Tour de France 2009
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
Hej Pozwoliłem sobie stworzyć osobny nowy wątek dotyczący TdF. Zafascynowała mnie wczorajsza jazda na 5 etapie Marcina Sapy z Lampre w ucieczce przez 180km która zniwelowana dopiero 1km przed metą. Coś pięknego Dzisiejszy już 6 etap z Gerone do Barcelony będzie miał 181,5km. Na oficjalnej stronie można dowiedzieć się wszystkich szczegółów odnośnie trasy , jej profilu itp. a także śledzić na żywo poczynania zawodników - jest tam bowiem fajna animacja w zakładce live. Nie udało mi się natomiast znaleźć stacji która to transmituje na żywo w sieci, jak Giro na np. rai sport Oficialna strona TdF |
|
|
| |
| Jelitek2 Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06 |
|
| wejdź sobie na www.steephill.tv tam zawsze jest lista stron lub kanałów które transmitują TdF lub inne ważniejsze wyścigi. Niestety niektóre linki są ograniczone tylko do danego kontynentu lub państwa, dlatego niekiedy zostaje oglądanie wyścigu po francusku lub włosku :-( ale...lepsze to niż nic :-) | |
|
| |
|
Dzięki. Rzeczywiście jest sporo tych kanałów Tu http://www.justin.tv/tvseba6 jest odbiór średniej jakości i po francusku ale w końcu akcja dzieje się we Francji ![]() ![]() |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
szbiker, słabo szukasz masz eurosport po polsku, tylko sopcast zainstalować eurosport PL |
|
|
| |
|
Marcin może i szukam słabo ale u mnie jest ważniejsza kwestia dostosowania mojego słabego łącza do odpowiedniego kanału W każdym razie coś tam widać na tym justinie ![]() ![]() |
|
|
| |
| Jelitek2 Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06 |
|
| Ja mam problemy z tym Sopcastem... nie mogę na nim znaleźć kanałów żeby było TdF. W wyszukiwarce kanałów nie widać. Tak czy inaczej...szbiker. Wybierasz sobie obraz francuski i dźwięk. Włączasz sobie z innego linka tylko sam dźwięk i masz po angielsku :-D | |
|
| |
|
Jutro zapowiada się dopiero niesamowity górski etap z Barcelony do Andorre Arcalis o długości 224km. Czy wyobrażacie sobie 70km podjazdu z finałem na wysokości 2240m n.p.m ? ![]() Oj będzie co oglądać Zobaczcie tylko profil trasy Trasa,Profil trasy,Profil na ostatnich 10 km itp | |
| Edytowane przez szbiker dnia 09-07-2009 21:48 | |
|
| |
| Wrubel Posty: 123 Dołączył: 12 kwi 08 |
|
Ja oglądałem dzisiejszy etap. Strasznie było mi żal uciekającego Szkota, widać było, że męczył się niemiłosiernie, a nic z tego w efekcie nie miał ![]() Czekam aż jutro Lance dołoży wszystkim 5 minut w plecy - choc to raczej mało realne
|
|
|
| |
| wp Posty: 5 Miejscowość: Kraków Dołączył: 10 maj 09 |
|
Chciałeś napisać, że Alberto Contador dołoży wszystkim (w tym Amstrongowi) 5 minut w plecy - to wydaje mi się całkiem realne ![]() Na stroniehttp://www.sport-typ.info są linki do kilku transmisji. Ja oglądam HTV PL (Sopcast) - Eurosport z bardzo fajnym komentarzem. | |
| Edytowane przez wp dnia 10-07-2009 13:38 | |
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
|
Największym błędem Astany jest posiadanie takich dwóch potężnych liderów w jednej grupie. Pierwsze zgrzyty już były między Lancem a Alberto ... Czuję że jak jeden z nich w górach ucieknie to drugi mu chyba patyk w szprychy włoży
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
Coś to obaj cienko jadą jak tracą do czołówki 12 minut na 50 km przed metą Ciekawe czy to odrobią ? Dzisiejszy etap po jugosłowiańsku ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 10-07-2009 15:48 | |
|
| |
| Wrubel Posty: 123 Dołączył: 12 kwi 08 |
|
No i etap skończony, Contador traci 6sek do lidera, Armstrong 8, więc wyjaśnienia sytuacji wciąż nie ma ![]() Contadora nie lubię, za to, że rok temu wygrał Giro bez wygrania żadnego etapu. Jakoś tak brzydko
|
|
|
| |
|
Piękne były widoki dzisiaj na trasie w tych Pirenejach. Niesamowity jest też ten doping ludzi stojących po obu stronach wijącej się bardzo stromej wąskiej drogi, wąskiej też przez tych ludzi Wydaje mi się że peleton na dzisiejszym etapie trochę przyspał bo dopuścił do ponad 12 minutowej przewagi 9 kolarzy. Ktoś powie mało liczących się w klasyfikacji generalnej ,a ja na to że liderem wyścigu został jadący w tej grupce Rinaldo NOCENTINI. Contador też przyspał bo zaatakował z peletonu bodajże dopiero na 2km przed metą a widać było że chłopak miał siły i mógł powiększyć jeszcze przewagę nad Armstrongiem a może nawet zostać liderem wyścigu. A tak etap wygrał mało znany FEILLU Brice z AGRITUBEL a 3 najlepszych w klasyfikacji generalnej to: 1. NOCENTINI Rinaldo 87 AG2R-LA MONDIALE 25h44'32" 2. CONTADOR Alberto 21 ASTANA + 00' 06" 3. ARMSTRONG Lance 22 ASTANA + 00' 08" |
|
|
| |
| vol7 Posty: 54 Miejscowość: s Dołączył: 26 kwi 08 |
|
| Zauważyłem, że dwa teamy, niestety nie kojarzę po koszulkach, mają ciekawe kaski... Jeden jeździ na pomarańczowo, a drugi na zielono... Kaski mają okrągłe wloty powietrza i jest ich masę... Ktoś z Was wie może co to za firma, robi te kaski ? | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Robi je Catlike. Model kasku to Whisper. Swego czasu można je było kupić w Ando, nie wiem jak jest obecnie.
Pozdrawiam |
|
|
| |
| vol7 Posty: 54 Miejscowość: s Dołączył: 26 kwi 08 |
|
|
Dokładnie o te mi chodziło... A grupa to Euskadi (właśnie usłyszałem)... Dzięki! EDIT: Nie mogą być tańsze ciut? ![]() | |
| Edytowane przez vol7 dnia 12-07-2009 14:58 | |
|
| |
|
Odkup od uczestnika Tour'u ![]() Nie wiem jak w tym roku ale jeszcze dwa lata temu można było oficjalnie legalnie kupić biki od wielu zespołów - oni i tak mają po 5 rocznie za free a miłośnicy kolarstwa mogą mieć pamiątkę - być może kaski też można nabyć
|
|
| |
|
hehe, tańsze.. dobre sobie... Wielkie teamy, wielkie pieniądze od sponsorów i co ... tanie kaski na głowach z białego styropianu albo rowery na sisie ?? ![]() Chyba jest oczywiste że to najwyższa liga i najlepszy, bardzo kosztowny sprzęt. Pomijam już fakt że czasami topowe modele kasków które używają zawodnicy i inne ubiory skończywszy na rowerach w malowaniu teamowym są jeszcze droższe niż wypuszczane w seryjnych kolorach. |
|
|
| |
| Szymon Posty: 67 Dołączył: 16 sty 08 |
|
A w jakiej cenie, jeżeli można wiedzieć znalazłeś en kask? |
|
|
| |
|
http://www.sport.pl/kolarstwo/…_cicho_sza.htmlAwantura o zakaz używania radia przez kolarzy. List protestacyjny podpisało 14 z 20 jadących ekip. - To nieakceptowalny i niczym nieusprawiedliwiony pomysł - mówi oburzony Johann Bruyneel, szef grupy Astana. Pierwszy etap bez radia już we wtorek. zrobi się ciekawiej mam nadzieję
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Dzisiejszy już 6 etap z Gerone do Barcelony będzie miał 181,5km. Na oficjalnej stronie można dowiedzieć się wszystkich szczegółów odnośnie trasy , jej profilu itp. a także śledzić na żywo poczynania zawodników - jest tam bowiem fajna animacja w zakładce live. Nie udało mi się natomiast znaleźć stacji która to transmituje na żywo w sieci, jak Giro na np. rai sport
Tu 
masz eurosport po polsku, tylko sopcast zainstalować
ale u mnie jest ważniejsza kwestia dostosowania mojego słabego łącza do odpowiedniego kanału
W każdym razie coś tam widać na tym justinie

Chciałeś napisać, że Alberto Contador dołoży wszystkim (w tym Amstrongowi) 5 minut w plecy