BIKE STORY

Autor Wiadomość
skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 20-06-2009 20:47 BIKE STORY
NIe lubię takich miejsc, ale życie czasem zmusza.... Odwiedziłem dziś Galerię Krakowską

Ku mojemu zaskoczeniu jest tam ekspozycja połączona z pokazami - wszystko o tematyce rowerowej Można zobaczyc min:
- plansze z opisem i zdjęciami przedstawiające zarysy podróży K.Nowaka przez Afrykę,
- zabytkowe rowery i zestawione z nimi współczesne odpowiedniki (np szoski z ówczesnym flp-flopem gdzie zmiana biegu następuje przez odwrotne założenie koła, polski rower turystyczny z lat 20 z drewnianymi obręczami stoi obok trekkinga obutego w komplet sakw i przyczepkę Bob Yak..)
- pokazy jazdy i akrobacji na klasycznych bicyklach
Widziałem że można także poscigac się na wirtualnej trasie przed wielkim ekranem do którego jest podpięty rower z trenażerem, spróbowac swych sił na bicyklu

Może zatem warto wybrac się w deszczowe popołudnie do galerii - całośc ma trwac do 5 lipca, oczywiście najwięcej do zobaczenia jest w weekendy

www.RetroMTB.pl
pierwsza polska strona o kultowym sprzęcie

http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts
RetroMTB na Facebooku

pe_pawel mężczyzna

pe_pawel
Miejscowość: Kraków
Dodane 22-06-2009 10:50 RE: BIKE STORY
Czyli warto się wybrać.
Ja nawet chciałem w tygodniu podjechać, ale jak zobaczyłem jaka jest kolejka do wjazdu na parking, to zawróciłem. Może jeszcze raz spróbuję.

Dwa Pi Er

Michu mężczyzna

Michu
Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano
Dodane 22-06-2009 12:50 RE: BIKE STORY
Wirtualna trasa jest dobra B) spróbujcie.
Hinol mężczyzna

Hinol
Dodane 22-06-2009 17:53 RE: BIKE STORY
Najfajniejsze z tego wszystkiego jest możliwość przejechania się na trenażerze z wizualizacją i sprawdzenia ile watów się generuję B), fajny bajer.
A i wystawione rowerki bardzo ciekawe, szczególnie te starsze modele.
Ogólnie polecam. tak
Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 22-06-2009 19:23 RE: BIKE STORY
A duża jest kolejka do generatora watów? Można podpiąć się w spd?

...całe życie drugi!

Hinol mężczyzna

Hinol
Dodane 22-06-2009 20:16 RE: BIKE STORY
Kolejka prawie żadna, z miejsca zasiadłem w siodle. Jedynie jakieś dzieciaki się wokół tego kręciły i czasem wsiadały, więc z czekaniem problemu nie ma.
Z spd to już gorzej, bo rowerki tam mają zwykłe plastikowe pedały, a nie wiem czy z płaską 15 Cię tam wpuszczą. :D
W zasadzie jest jeden problem, ciepło tam jak cholera, pokręcisz mocniej 1-2 minuty i już zaczyna się z Ciebie pot kapać.
Ale tak jak pisałem, zajrzeć przy okazji warto.
Cvbge mężczyzna

Dodane 22-06-2009 21:27 RE: BIKE STORY
Byłem tam w weekend. Akurat był pokaz freestyle'u. Widziałem tylko jak z podłogi podnosi się dziewczyna, obok jeździł rowerzysta. Zgaduje, że skakał przez nią albo co.
Po chwili zaczął jeździć drugi rowerzysta. Długo nie pojeździł, bo odpadła mu jedna korba. Nie widziałem czy przywalił o coś czy sama odpadła... Ale jakby to się stało w momencie skoku nad dziewczyną czy czegoś takiego to mogło dojść do wypadku...
Skocz do Forum: