Przechowywanie bike'a
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| bananafrog Posty: 103 Miejscowość: Krk Ruczaj Dołączył: 13 lut 09 |
|
Wobec rychłego powiększenia rodziny , mam dylemat. Trzeba będzie drastycznie ograniczyć miejsce zajmowane przez rowery i największy problem to mój startowy (chociaż bardzo przeciętny ) Trek. W zwiazku z tym dwa pytania:1. czy powieszony za obręcz w pionie będzie miał problem z zapowietrzaniem się hamulców hydraulicznych (Avid Juicy 3; mam wrażenie, że jakiś czas temu przedni hamulec zapowietrzył się od odwrócenia roweru, z tym, że całkiem "do góry kołami") 2. ewentualnie czy można kupić jakiś dobry pokrowiec, w którym przetrwałby (również zimę! ) na balkonie; na balkon nie pada bezpośrednio deszcz, ale w zimie bywa, że zawieje śniegiem (tragedia )?Naprawdę 'niewesoło' to wygląda... I co zrobić? ![]() Będę wdzięczny za sugestie. |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
..dobre pokrowce robi ZATOR ... sam takiego używam do przewozu rowerka wewnątrz auta ale na balkonie też powinien się sprawdzić ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
ja zabudowalem balkon. Na zime jak znalazł. Pokrowiec to za mało
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| piotr Posty: 291 Miejscowość: Królewski Kraków Dołączył: 8 lis 06 |
|
|
Powieszenie bika przednim kołem jest mniej szodliwe dla hamulców w przypadku jak masz w miare świeże klocki, przy bardzo startych , powietrze może się dostać do otworu w komorze. Jesli zostawiasz na dłuższy czas proponuje rozszerzyć klocki aby max przesunąć płyn do góry. Chyba że na sezon przelewasz system na nowo , co warto zrobić jak się użytkuje rower intensywnie przez cały rok, to nie ma co się przejmnować. Jeśli przewracamy rower odwrotnie, lub pionowo, to trzeba odczekać chwile aby w komorze w klamce powietrze nie przeszło niżej po naciśnięciu klamki. Klamke naciskamy później. Powieszenie roweru w pionie przez dłuższy cas - w przypadku np amorów Judy J2, J3 stwierdziłem w serwisie wyciek oleju w okolicach górnego pokrętła w prawej ladze . |
|
|
| |
| bananafrog Posty: 103 Miejscowość: Krk Ruczaj Dołączył: 13 lut 09 |
|
|
Spinoza, dzięki, spróbuję przyjrzeć się tym pokrowcom. Potrzebuję czegoś na rower 'nierozebrany', bo poza samą śnieżną zimą cały czas na nim jeżdżę. Pocio, ja też miałem w planach pierwotnie zabudowę, ale nie jest to takie proste... Piotr, właśnie tego się obawiam. Faktycznie, gdybym miał nie jeździć, to pewnie wystarczy na nowo zalać układ na wiosnę. Ale ja z rowerem muszę coś zrobić w ciągu najbliższego miesiąca, nie planuję tak po prostu go 'magazynować'. Może przejdę na V-brake'i
|
|
|
| |
| Skocz do Forum: |
, mam dylemat. Trzeba będzie drastycznie ograniczyć miejsce zajmowane przez rowery i największy problem to mój startowy (chociaż bardzo przeciętny
) Trek. W zwiazku z tym dwa pytania:
) na balkonie; na balkon nie pada bezpośrednio deszcz, ale w zimie bywa, że zawieje śniegiem (tragedia
)?