Ankieta dla Krakowskich Rowerzystów - (oby) WAŻNA(!)
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| qnick Posty: 252 Dołączył: 21 kwi 11 |
|
|
Ankietka jest do wypełnienia dla tych co jeżdżą na rowerze po Krakowie. Tu tekst: http://krakow.gazeta.pl/krakow…html#LokKrakTxt ale bez linka. A tu link: http://badanie.kmr.org.pl/inde…/264751/lang-pl ale bez tekstu ![]() |
|
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
Początek zachęca ![]() "Czy w przeciągu ostatnich 12 miesięcy, co najmniej trzykrotnie jeździł(a) Pan/Pani na rowerze? " |
|
|
| |
|
|
Tak, nie, nie mam zdania * * niepotrzebne skreślić |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
|
Tak jak w dowcipie: Badanie opinii publicznej: - Czy słyszał Pan że największą wadą ludzi jest niewiedza i ignorancja? - Nie wiem, nie interesuje mnie to. MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| ebola Posty: 152 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 sie 08 |
|
Początek zachęca Może dziwnie to brzmi ale ankieta jest dla wszystkich. To że większość osób z forum kręci prawie cały rok albo dzień dłużej to fajnie ale wiele osób jeździ od przypadku do przypadku w porównaniu do nas. Według mnie ankieta całkiem ciekawa. Moim zdaniem każdy użytkownik forum powinien ją wypełnić dobrze i szczerze zastanawiając się nad wybieranymi odpowiedziami. Mam nadzieję, że za tą ankieta pójdą wnioski i potem adekwatne działania. Ktoś się stara i trzeba to docenić. Jeśli nikt by nic nie próbował robić to nie ma co liczyć na to że będzie lepiej. Dla mnie inicjatywa godna pochwały. Liczę na to, że moja opinia się przyda a efekty będą miłym zaskoczeniem dla wszystkich rowerzystów. Tych mniej i bardziej aktywnych - zarówno społecznie jak i fizycznie na rowerach. Pozdrawiam Wojtek |
|
|
| |
|
Kiedy parę lat temu była ankieta o funkcjonowaniu MPK wpisałem tam co myślę, o komunikacji do Pychowic. W następnym rozkładzie autobusy zaczęły jeździć tak jak prosiłem w ankiecie, czyli w równych odstępach, a nie po 3 na raz a potem 50 min przerwy. Być może mój głos nic nie znaczył, bo i tak były takie plany, ale warto było wypełnić tą ankietkę dla samego przeżycia osłupienia (i radości) po ujrzeniu kolejnego rozkładu ![]() W końcu radni też muszą dbać o "słupki" popularności i sam fakt, że takie akcje budzą zainteresowanie może ułatwić im podejmowanie dobrych decyzji. Na końcu ankiety jest pytanie o rzeczy nie ujęte w ankiecie. Przemyślcie sobie czy was coś denerwuje o czym nie było mowy. Ja napisałem, że kontrapasy są źle umieszczane (powinni przenosić miejsca parkingowe na prawą stronę ulicy jednokierunkowej) i że guziki na przejazdach dla rowerów są denerwujące. | |
| Edytowane przez qnick dnia 19-02-2013 15:28 | |
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
|
Oj, ja na pewno nie chciałam deprecjonować wartości ankiety, uważam, że pytania są sensownie sformułowane i skonstruowane, sama ją sumiennie wypełniłam. Rozbawił mnie tylko kontrast pierwszego pytania z rzeczywistością forum rowerowego, na którym akurat przypadkiem jesteśmy. |
|
|
| |
pe_pawel ![]() Posty: 353 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 cze 07 |
|
|
Ja też byłem pozytywnie zaskoczony tą ankietą. Odpowiedzi były ułożone bardzo przemyślanie i sensownie. Osoby używające roweru przez 24h mogły się w niej określić, ale i weekendowi nie powinni mieć problemu. Co więcej, nawet osoby nie jeżdżące mogą się spokojnie w niej wypowiedzieć. Dwa Pi Er |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
| Chyba pierwsza poważniejsza ankieta linkowana na tym forum. I zdecydowanie odbiegająca od poprzednich, będących na poziomie który określiłbym jako infantylny. A które (niestety) miały być osią wokół której budowane były prace dyplomowe. Myślę, że tej warto poświęcić swój (cenny) czas i ją wypełnić. | |
|
| |
| SM42 Posty: 4 Dołączył: 1 maj 12 |
|
Jedno tylko ale: po Krakowie jeżdżą też rowerzyści nie mieszkający w tym mieście. Mimo wszystko wypełniłem, pisząc nieprawdę, że mieszkam w Podgórzu. ![]() |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |