Pomożecie mi w zakupie roweru??? ciekawostka handbike :)
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| handbikerka Posty: 26 Miejscowość: Wrocław Dołączyła: 22 paź 10 |
|
|
Witam wszystkich sportowców. Chciałabym napisać kilka zdań o sobie, gdyż jestem w ogromnej potrzebie z uwagi na to co robię w życiu. Zakochałam się w kolarstwie niepełnosprawnych. Jestem niepełnosprawną dziewczyną, mam porażenie kończyn dolnych po złamaniu kręgosłupa i przerwaniu rdzenia kręgowego. Należę do klubu sportowego handcycling.pl od września tego roku. Klub udostępnia mi handbikea, rower ręczny na czas zawodów... To jednak za mało, chciałabym trenować na własnym sprzęcie. No i tutaj pojawia się problem, ponieważ tak po prostu i zwyczajnie nie stać mnie na kupno tego roweru. Koszt handbikea t 21 tys zł, myślę, że dla każdego to cena z bajki, koszt, który przerasta jego budżet. Dlatego wpadłam na pomysł, aby utworzyć subkont w Fundacji na ten cel, czyli taka zbiórka na mój rower. Założyłam subkonto w Fundacji "Pomóż i Ty", żeby pomalutku zbierać kaskę. Zbieram ją od 9 października. Wiem, że moja prośba jest kosmiczna, ale zwracam się do każdego, kto może spełnić moje marzenie o własnym sprzęcie, żeby wpłacił 1zł na moje konto. Kiedy uzbieram około 20 tys ludzi o wielkim sercu, może uda mi się kupić własnego handbikea. Ścigam się od dwóch lat i wiem, że to nie chwilowe zauroczenie, ja o niczym innym nie marzę. To prawdziwa miłość do sportu... Nie przejmuję się kalectwem, tym, że jest mi ciężko itd. Wystarczy, że wsiadam na handbikea i wszystkie problemy znikają.. Marzą mi się starty za granicą... Marzy mi się wygrana z najlepszymi zawodniczkami w Polsce. Uwielbiam trenować. Pomożecie mi spełnić moje marzenie? http://ewanahandbikeu2.bloog.pl tu jest mój APEl Gdyby ktoś zechciał pomóc.... to numer subkonta: Millenium Bank 63 11 60 22 02 0000 0000 29 20 62 73 koniecznie z dopiskiem "Rehabilitacja Ewy Kaczmarczyk", celem zbiórki jest rower handbike Smile Fundacja "Pomóż i Ty" Uzbierałam od 9eg 3,500, wszystko opisuję na pomocdlaewy.rox.pl Odpowiem na wszelkie pytania... trudna droga przede mną do handbikea...bardzo trudna ![]() ![]() ![]() |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Sprawa oczywista! Czy można trochę więcej złotówek wpłacić?
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 23-10-2010 00:04 | |
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
| Nie zrozum mnie źle ale czy rower do treningów musi być taki drogi i "wypasiony" ? Czy to rower do zawodów ? | |
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Dokładnie Versus! - zawsze się coś wyskrobie!
| |
| Edytowane przez pit dnia 23-10-2010 00:17 | |
|
| |
|
Nie zrozum mnie źle ale czy rower do treningów musi być taki drogi i "wypasiony" ? Czy to rower do zawodów ?szbiker Tanich, to chyba w ogóle nie ma. ??? nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 23-10-2010 00:15 | |
|
| |
|
| http://www.far.org.pl/forum/viewtopic.php?id=1552 | |
|
| |
|
Sprawa oczywista! ha ha ha no baaaaSzczerze ludzie wpłacają jak na mój gust ogromne pieniążki, naprawdę jestem bardzo zaskoczona Tak bardzo się wzruszam...Przecież jak ja dostanę ten rower, to tylko dzięki LUDZIOM, ![]() ach.. ;)Dodane dnia 23 października 2010 14:55:52 http://www.far.org.pl/forum/viewtopic.php?id=1552szbiker znam to forum od A do Z, często na nim się udzielałam zachęcając kulawych do tego sportu. Na niebieskiego handbikea już dostałam w 2008 roku z mops - 2500, koszt 6200, waga 30kg, kontuje barków i bóle pleców... Przy moim złamaniu tylko rower leżący, owszem, mogę dac sobie spokój ze sportem, ale za bardzo to kocham i mam problem...bo pfron pomoże ale za 3 lata najwcześniej w listopadzie czyli w 2013 roku.Do tego czasu wszystko może się zdarzyć ![]() Nie uda się, trudno, ale przynajmniej chcę spróbować ![]() Dodane dnia 23 października 2010 14:57:56 Nie zrozum mnie źle ale czy rower do treningów musi być taki drogi i "wypasiony" ? Czy to rower do zawodów ?szbiker tak, to rower do ścigania profesjonalnego (( cena kosmos, za zwykłego handbikea, pokazuje foto dałam całe 6200, PFRON dał 2,500 ![]() A niebieski waży 30kg i jadę na nim zawsze...ostatnia.... a to zdjęćie to maraton wrocław zeszły rok czas 3:45 minut, w tym rou byłam na leżacym, czas 2:21 minut ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_ob…b17e02289c.html - tu fotka bo cos dodaje od 15 minut na forum i mi nie wchodzi fotka więc podaję link niebieskiego dodam, że teraz nawet byłam na nich na zawodach w Żórawinie.Trochę się ...delikatnie mówiąc "ośmieszam" przed innymi niepełnosprawnymi, którzy mają wypasione rowery, ale cóż, ja nie mam renty 2,500., tylko socjalną 500zł hihhi, nie każdego życie tak rozpieszcza, mówiąc półżartem, bo żadna kasa zdrowia nam nie wróci.Ale fakty są faktami, mnie nie stać na ten rower, a ambicje wielkie... ![]() niebieski | |
| Edytowane przez handbikerka dnia 23-10-2010 15:05 | |
|
| |
|
Dyskusja o cenie nie ma sensu. Owszem, gdybym miał wyłożyć całość kwoty, wtedy bym (z uwagi na moje skromne środki) rozważał kwestię cena/przydatność. Ale jeżeli mam się jedynie dołożyć, to Ewa celuj w najwyższa półkę! Jak jest sprzęt za 100 000pln- bierz taki, nawet jeżeli chodzi o trening!Tylko daj kiedyś w przyszłości zweryfikować swoja formę na trasie!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
dzięki za wyjaśnienia Ewa ![]() |
|
|
| |
|
|
wiecie co? Naprawdę nie ma sprawy, mój zdrowy małżonek mówi tak "Ewka, ja sam chciałbym takie cudo", powiedział to po przejechaniu kliku km na leżącym hand = zdrowy typ, hehehJa osobiście wolałabym wstać i pobiegać, tanio i jakże cudownie, niestety nie mogę... wiele lat szukałam dla siebie tego czegoś i znalazłam...szkoda tylko, że za taką kosmiczną cenę. Ale co racja to racja, zbiorę kaskę - super, nie zbiorę,.....staram się nie mysleć, że nie zbiorę noooo ![]() |
|
|
| |
|
dzięki za wyjaśnienia Ewamam nadzieję, ze przekonałam Ciebie do swojej pasji i do tego, że nie robię tego dla kaprysu. Na kaprysy mnie stać, generalne zależy mi na zdrowiu i na sporcie. W moim przypadku oba można połączyć. Handbike mnie rewelacyjnie rehabilituje, no i mogę uprawiać sport, być wśród ludzi, to daje poczucie prawdziwej niezależności, naprawdę.. ![]() |
|
|
| |
|
http://picasaweb.google.com/So…651776476814418 dziś ![]() |
|
|
| |
|
|
Tu jeszcze małe dopowiedzenie. Ewo, do wpłacenia na Twoje konto kilku złotych, skłonił mnie nie tylko Twój stan zdrowia, współczucie. Zazwyczaj chętnie angażuję się w każde grupowe działanie, które może przynieść skutek dla mnie w pojedynkę- nieosiągalny. I dlatego nie przeraża mnie kwota, która chcesz wydać na rower. Jeżeli pojawi się, na odmianę jakiś młody, zdolny, a przy tym biedny zawodnik, z prośbą o zbiórkę na rower za 15tyś pln, także dostanie kilka groszy ode mnie, mimo, że będę mu go po cichu(ale zdrowo!) zazdrościł.
| Edytowane przez Versus dnia 26-10-2010 19:56 | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Mario piszesz bardzo złożone zdania. Przeczytałem kilkanaście razy i nie wiem czy popierasz tą inicjatywę czy jesteś bierny
|
|
|
| |
|
|
Popieram, popieram! Dzięki furman! Istotnie, mam z tym problem. Już poprawiłem. I wpłacę złote, a nie złotówki(mój pierwszy wpis)!
| Edytowane przez Versus dnia 26-10-2010 20:13 | |
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
Młody i zdolny dostanie nawet droższy rower od sponsora ![]() |
|
|
| |
|
Tu jeszcze małe dopowiedzenie. Ewo, do wpłacenia na Twoje konto kilku złotych, skłonił mnie nie tylko Twój stan zdrowia, współczucie. Powiem tak, na zdrowie nie narzekam, mam w domu siłownię, ćwiczę, dbam o siebie, nie jaram fajek, nie pije <za dużo >, staram się nie jeść śmieci...trenuję czasem na handbikeu - czołgu mym, choć muszę uważać, bo po nim boli...Także chyba nie musisz mi współczuć, fakt, szkoda, że nie chodzę, ale mam w zamian inne rzeczy, jakże cenne. Spójrz na mojego psa, no i małżonek też się trafił nad wyraz dobry etc... Bardzo wam dziękuję za złotóweczki, to jakby przyśpiesza akcję, tylko najgorsze jest to, że Fundacja poda mi kwotę, czyli ile zebrałam pod koniec listopada. TO WIECZNOŚĆ! Szkoda, ale nie mam na to wpływu, wiem że na pewno mam już około 5tys...ale oficjalnie nie potwierdzę, póki Fundacja nie da mi wyciągu. Spróbuję zadzwonić do nich jutro, bo wiecie sponsor też pyta ile zebrałam,, a ja ręce rozkładam, że nie wiem...Nie wiem czy to sponsora nie zrazi... ![]() |
|
|
| |
|
Spootnick! Nawiąż trochę do rzeczywistości!
|
|
| |
spootnick ![]() Posty: 584 Miejscowość: Kraków Dołączył: 30 maj 08 |
|
| Bartek Wawak | |
|
| |
|
|
No, a dalsze, jak na szybkiego oceniam- 3000 nazwisk?
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Czy można trochę więcej złotówek wpłacić?

no baaaa
;)
(( cena kosmos, za zwykłego handbikea, pokazuje foto dałam całe 6200, PFRON dał 2,500

>, staram się nie jeść śmieci...trenuję czasem na handbikeu - czołgu mym, choć muszę uważać, bo po nim boli...