skradziono rower
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| MarEcZeK Posty: 8 Dołączył: 20 gru 09 |
|
|
Jakiś kur&*syn ukradł rower mojej Dagmarze spod Comarchu rama Accent biało-czerwona damka górska widelec biały suntour xcr amortyzowana sztyca korba truvativ kierownica bontrager gięta wielki czarny metalowy koszyk na kierownicy rama dokładnie taka: ![]() jakbyście zobaczyli nowego właściciela to wyrwać chwasta! Dagmara mi płacze cały wieczór ![]() |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
| Pytanie tylko czym był zabezpieczony rower? | |
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
| No właśnie, dlaczego musimy zadawać takie pytania? Dlaczego rower za np. 1000 zł musimy zabepieczać czymś za 500 zł, żeby czuć spokój. Jazda na rowerze w Polsce jest możliwa, pod warunkiem go sobie przypilnujesz. | |
|
| |
| MarEcZeK Posty: 8 Dołączył: 20 gru 09 |
|
|
Rower był przypięty do stojaka rowerowego linką na terenie prywatnym firmy Comarch, miejsce objęte monitoringiem pod okiem ochrony firmowej. będzie nawet film z kradzieży. dla poprawienia humoru polecam topic na enduro69, forumowicze spontanicznie zaproponowali zrzutkę części i już jest praktycznie cały rower dla Dagmary: http://enduro69.pl/forum/viewt…13&p=3726#p3726 osobiście jestem pod głębokim wrażeniem!!! ![]() ![]() ![]() a jeszcze jedno: rower ma naklejki enduro69 na ramie oraz był widziany dzisiaj około 17.40 koło Sikornika, jechał na nim facet 40 lat, niebieska kurtka i czarne spodnie. | |
| Edytowane przez MarEcZeK dnia 21-04-2010 23:21 | |
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
|
Bardzo możliwe że gość już go kupił - nie wydaje mi się żeby 40 latkowie rowery kradli chociaż człowiek się może zdziwić ... Jeśli to był teren prywatny niech mnie ktoś poprawi ale odpowiada właściciel terenu czyli Komanczeria. Tak samo jakby mi zginęła kurtka z szatni w firmie - też odpowiada pracodawca. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| żaba Posty: 361 Dołączyła: 15 wrz 06 |
|
odpowiada właściciel terenu czyli Komanczeria. Kocur Powiem krótko - to nie pierwszy skradziony rower. Może i odpowiada, ale kto się będzie sądził o rower z pracodawcą? |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
|
Racja, ale zapytać nie zaszkodzi. Dawno temu spod Bumy skradziono koledze rower. Też był monitoring, ale na filmie nic nie było widać, tylko sylwetkę. |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Rety! Jestem współwłaścicielem terenu na którym stoi blok z moim mieszkaniem, Czy to oznacza, że jeżeli komuś zniknie rower... to płacę ja?! Polecam ściąganie przedniego koła, zacisk do kieszeni i szansa na kradzież maleje. nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Versus ![]() Jeśli udostępniasz miejsce zwane parkingiem strzeżonym - jest znak - to jest duża szansa że ... przegrasz proces jak komuś z tego parkingu coś zginie. U kolegi można się spierać - jeśli firma udostępnia "parking" czyli stojak dla rowerów na swoim terenie - trzeba by zasięgnąć opinii prawnika. Kwestia jak Żaba - czy ktoś zaryzykuje wylot z pracy za rower? Chociaż tyle się słyszało o tej firmie że wolałbym rower ![]() MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
No fakt "miejsce objęte monitoringiem pod okiem ochrony firmowej". Tu należałoby znać umowę określającą zakres obowiązków ochrony, bo to nie policja i może zakres swego działania ściśle określać. I to raczej z nią, a nie pracodawcą przyjdzie się ewentualnie sądzić.
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| elawinia Posty: 920 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 8 mar 06 |
|
|
Hej, Koledze również skradziono rower ze strzeżonego parkingu firmowego i firma pokryła koszt. Zdecydowanie warto sprawdzić. |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |