BIKE STORY
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
|
NIe lubię takich miejsc, ale życie czasem zmusza.... Odwiedziłem dziś Galerię Krakowską Ku mojemu zaskoczeniu jest tam ekspozycja połączona z pokazami - wszystko o tematyce rowerowej Można zobaczyc min: - plansze z opisem i zdjęciami przedstawiające zarysy podróży K.Nowaka przez Afrykę, - zabytkowe rowery i zestawione z nimi współczesne odpowiedniki (np szoski z ówczesnym flp-flopem gdzie zmiana biegu następuje przez odwrotne założenie koła, polski rower turystyczny z lat 20 z drewnianymi obręczami stoi obok trekkinga obutego w komplet sakw i przyczepkę Bob Yak..) - pokazy jazdy i akrobacji na klasycznych bicyklach Widziałem że można także poscigac się na wirtualnej trasie przed wielkim ekranem do którego jest podpięty rower z trenażerem, spróbowac swych sił na bicyklu Może zatem warto wybrac się w deszczowe popołudnie do galerii - całośc ma trwac do 5 lipca, oczywiście najwięcej do zobaczenia jest w weekendy www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
pe_pawel ![]() Posty: 353 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 cze 07 |
|
|
Czyli warto się wybrać. Ja nawet chciałem w tygodniu podjechać, ale jak zobaczyłem jaka jest kolejka do wjazdu na parking, to zawróciłem. Może jeszcze raz spróbuję. Dwa Pi Er |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Wirtualna trasa jest dobra spróbujcie.
|
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Najfajniejsze z tego wszystkiego jest możliwość przejechania się na trenażerze z wizualizacją i sprawdzenia ile watów się generuję , fajny bajer.A i wystawione rowerki bardzo ciekawe, szczególnie te starsze modele. Ogólnie polecam.
|
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
|
A duża jest kolejka do generatora watów? Można podpiąć się w spd?
...całe życie drugi! |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
|
Kolejka prawie żadna, z miejsca zasiadłem w siodle. Jedynie jakieś dzieciaki się wokół tego kręciły i czasem wsiadały, więc z czekaniem problemu nie ma. Z spd to już gorzej, bo rowerki tam mają zwykłe plastikowe pedały, a nie wiem czy z płaską 15 Cię tam wpuszczą. ![]() W zasadzie jest jeden problem, ciepło tam jak cholera, pokręcisz mocniej 1-2 minuty i już zaczyna się z Ciebie pot kapać. Ale tak jak pisałem, zajrzeć przy okazji warto. |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
|
Byłem tam w weekend. Akurat był pokaz freestyle'u. Widziałem tylko jak z podłogi podnosi się dziewczyna, obok jeździł rowerzysta. Zgaduje, że skakał przez nią albo co. Po chwili zaczął jeździć drugi rowerzysta. Długo nie pojeździł, bo odpadła mu jedna korba. Nie widziałem czy przywalił o coś czy sama odpadła... Ale jakby to się stało w momencie skoku nad dziewczyną czy czegoś takiego to mogło dojść do wypadku... |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

spróbujcie.