Przegląd gwarancyjny

Autor Wiadomość
Cvbge mężczyzna

Dodane 26-06-2011 22:12 Przegląd gwarancyjny
Cześć,

muszę oddać rower na pierwszy przegląd (gwarancyjny). W Secesji rzucili termin tygodniowy. To jakieś jaja! Nie będę im zostawiam roweru żeby przez tydzień im leżał a później w godzinę posmarują łańcuch czy co tam robią. Jeżdżę na nim codziennie do pracy, do tego w weekend mogę potrzebować a nie mam gwarancji że zdążą.

Czy oni w ogóle mogą stawiać takie warunki? Przecież nie mogą sobie dowolnie długo trzymać roweru.

Będę jeszcze z nimi osobiście rozmawiał, ale telefonicznie nie chcieli się zgodzić na żadne umówienie na konkretny dzień...
Kocur mężczyzna

Kocur
Miejscowość: Kraków
Dodane 26-06-2011 22:23 RE: Przegląd gwarancyjny
Z tego co się orientuje mogą - tłumacząc się obłożeniem i braku możliwości dokładnego terminu. Nie ma na ten temat nic w kodeksie handlowym ani cywilnym.

Ale ... dobre sklepy rowerowe (nie, nie TE mam na myśli:) w sensie dbające o klienta dają na czas przeglądu gwarancyjnego rower zastępczy - spotkałem się już z takimi przypadkami - niestety z innych miast Polski :|

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Miejscowość: Kraków
Dodane 27-06-2011 01:10 RE: Przegląd gwarancyjny
Żaden serwis rowerowy nie ma obowiązku zrobić jakiegokolwiek przeglądu w terminie, który sobie wymyśli klient. Klient może ewentualnie ładnie poprosić aby zrobili go w miarę szybko. A to, że klient jeździ na biku codziennie to ich w ogóle nie obchodzi.

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Andy mężczyzna

Andy
Dodane 27-06-2011 09:12 RE: Przegląd gwarancyjny
Wg mnie dobrą praktyką byłoby umawianie się na konretny dzień, dwa dni. Wtedy klient podjeżdża zostawia rower i dwa dni później odbiera. Leżakowanie roweru przez tydzień w serwisie świadczy wg mnie o nieprofesjonalnym serwisie.
Skocz do Forum: