Netia/TPSA
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| piotr Posty: 291 Miejscowość: Królewski Kraków Dołączył: 8 lis 06 |
|
|
To nie związane bezpośrednio z rowerami ale szukam kogoś co : miał Tpsa i przeszedł do Netii . Czy koszty zamalały za rozmowy - ponoć jest zaliczanie sekudowe i jak z internetem w porownaniu do neostrady ? Jakość połączeń, czy mają jakieś wady ?? |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
...miałem przejść do netii z tpsa ale zrazili mnie brakiem kompetencji ...tpsa wiadomo drogo w stosunku do oferowanego transferu ale ma jedną niezaprzeczalną zaletę ... działa CAŁY CZAS !!! ( przynajmniej u mnie )
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
|
Tyle że własnie zaliczanie sekundowe wyjdzie taniej niż w Tpsa. Fakt że Neostrada chodzi bez zarzutu cały czas. Oni ponoć mają takie samo coś jak nesotrada, też modem do gniazdka telefonicznego, bo nie chcę kabli po mieszkaniu wieszać. |
|
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
| Ja mam TP SA i polecam, fakt, że nie jest specjalnie tanio, ale tragedii też nie ma, ale jest absolutnie bezawaryjnie i do żadnej Netii bym nie szedł. Netia idzie po infrastrukturze TP SA i jak się coś będzie działo, to będziesz niepotrzebnie dłużej czekać na naprawę. A jeśli nie chcesz kabli w mieszkaniu to kup sobie router-AP WiFi. | |
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
w firmie zmieniliśmy TPSA na Netię bo taniej. Akurat mamy centrale Netii z drugiej strony ulicy więc nie było problemu z kablami. Co do netu to jest lepszy niż neostrada. Powodem zmiany była tzw Błękitna linia i jej kompetencja. Nam koszty ostro spadły ale to zasługa usługi One office duży abonamen ale na stacjonarne dzwonisz za darmo. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
|
Pocio, ale to dla firmy było korzystniej jak robiła duuuuuzo rozmów. Przy uzytku domowym to siezastanawiałem czy zaoszczędzę pare złotych na rozmowach i internecie, Netia ma tańszy internet o tej samej przepustowości, no i teraz proponują mi na firme pół roku abonament za 1 zł/mieś. Tyle zWłaśni z Tpsa pomimo wiekszej ceny nie było problemów, a nie chce misie robic sobie problemów na zawołanie z tego powodu Nib y wszystko jest cacy jak to opisuja , ale czuje w tym jakis haczyk albo minke z czasem. |
|
|
| |
| Kubus18 Posty: 70 Dołączył: 31 mar 09 |
|
Jakoś od sierpnia mam Netie. Przechodziłem z TP. Internet+telefon to w moim przypadku oszczędność jakieś 25 zł...Przełączenie kabli było błyskawiczne, przez noc się wyrobili. Potem wystarczyło pogrzebać w ustawieniach routera(chyba że bierzesz firmowy Netii, ja mam własny ADSL Wifi i było trzeba całego przekonfigurować, oczywiście za tydzień przyszedł ten ich firmowy z oprogramowanie etc. ale leży nawet nie otwarty, razem z dwoma modemami o TPsa ). Na razie zero problemów, nie widzę różnicy między tp a Netią w jakości połączenia, jedyne co może zdziwić to pierwszy rachunek. Otóż okres rozliczeniowy startował 15, netie miałem już od 1(za te 15 dni też trzeba zapłacić ), +1 miesiąc rozliczeniowy+aktywacja linii telefonicznej(jakieś 3 zł) i internetowej (88 zł chyba...tylko nie wiem czy nie był w to wliczony modem- gdzieś wyczytałem że kosztuje 20 zł). W sumie wyszła ładna sumka, nastepny rachunek był już tylko z rozliczeniem miesięcznym. |
|
|
| |
| outsider Posty: 105 Dołączył: 21 lut 06 |
|
Ostatnio mój kumpel walczył z netią o rozwiązanie umowy sprawa oparła się nawet o pisma do UKE, są gorsi od innych firm w sensie robienia z klienta balona, no chyba że akurat jego przypadek był odosobniony ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

)
). Na razie zero problemów, nie widzę różnicy między tp a Netią w jakości połączenia, jedyne co może zdziwić to pierwszy rachunek. Otóż okres rozliczeniowy startował 15, netie miałem już od 1(za te 15 dni też trzeba zapłacić