skradziono rower

Autor Wiadomość
MarEcZeK mężczyzna

Dodane 21-04-2010 21:38 skradziono rower
Jakiś kur&*syn ukradł rower mojej Dagmarze spod Comarchu

rama Accent biało-czerwona damka górska
widelec biały suntour xcr
amortyzowana sztyca
korba truvativ
kierownica bontrager gięta
wielki czarny metalowy koszyk na kierownicy

rama dokładnie taka:

jakbyście zobaczyli nowego właściciela to wyrwać chwasta!

Dagmara mi płacze cały wieczór :( :( :(
Maciu mężczyzna

Maciu
Miejscowość: Kraków
Dodane 21-04-2010 21:39 RE: skradziono rower
Pytanie tylko czym był zabezpieczony rower?
Andy mężczyzna

Andy
Dodane 21-04-2010 22:05 RE: skradziono rower
No właśnie, dlaczego musimy zadawać takie pytania? Dlaczego rower za np. 1000 zł musimy zabepieczać czymś za 500 zł, żeby czuć spokój. Jazda na rowerze w Polsce jest możliwa, pod warunkiem go sobie przypilnujesz.
MarEcZeK mężczyzna

Dodane 21-04-2010 23:20 RE: skradziono rower
Rower był przypięty do stojaka rowerowego linką na terenie prywatnym firmy Comarch, miejsce objęte monitoringiem pod okiem ochrony firmowej. będzie nawet film z kradzieży.
dla poprawienia humoru polecam topic na enduro69, forumowicze spontanicznie zaproponowali zrzutkę części i już jest praktycznie cały rower dla Dagmary:
http://enduro69.pl/forum/viewt…13&p=3726#p3726
osobiście jestem pod głębokim wrażeniem!!! brawo!brawo!brawo!

a jeszcze jedno: rower ma naklejki enduro69 na ramie oraz był widziany dzisiaj około 17.40 koło Sikornika, jechał na nim facet 40 lat, niebieska kurtka i czarne spodnie.
Edytowane przez MarEcZeK dnia 21-04-2010 23:21
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 22-04-2010 08:21 RE: skradziono rower
Bardzo możliwe że gość już go kupił - nie wydaje mi się żeby 40 latkowie rowery kradli chociaż człowiek się może zdziwić ...

Jeśli to był teren prywatny niech mnie ktoś poprawi ale odpowiada właściciel terenu czyli Komanczeria. Tak samo jakby mi zginęła kurtka z szatni w firmie - też odpowiada pracodawca.

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

żaba kobieta

żaba
Dodane 23-04-2010 21:19 RE: skradziono rower
odpowiada właściciel terenu czyli Komanczeria. Kocur

Powiem krótko - to nie pierwszy skradziony rower. Może i odpowiada, ale kto się będzie sądził o rower z pracodawcą?
Cvbge mężczyzna

Dodane 23-04-2010 21:30 RE: skradziono rower
Racja, ale zapytać nie zaszkodzi.
Dawno temu spod Bumy skradziono koledze rower. Też był monitoring, ale na filmie nic nie było widać, tylko sylwetkę.
Versus mężczyzna

Dodane 23-04-2010 21:41 RE: skradziono rower
Rety! Jestem współwłaścicielem terenu na którym stoi blok z moim mieszkaniem, Czy to oznacza, że jeżeli komuś zniknie rower... to płacę ja?!
Polecam ściąganie przedniego koła, zacisk do kieszeni i szansa na kradzież maleje.

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 23-04-2010 22:17 RE: skradziono rower
Versus nie

Jeśli udostępniasz miejsce zwane parkingiem strzeżonym - jest znak - to jest duża szansa że ... przegrasz proces jak komuś z tego parkingu coś zginie.

U kolegi można się spierać - jeśli firma udostępnia "parking" czyli stojak dla rowerów na swoim terenie - trzeba by zasięgnąć opinii prawnika.

Kwestia jak Żaba - czy ktoś zaryzykuje wylot z pracy za rower? Chociaż tyle się słyszało o tej firmie że wolałbym rower ;)

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Versus mężczyzna

Dodane 23-04-2010 22:30 RE: skradziono rower
No fakt "miejsce objęte monitoringiem pod okiem ochrony firmowej". Tu należałoby znać umowę określającą zakres obowiązków ochrony, bo to nie policja i może zakres swego działania ściśle określać. I to raczej z nią, a nie pracodawcą przyjdzie się ewentualnie sądzić.

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

elawinia kobieta

elawinia
Dodane 24-04-2010 19:20 RE: skradziono rower
Hej,
Koledze również skradziono rower ze strzeżonego parkingu firmowego i firma pokryła koszt. Zdecydowanie warto sprawdzić.
Skocz do Forum: