ZIKIT i Akcja Zima
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| dav Posty: 13 Dołączył: 8 lip 09 |
|
administratorów proszę o wybaczenie, nie znalazłem stricte Hyde Parku więc piszę tutajHej, Nie wiem jak Wy ale ja wciąż chciałbym jeździć rowerem po ścieżce do Podgórek Tynieckich a ta, mimo, że otwarta z pompą i tak ruchliwa w ciepłe dni, teraz stoi nie odśnieżona i nieprzejezdna. Dzwoniłem do ZIKITu i złożyłem prośbę, jednak fajnie by było, jakby więcej rowerzystów upomniało się o tę trasę i odśnieżenie jej. Widywałem tam wielu z Was i wiem, że z chęcią będziecie tamtędy kręcić treningowo, jeśli tylko się będzie dało, prawda ![]() Numer telefonu do Akcji Zima: 12 616 74 21 (i jeśli potrzeba wewn 74) Jeśli macie profil na FB, kliknijcie Lubię to! na stronie ZIKITu i komentujcie i polubcie mój wpis na ich tablicy, niech nie potraktują mojej prośby jako mało istotnej, jednostkowej prośby, niech wiedzą, że jest zainteresowanie facebookPomożecie? ![]() |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
W rozporządzeniu ministra infrastruktury dotyczącym standardów odśnieżania jest zapis o kolejności usuwania śniegu: najpierw z jezdni, potem z chodników, a na koniec ze ścieżek rowerowych - tłumaczy Jacek Bartlewicz, rzecznik Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu (ZIKiT zajmuje się także odśnieżaniem). - Warunki pogodowe są takie, jakie są, i nie jesteśmy w stanie usunąć śniegu ze wszystkich ciągów jednocześnie. poczekamy do wiosny
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| 235245 Posty: 83 Miejscowość: KrK Dołączył: 23 wrz 10 |
|
|
Witajcie, z ta kolejnoscia odsniezania, to tez nie jest tak - bo skoro najpierw drogi a pozniej chodniki i sciezki, to dlaczego "sciezka" rowerowo-piesza wzdluz Ksiecia Jozefa byla (i jest) odsniezana tej zimy odkad tylko pojawily sie pierwsze opady? ale fakt faktem - przy tynieckiej sciezka nie byla odsniezana ani razu
~235245~ |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
W sumie zimą, to zamienia się ona w ścieżkę dla biegówkaczy (takich na nartach biegówkach), przy obecnym stanie nawierzchni, to pewnie więcej ich tam nawet ma szansę kursować niż rowerzystów .
Pozdrawiam |
|
|
| |
| szkasia Posty: 507 Dołączył: 13 sie 07 |
|
| Posypali piaskiem podjazd w lesie Wolski od Kamedułów pod bunkier. Ciekawe po co chyba tylko po to żeby dzieciom z sankami zabawę popsuć. | |
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Spokojnie ten bezmyślny akt rozpaczy ponawiają corocznie. To nic nie zaszkodzi, ba nawet zwiąże lepiej podłoże bo i tak zasypie ale przynajmniej tak szybko nie spłynie po asfalcie przy ociepleniach. Dzieci przetrwają nawet taką głupotę. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Posypali piaskiem podjazd w lesie Wolski od Kamedułów pod bunkier. Ciekawe po co chyba tylko po to żeby dzieciom z sankami zabawę popsuć.szkasia Stawiałbym na wygodę prowadzenia samochodów służbowych używanych do całorocznych, rutynowych prac pielęgnacyjnych Lasu. ![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |
więc piszę tutaj