[Kraków] Centrowanie kół
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| kerad Posty: 4 Dołączył: 1 maj 13 |
|
|
Zmieniłem hamulce z typu cantilever na v-brake i mam problem z ustawieniem ich z racji bicia obręczy. Gdzie w Krakowie w rozsądnych pieniądzach oddać koła do centrowania, bo sam nie ogarnę tego? Dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
| |
pe_pawel ![]() Posty: 353 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 cze 07 |
|
|
Bardzo dobrze robi koła Piotr: ul. Krowoderskich Zuchów 24 (Velotech). Ponarzeka, powie że nie ma czasu etc. Ale zrobi dobrze. Natomiast jeśli miałeś canti, to znaczy że koła są już bardzo wiekowe. I może być spory problem z ich zrobieniem. Dwa Pi Er |
|
|
| |
|
|
Nie ukrywam że maja już trochę latek. Nie znalazłem cennika na stronie polecanego serwisu, także jutro przedzwonię z zapytaniem. Nie orientujesz sie jaki jest czas wykonania takiej usługi? |
|
|
| |
|
|
W innych serwisach kosztuje to ok. 25 pln za koło. Więc tu powinno być podobnie. Czas może natomiast zależeć od twojego osobistego wdzięku
Dwa Pi Er |
|
|
| |
| marekw Posty: 117 Miejscowość: KRK Dołączył: 23 sty 13 |
|
Natomiast jeśli miałeś canti, to znaczy że koła są już bardzo wiekowe. I może być spory problem z ich zrobieniem.pe_pawel jaki probem ?? w ostateczności każdą szprychę którą ruszy trzeba będzie wymienić na nową ![]() |
|
|
| |
|
Oraz piastę i obrecz
Dwa Pi Er |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Problemem nie jest w szprychach, tylko w obręczy. Jak się solidną obręcz mocno pognie na krawężnikach itp., to szprychami nic już nie zdziałasz, tylko trzeba obręcz wymienić.
Pozdrawiam |
|
|
| |
| marekw Posty: 117 Miejscowość: KRK Dołączył: 23 sty 13 |
|
| autor wątku pyta o centrowanie a nie prostowanie obręczy | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| No ale na pogiętej obręczy nie da się wycentrować koła. | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
autor wątku pyta o centrowanie a nie prostowanie obręczy marekw Ale nie wiadomo jaka jest przyczyna potrzeby centrowania, a przy starych kołach zwykle albo obręcz też już jest pogięta, a nawet jak nie, to może być też już mocno wytarta. Pozdrawiam |
|
|
| |
|
|
Dziękuję za namiary, dzwoniłem o cenę i zależna jest od ilości pracy. U mnie to jest tylko "kosmetyka" gdyż na krawężniki zazwyczaj wskakuję całym rowerem także koła mają tylko delikatne bicie boczne ca. 2mm Myślę że temat jest spokojnie do ogarnięcia |
|
|
| |
| Arto Posty: 41 Miejscowość: Kraków Dołączył: 20 sie 12 |
|
| Ja robię koła u Jarka w Cyclocentrum. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |