNIE 10 mm. Nię sądzę, żeby to była jakaś super wytrzymała stal. |
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
No tak, w takim miejscu też pewnie nie myślałbym o U-locku Co jednak ciekawe, to nie pierwszy skradziony rower (bodajże trzeci w tym roku)opisany na tym forum, który przypięty był linką. Ja używam U-locka i jeszcze linki, żeby zabezpieczyć przednie koło i przy okazji przypiąć ramę drugi raz. Czasami używam nawet jeszcze trzeciej, bardzo grubej linki. Niestety złodziejstwo jest w Polsce straszliwie rozplenione. Gorąco polecam dobrego U-locka. Warto odżałować nawet te 300-400 zł i mieć spokój. Mimo wszystko przeciąć pręt, nawet od stojaka byłoby złodziejom znacznie trudniej. Przy odpowiednio długich nożycach nie trzeba się nawet specjalnie wysilić, żeby ciachnąć linkę.
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Czy rower był przypięty porządnym U-lockiem?
Co jednak ciekawe, to nie pierwszy skradziony rower (bodajże trzeci w tym roku)opisany na tym forum, który przypięty był linką. Ja używam U-locka i jeszcze linki, żeby zabezpieczyć przednie koło i przy okazji przypiąć ramę drugi raz. Czasami używam nawet jeszcze trzeciej, bardzo grubej linki. Niestety złodziejstwo jest w Polsce straszliwie rozplenione. Gorąco polecam dobrego U-locka. Warto odżałować nawet te 300-400 zł i mieć spokój. Mimo wszystko przeciąć pręt, nawet od stojaka byłoby złodziejom znacznie trudniej. Przy odpowiednio długich nożycach nie trzeba się nawet specjalnie wysilić, żeby ciachnąć linkę.