The 2010 UCI XC World Cup # 2 Houffalize, Belgia
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Houffalize to jeden z najcięższych i najbardziej "energetycznych" wyścigów UCI. Tysiące pijanych kibicujących fanów oraz piekielna trasa to Houffalize ![]() Artykuł Artykuł po angielsku i pełne wyniki mężczyzn Zdjęcia wyścigu mężczyzn Artykuł po angielsku i pełne wyniki kobiet Zdjęcia wyścigu kobiet | |
| Edytowane przez szbiker dnia 02-05-2010 20:14 | |
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Najcięższych z powodu tej ilości wypitego piwa ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
też Fajnie wypowiadali się na temat tego wyścigu zawodnicy amerykańskiego olimpijskiego teamu z filmu "Off Road To Athens". Mówili m.in. że ludzie strasznie krzyczą, popychają cię, wychodzą na trasę etc... ![]() |
|
|
| |
|
Ciekawe jest to że niby Belgia i największe wzniesienie podobne jest do kretowiska a udało się prawie 300 m przewyższenia wyznaczyć
|
|
| |
| szkasia Posty: 507 Dołączył: 13 sie 07 |
|
też Pamiętasz jak jeden z zawodników nie wytrzymałhttp://www.youtube.com/watch?v=salfFYuinwY |
|
|
| |
|
Nie dokładnie mi o ten film chodziło ale właśnie o taką presję. Fajny ma teraz gość przydomek "karate kid " ![]() |
|
|
| |
|
Film z zawodów ze strony Specializeda. Można zobaczyć przepiękne rowerki tej firmy i jak trudna jest trasa. Istnieje możliwość ściągnięcia (151MB) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 07-05-2010 01:17 | |
|
| |
| szkasia Posty: 507 Dołączył: 13 sie 07 |
|
W końcu to Puchar Świata a nie ogórek w Piwnicznej ![]() |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
| A widzieliście moment w którym koleś wycinał klocki z opony? | |
|
| |
|
|
W której minucie filmiku to jest ? Właśnie zassałem sobie - ale tam jest kilka plików, z różnych zawodów - z Houffalize ma 95 MB - wywiady z gośćmi i na końcu ze słodką blondyneczką wszyscy na tłentynajnerze więc zaraz wywołamy nową dyskusję ;)MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
|
00:04:19 - wycinanie klocków ![]() |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
| To nie jest wycinanie klocków a jedynie nadawanie im bardziej agresywnego kształtu, ścinanie pod kątem klocków powodowało lepszą trakcję gdyż płaskie klocki "pływają" na błocie. | |
|
| |
|
Rzeczywiście ścinają klocki Zalepiają też taśmą izolacyjną otwory w butach zamiast stosowania ochraniaczy ![]() p.s Jakieś problemy z tylnym zwieszeniem speców - mogą pękać Dotyczy to w szczególności modeli na 2010 rok : Epic Marathon Carbon, Epic Marathon Frame, Epic Expert Carbon, Epic Expert, Epic Comp Carbon, Epic Comp, Era FSR Expert Carbon, Era FSR Expert and Era FSR Comp. produkowanych na Tajwanie http://www.cyclingnews.com/news/specialized-recalls-2010-epic-and-era-models | |
| Edytowane przez szbiker dnia 07-05-2010 15:24 | |
|
| |
|
|
Ja tam widzę wycięte klocki ale niech Ci będzie Maciu. Mnie wzystko jedno ![]() Fakt jest taki, że wcześniej nie widziałem takiego numeru. |
|
|
| |
|
Shit, oglądałem inny filmik Faktycznie
|
|
| |
| Skocz do Forum: |