Kupno koszulki rowerowej - porada

Autor Wiadomość
Marcus mężczyzna

Marcus
Miejscowość: Kraków
Dodane 02-08-2012 14:22 Kupno koszulki rowerowej - porada
Hej,

Czy możecie poradzić gdzie w KRK kupić koszulkę rowerową bez reklam firm, raczej jasną, nie za drogą? :) Ewentualnie w necie, ale sylwetkę mam taką, że przymiarka jest wskazana...

M
@rek mężczyzna

Dodane 02-08-2012 14:27 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Decathlon, 4F w Solvay Park, Presto na Mogilskiej
Fuks mężczyzna

Fuks
Dodane 02-08-2012 14:30 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
mikesport? przy odbiorze mozesz przymierzyc i odrazu wymienic

button stats bikestats.pl

Versus mężczyzna

Dodane 02-08-2012 14:57 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Możesz przymierzyć przy odbiorze... ale w toalecie na piętrze. Ja, spodnie(obcisłe,trudna sprawai co?) mierzyłem ulicę dalej w zaprzyjaźnionej firmie.
Przymiarka w sklepie, który nie posiada przymierzalni, jest niezgodna z ustalonym dla naszego, zamaszyście rozumianego dobra- PRAWEM! Zamkną sklep, właściciela puszczą w skarpetkach! :DB)

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Marcus mężczyzna

Marcus
Dodane 02-08-2012 19:13 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
dzieki, popróbuję, chociaz własnie w Bikershopie kupiłem jedną. 2 może w mikesport. Podkoszulek mogę nawet na ulicy przymierzyć ;)

MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 02-08-2012 19:16 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Pytanie, czy przymierzalnia obowiązuje sklep internetowy? To, że możesz u nich odebrać i nie płacić kosztu przesyłki, to chyba tylko ukłon w stronę klienta.
Może się mylę :/ .

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Versus mężczyzna

Dodane 02-08-2012 19:31 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Masz rację MiśQ, sklep internetowy nie musi mieć przymierzalni i ten właśnie nie ma.
Z tego powodu scenariusz: jedziesz do sklepu, mierzysz, płacisz- odpada.
Musisz najpierw kupić przez internet, pojechać, przymierzyć w WC, ewentualnie wymienić lub zwrócić. Mierzenie na terenie sklepu(za regałem:D) zabronione, nie wolą sprzedających(ci są ok) a prawa. Ale mniejsza o to, bo już kiedyś to opisywałem.

Fajne kroje, kolory i dobre ceny ma firma 4F w sklepach sportowych na terenie Galerii Solvay, Bonarka. Warto zajrzeć też do Gosport w M1.

mandraghora kobieta

mandraghora
Miejscowość: KRK
Dodane 02-08-2012 19:36 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
mikesport raczej nie polecam, kupiłam kiedyś online i nie była to żadna oddychająca tkanina a raczej ordynarny poliester :(

adrenalina? pół kilo poproszę :)

Axi mężczyzna

Axi
Dodane 02-08-2012 20:30 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Tak... czy wy wiecie ile poliestrów musiało oddać życie, aby powstały te koszulki ;)

Pozdrawiam :)
Axi

Marcus mężczyzna

Marcus
Dodane 02-08-2012 22:56 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Dzięki za porady :). W rajonie M1 będę w przyszłym tyg, bo wybieram się na Prometeusza ;). W ogóle zorientowałem się, że umieściłem wątek nie do końca w odpowiednim miejscu... A nową koszulkę zaprezentuje już na maratonie w Michałowicach ;)
ebola mężczyzna

ebola
Dodane 03-08-2012 08:51 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Możesz przymierzyć przy odbiorze... ale w toalecie na piętrze. Ja, spodnie(obcisłe,trudna sprawai co?) mierzyłem ulicę dalej w zaprzyjaźnionej firmie.
Przymiarka w sklepie, który nie posiada przymierzalni, jest niezgodna z ustalonym dla naszego, zamaszyście rozumianego dobra- PRAWEM! Zamkną sklep, właściciela puszczą w skarpetkach! :DB)Versus Veldeus

Versus - proszę Cię bo czasem ręce opadają do ziemi! MikeSport jest sklepem Internetowym. W regulaminie jest napisane jakie są warunki zakupu. Przymierzalnia ma być w sklepie fizycznym a nie wirtualnym. Nasz ustawodawstwo nie nadąża za zmianami jak i niektórzy co je czytają... a potem piszą takie bzdury. Sorry za offtop ale nie mogłem pozostawić tego bez komentarza ponieważ z właścicielem, Michałem, znam się od "piaskownicy" i uważam że jest to jeden z lepszych sklepów internetowych - zarówno pod względem zaopatrzenia, jakości produktów jak i cen.

Pozdrawiam
Wojtek
Versus mężczyzna

Dodane 03-08-2012 09:50 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Rety, dziękuję za uwagę!
Chyba mój przekaz jest zupełnie nieczytelny, bo nigdzie nie krytykuję sklepu, a przepisy które utrudniają(jak się domyślam) działalność temu SYMPATYCZNEMU I SOLIDNEMU SPRZEDAWCY! Sklepowi sprzedaż, nam zakup.
Mało, o istnieniu przepisów dotyczących przymierzalni, ich interpretacji dowiedziałem się od pracownika/właściciela? sklepu!
Powołując się na nie, oznajmił, że "za regałem"(jak dawniej), w zgodzie z prawem, bez konsekwencji dla sklepu, już nie można mierzyć. W moim wypadku spowodowało to rzadsze zakupy, sklepowi minimalnie mniejsze obroty.
Gdzie czepiam się sklepu, Szanownego Kolegi?
i co?

Edytowane przez Versus dnia 03-08-2012 10:24
ebola mężczyzna

ebola
Dodane 03-08-2012 10:59 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
...
Gdzie czepiam się sklepu, Szanownego Kolegi?
i co?Versus Veldeus

No ja po prostu takie wrażenie odniosłem. Trzeba ich po prostu zrozumieć. Chcą być w zgodzie z przepisami i tyle. Z tego powodu raczej bym nie krytykował sklepu a przepisy określające sposób działalności, ot co. W mojej opinii sklep jest bardzo dobry.

mikesport raczej nie polecam, kupiłam kiedyś online i nie była to żadna oddychająca tkanina a raczej ordynarny poliester :(Mandraghora

Mandra - nie wiem czy wiesz ale każda jedna tkanina oddychająca to sztuczne ustrojstwo, przypatrz się co jest napisane na metkach. Nie ma znaczenia czy koszulka kosztowała 100 PLN czy 100 Euro ;) różnica jest w sposobie tkania, jakości materiału, wykonania. Stąd bierze się oddychalność tkanin. ;)
Edytowane przez ebola dnia 03-08-2012 10:59
mandraghora kobieta

mandraghora
Miejscowość: KRK
Dodane 04-08-2012 09:16 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada

mikesport raczej nie polecam, kupiłam kiedyś online i nie była to żadna oddychająca tkanina a raczej ordynarny poliester :(ebola

Mandra - nie wiem czy wiesz ale każda jedna tkanina oddychająca to sztuczne ustrojstwo, przypatrz się co jest napisane na metkach. Nie ma znaczenia czy koszulka kosztowała 100 PLN czy 100 Euro ;) różnica jest w sposobie tkania, jakości materiału, wykonania. Stąd bierze się oddychalność tkanin. ;)Mandraghora

no to też piszę, że to nie było żadne oddychające choć wyglądało tak samo. (Przynajmniej w mojej ocenie.)

adrenalina? pół kilo poproszę :)

235245 mężczyzna

235245
Miejscowość: KrK
Dodane 19-08-2012 10:00 RE: Kupno koszulki rowerowej - porada
Do listy sklepow z koszulkami (i nie tylko) dodaje MOVAX sporto.com.pl ktorego wersja stacjonarna miesci sie przy ul.Mogilskiej 67A. Fajna obsluga, dosc duzy wybor... z przymierzalnia z prawdziwego zdarzenia.

czesc oferty takze na Allegro

~235245~

Skocz do Forum: