Mistrzostwa Świata w kolarstwie górskim 2011
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
Od dzisiaj w Szwajcarskim Champery trwają Mistrzostwa Świata w kolarstwie górskim. Odbył się już wyścig sztafet WIĘCEJ TUTAJ .Polska sztafeta była niestety dopiero 15- ta. W sobotę o 13:30 tytułu Mistrzyni będzie bronić Maja Włoszczowska ! zaś o 16:30 startuje elita mężczyzn. WIĘCEJ TUTAJ TUTAJ PROGRAM ZAWODÓW OFICJALNA STRONA MISTRZOSTW Transmisję z wyścigów elity Pań i Panów będzie można obejrzeć jak zwykle TUTAJ | |
| Edytowane przez szbiker dnia 31-08-2011 21:00 | |
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Nie wiem czemu ale po zainstalowaniu tego co tam pisze nie chodzi mi Ktoś wie może, pomóc jakoś? |
|
|
| |
|
|
nie wiem jak Ci pomóc - mi wszystko śmiga :-) Może musisz zaktualizować pdf'a Rzut oka na trasę :-) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 31-08-2011 23:23 | |
|
| |
| Fuks Posty: 133 Dołączył: 14 maj 11 |
|
| No to jak narazie Marek Konwa ze srebrem do 23 lat. zobaczymy czy jeszcze jakis medal bedzie. | |
|
| |
|
Super sprawa a lekko nie było ....“Plan taktyczny był prosty: jechać od początku z przodu i próbować atakować. Szyki trochę pokrzyżował mi upadek na pierwszej rundzie. Leżałem na zakręcie na odcinku asfaltowym. Straciłem sporo, musiałem gonić rywali, ale noga była dobra. Potem usłyszałem trzask. Na zjeździe pękła sztyca pod siodełkiem. Na szczęście było to blisko boksu technicznego. Mechanik Hubert Grzebinoga założył mi nowe siodło i sztycę. No i pojechałem dalej” – powiedział Konwa. źródło Media Fotki Media "branżowe" np.tu i też tu coś jest ;-) Zagraniczne media Chyba nigdy nie będzie tak że media będą poświęcać uwagę i relacjonować sukcesy naszych kolarzy z taką samą determinacją jak lekkoatletów czy piłkarzy ale co tam my mamy własne kanały informacyjne ;-) Myślę że możemy jeszcze liczyć na Maję , że nas "nie zawiedzie" i będzie złoto ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 02-09-2011 22:29 | |
|
| |
|
|
Wykruszają się zawodniczki. Ania Szafraniec dziś poszła do gipsu LENE BYBERG Norweżka
|
|
|
| |
| zuczek Posty: 109 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 maj 09 |
|
| freecaster.tv na mistrzostwa jest płatny. Proponuję obejrzenie transmisji na sport.tvp.pl , dziś o 13.25 jedzie Maja | |
|
| |
|
dokładnie to chciałem teraz napisać Dzięki | |
| Edytowane przez szbiker dnia 03-09-2011 12:18 | |
|
| |
|
|
Oki już mam. Dziękuję za pomoc.
|
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
freecaster.tv na mistrzostwa jest płatny. Proponuję obejrzenie transmisji na sport.tvp.pl , dziś o 13.25 jedzie Majazuczek Do tej pory chyba nie był? |
|
|
| |
|
| Transmisja na TVP SPORT (ale przenoszą się czasami na lekkoaltletykę :/) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 03-09-2011 14:19 | |
|
| |
|
|
No i wszystko jasne. BRAWO MAJKA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...a gdyby nie to koło...to
| |
| Edytowane przez Michu dnia 03-09-2011 15:19 | |
|
| |
|
Wielkie brawa Maja Wicemistrzynią Świata !! | |
| Edytowane przez szbiker dnia 03-09-2011 15:21 | |
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Ładnie pojechała Maja. Widać, że na mecie była bardzo zadowolona. Szkoda kapcia, ale i tak ładnie odrobiła z piątego miejsca na drugie. | |
| Edytowane przez Marcin dnia 03-09-2011 16:22 | |
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
jak widać było dzisiaj 29" koła sa bardziej kapciogenne jak tradycyjne małe kichy. Przez to Majka ma tylko srebrny medal. Swoją drogą wielkie gratulacje za wspaniałą jazdę. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Powyższą tezę, którą zaprezentował powyżej Pocio, ustaliliśmy gremialnie po 3ech piwach w Pizzerii o zapomnianej przeze mnie już nazwie!![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
jak widać było dzisiaj 29" koła sa bardziej kapciogenne jak tradycyjne małe kichy. pocio zwróć uwagę na video, czas 35-37 minut, że na kapciu jechała, małe kichy w ogóle by nie jechały. http://sport.tvp.pl/inne/pozos…ajcaria/5202424 |
|
|
| |
| Giresse Posty: 103 Miejscowość: Zabierzów / Kraków Dołączył: 15 lis 10 |
|
|
Kulhavy Winner http://www.uci.ch/templates/BU…TUyMTM&LangId=1 "Tylko bogatych stać na kupowanie tandety, bo mogą ją kupować w nieskończoność; | |
| Edytowane przez Giresse dnia 03-09-2011 19:34 | |
|
| |
|
Kulhavy jest poza zasięgiem Wracając do Majki. Jak wiemy przebiła oponę ...podobno stało się to tak; ."..Dobiłam koło na jakimś ostrym kamieniu, którego nie zauważyłam, bo jechałam w tym momencie za Catharine..."Żródło....zacząłem drążyć temat ;-) Zaciekawiło mnie na jakich oponach jechała. Tutaj ktoś podał że jechała na szytkach i że – To opona z płótna bawełnianego, wykonywana ręcznie przez pewną manufakturę w Belgii. Szytkę z bieżnikiem nakleja się bezpośrednio na specjalną obręcz koła. Efektem jest większy komfort jazdy i lepsza przyczepność na trasie. Trudniej też przebić szytkę niż zwykłą oponę..... ![]() ![]() Po analizie ;-) myślę że chodzi jednak o fabrykę z Holandii tzn. Dugast na których jeździ czołówka światowa jak Schurter czy Vogel albo Marek Konwa nasz aktualny wicemistrz U23. Więcej Ciekawe jak jest w rzeczywistości :-) | |
| Edytowane przez szbiker dnia 04-09-2011 01:06 | |
|
| |
|
|
Dzięki szbiker za dobrą analizę. Jeszcze raz przejrzałem video momentu zmiany koła (38 minuta). Tym razem jechała na sprawdzonej oponie GEAX (chyba, bo napis można pomalować). Szkoda, że nie miała tak od początku. | |
| Edytowane przez Marcin dnia 04-09-2011 07:53 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

a lekko nie było ....