Wspólne kibicowanie podczas finału TdP w Krakowie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Marcus ![]() Posty: 739 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Co powiecie na ustawkę w rejonie Rynku celem kibicowania biało-czerwonym (i wszystkim pozostałym ) podczas ostatniego, finałowego etapu Tour de Pologne? Proponuję stronę pn Rynku - będzie można się przemieszczać w stronę ul. Studenckiej, Krupniczej i ewentualnie Błoń na finisz. Kolarze 7 x powtarzają trasę Rynek (start ostry) - Błonia - Rondo Matecznego, więc będzie czas nacieszyć się szumem opon . Godzina startu 15:20, meta ok 19.00Tu mapka etapu: http://tourdepologne.pl/t/etap-vii,etap/#8 Informacje ZiKIT o utrudnieniach w ruchu: http://zikit.krakow.pl/aktualnosci/utrudnienia Proponuję spotkanie na pl. Mariackim o 15.00 pod fontanną krakowskiego żaka. | |
| Edytowane przez Marcus dnia 14-07-2012 13:24 | |
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Ja będę! Mój Nikon padła, zatem chętnie pokibicuje z kimś, kto utrwali to co widzę!![]() Stroje kolarskie/teamowe obowiązkowe? nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
Myślę, że najlepiej żółte lub biało-czerwone ![]() |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Ja bym Wam - mam tu na myśli Grupę zaproponował - coś nieco innego. Otóż spore fragmenty trasy w poniedziałek biegną wzdłuż arterii komunikacyjnych miasta i w związku z tym pojawia się możliwość wykonania parady Zielonych na znacznej długości odcinku co, skutecznie przeprowadzone, nie umknie uwagi środków masowego przekazu. Była by to świetna okazja zaprezentowania Grupy i akcent ze strony środowiska krakowskich bikerów. No chyba 2km uda się utrzymać tempo profi ? jak sądzicie? Jacek PS. Kamieńskiego-Wielicka, będą jechać pod prąd czyli jest możliwość jazdy drugą jezdnią na jednym z odcinków o znacznej długości bez świateł, bo pewnie tak pójdzie przekierowany ruch. PS.2. Oczywiście to tylko jeden z moich zwariowanych pomysłów... ale..
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 15-07-2012 13:02 | |
|
| |
|
Pomysł bardzo fajny. Jednak z uwagi na termin(dzień powszedni), trudno liczyć na dużą frekwencję zielonych. A z małą, by przyciągnąć uwagę, może nie obejść się bez klasycznych, sprawdzonych chwytów na taką okazję, czyli jazdy bez spodenek, czyli z gołym tyłkiem!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
Hmmm nie wiem jak z przejezdnością tych odcinków - raczej albo będą tam stać kibice, albo będzie zakaz jazdy. Poza tym jeśli chodzi o zwrócenie uwagi mediów, to enduro 69 z racji nawiązania do akurat 69 tour będą bardziej rozchwytywani . Jako, że nie mam ani czerwonej, ani czarnej, ani zielonej koszulki planuję strój cywilny . W każdym razie sam pomysł ciekawy . |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
|
O 15 umówiliśmy się w pod Bagatelą, jakby ktoś miał chęć to niech wbija. Będziemy rowerami tak żeby móc się przemieszczać i pokręcić trochę w różne miejsca
Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
|
| Meta jednak ok 18:15-30, czyli wcześniej. Ja też będe na rowerze, ale o 15 na pl. Mariackim | |
|
| |
|
|
Ech, Marcus to cicha woda! Ma jakąś dziwną definicje kibicowania. ![]() Nie wchodząc w szczegóły, dzięki pojawiłem się na umówionym z Marcusem miejscu- poznałem wiele pięknych, związanych z TdP fotoreporterek, oraz młoda zawodniczkę szosową. Zawodniczkę, która jest skazana na sukces, jeżeli nie w peletonie(a radzi sobie zupełnie dobrze), to na wybiegu dla modelek... albo ambitniej, przed sztalugą wziętego malarza! Marcusie, ustalaj kolejne terminy! ![]() ![]() nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
![]() TdP 2012 - Kraków |
|
|
| |
|
Podobno ostatni kilometr w TVP był bez obrazu. ![]() |
|
|
| |
|
Co za finał, co za "eee pogoda"! Versus nie wiem o czym mówisz . Szkoda, że Kwiatek się nie urwał..., ale i tak dobry rezultat Polaka. No i ten szum opon... Chciałoby się tak z nimi... Do następnego! |
|
|
| |
|
|
Pewnie, że chciało by się z nimi ale nie ma lekko. Próbowałem, krótko po zakręcie od Błoń na Aleje jechali już 50km/h, miałem wrażenie, że podjeżdżając most nadal przyspieszają. Jakoś tak nie wyglądało by tyły peletonu odpoczywały. Na wszystkich twarzach było widać wysiłek. Chyba te zakręty co chwilę wyciskały siły i zmuszały do pracy wszystkich. http://youtu.be/ffFZTjV1sBU Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
| Jacek, ominąłeś w filmowaniu finisz z mocną ulewą. Widzę, że się schowałeś pewnie na przystanku. Takie ujęcia są niepowtarzalne. | |
|
| |
|
|
Ominąłem ale mój zoom jest żaden no i ściana deszczu była taka, że wzdłuż prostej było widać góra na 100m więc finalnej rozgrywki nie udało by się nagrać. Zresztą mnie się najbardziej podobał rytm jadącego peletonu. Może na filmie trochę to widać, odczucie takiego pędzącego pociągu. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

) podczas ostatniego, finałowego etapu Tour de Pologne? Proponuję stronę pn Rynku - będzie można się przemieszczać w stronę ul. Studenckiej, Krupniczej i ewentualnie Błoń na finisz.
. Godzina startu 15:20, meta ok 19.00