Netia/TPSA

Autor Wiadomość
piotr mężczyzna

piotr
Miejscowość: Królewski Kraków
Dodane 02-10-2009 21:09 Netia/TPSA
To nie związane bezpośrednio z rowerami ale szukam kogoś co : miał Tpsa i przeszedł do Netii .
Czy koszty zamalały za rozmowy - ponoć jest zaliczanie sekudowe i jak z internetem w porownaniu do neostrady ?
Jakość połączeń, czy mają jakieś wady ??

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604
serwis: www.bikeserwis.pl.tl

spinoza mężczyzna

spinoza
Miejscowość: Kraków - Kliny
Dodane 02-10-2009 21:50 RE: Netia/TPSA
...miałem przejść do netii z tpsa ale zrazili mnie brakiem kompetencji ...tpsa wiadomo drogo w stosunku do oferowanego transferu ale ma jedną niezaprzeczalną zaletę ... działa CAŁY CZAS !!! ( przynajmniej u mnie :p)

Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama.

piotr mężczyzna

piotr
Dodane 02-10-2009 22:33 RE: Netia/TPSA
Tyle że własnie zaliczanie sekundowe wyjdzie taniej niż w Tpsa.
Fakt że Neostrada chodzi bez zarzutu cały czas.
Oni ponoć mają takie samo coś jak nesotrada, też modem do gniazdka telefonicznego, bo nie chcę kabli po mieszkaniu wieszać.

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604

Miki mężczyzna

Miki
Miejscowość: Kraków
Dodane 03-10-2009 11:31 RE: Netia/TPSA
Ja mam TP SA i polecam, fakt, że nie jest specjalnie tanio, ale tragedii też nie ma, ale jest absolutnie bezawaryjnie i do żadnej Netii bym nie szedł. Netia idzie po infrastrukturze TP SA i jak się coś będzie działo, to będziesz niepotrzebnie dłużej czekać na naprawę. A jeśli nie chcesz kabli w mieszkaniu to kup sobie router-AP WiFi.
pocio mężczyzna

pocio
Miejscowość: Kraków
Dodane 03-10-2009 18:49 RE: Netia/TPSA
w firmie zmieniliśmy TPSA na Netię bo taniej. Akurat mamy centrale Netii z drugiej strony ulicy więc nie było problemu z kablami. Co do netu to jest lepszy niż neostrada. Powodem zmiany była tzw Błękitna linia i jej kompetencja.
Nam koszty ostro spadły ale to zasługa usługi One office duży abonamen ale na stacjonarne dzwonisz za darmo.

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

piotr mężczyzna

piotr
Dodane 03-10-2009 21:27 RE: Netia/TPSA
Pocio, ale to dla firmy było korzystniej jak robiła duuuuuzo rozmów.
Przy uzytku domowym to siezastanawiałem czy zaoszczędzę pare złotych na rozmowach i internecie, Netia ma tańszy internet o tej samej przepustowości, no i teraz proponują mi na firme pół roku abonament za 1 zł/mieś.
Tyle zWłaśni z Tpsa pomimo wiekszej ceny nie było problemów, a nie chce misie robic sobie problemów na zawołanie z tego powodu

Nib y wszystko jest cacy jak to opisuja , ale czuje w tym jakis haczyk albo minke z czasem.

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604

Kubus18 mężczyzna

Dodane 04-10-2009 22:45 RE: Netia/TPSA
Jakoś od sierpnia mam Netie. Przechodziłem z TP. Internet+telefon to w moim przypadku oszczędność jakieś 25 zł...Przełączenie kabli było błyskawiczne, przez noc się wyrobili. Potem wystarczyło pogrzebać w ustawieniach routera(chyba że bierzesz firmowy Netii, ja mam własny ADSL Wifi i było trzeba całego przekonfigurować, oczywiście za tydzień przyszedł ten ich firmowy z oprogramowanie etc. ale leży nawet nie otwarty, razem z dwoma modemami o TPsa :) ). Na razie zero problemów, nie widzę różnicy między tp a Netią w jakości połączenia, jedyne co może zdziwić to pierwszy rachunek. Otóż okres rozliczeniowy startował 15, netie miałem już od 1(za te 15 dni też trzeba zapłacić :p ), +1 miesiąc rozliczeniowy+aktywacja linii telefonicznej(jakieś 3 zł) i internetowej (88 zł chyba...tylko nie wiem czy nie był w to wliczony modem- gdzieś wyczytałem że kosztuje 20 zł). W sumie wyszła ładna sumka, nastepny rachunek był już tylko z rozliczeniem miesięcznym.
outsider mężczyzna

Dodane 05-10-2009 09:01 RE: Netia/TPSA
Ostatnio mój kumpel walczył z netią o rozwiązanie umowy sprawa oparła się nawet o pisma do UKE, są gorsi od innych firm w sensie robienia z klienta balona, no chyba że akurat jego przypadek był odosobniony ;)
Skocz do Forum: