Transmisja LIVE z XC Nowe Mesto - Niedziela 26.05.20013
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Yatzek ![]() Posty: 124 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 gru 07 |
|
|
O edit:>> 11:20 (było 10:20) zaczyna się transmisja LIVE z wyścigu Majki na UCI XC w Nowe Mesto. Później pojadą panowie. Link: >> Cross-country Women Elite - Nowe Mesto | |
| Edytowane przez Yatzek dnia 26-05-2013 10:24 | |
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Wielkie dzięki! Obejrzę znając już wyniki- ale dobrze, że ktoś dba o niepełnosprawnych internetowo! ![]()
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
|
Blożowska! (Wlożovska, Wolowska) - nr 26 ok. 52 minuty pokazują XX1 (później parę razy też widać) ok 1h 07m 30s (i pozniej 1h 09m+) flak Dramatyczna końcówka Bardzo fajny montaż Polecam ![]() | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 26-05-2013 21:46 | |
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
To był pechowy flak Włoszki Lencher która wygrała poprzednią edycje PŚ w Albstadt w Niemczech. Tym samym utraciła prowadzenie w PŚ ale mimo wszystko dojechała na bardzo dobrym 5 tym miejscu. Różnice punktowe między nią a Majką w generalce są znikome (10 pkt) Będzie na pewno bardzo zacięta walka (na ostre pazury ) bo wiele z zawodniczek chce pokazać na co je stać Lencher jest chyba jednak najgroźniejszą rywalką Majki .p.s Co ciekawe Majka podjechała jako jedyna (albo jedna z bardzo nielicznych) masakryczny podjazd na 48:40 Jest moc ![]() ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 26-05-2013 22:57 | |
|
| |
|
|
A jak brzmi punkt regulaminu, skutkiem którego Maja nie wystartowała z numerem 2 z pierwszej linii?
|
|
| |
| Witek Posty: 46 Dołączył: 7 sie 09 |
|
|
Paragrafy 4.5.021 i 021 bis na stronie UCI, tak przynajmniej mi się wydaje.
Life is like riding a bicycle. In order to keep your balance, you must keep moving -A. Einstein |
|
|
| |
|
|
Dziękuję! A coś w Ojczystym dla mnie Języku? To polska strona. nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 27-05-2013 09:33 | |
|
| |
|
chodzi o ranking punktowy UCI - jak napisala Majka na swojej stronie przed startami w PŚ XCO :Startuję niestety dopiero z czwartego rzędu (brak punktów UCI spowodowany brakiem ścigania), więc czeka mnie na początku ostra przeprawa. Ale co tam… Ja nie dam rady? Tutaj ranking UCI - trzeba kliknąć z prawej strony Women Elite i UCI Ranking w Cross Country ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 27-05-2013 10:46 | |
|
| |
|
|
Tak właśnie podejrzewałem. Chociaż myślałem, że PŚ rządzi się swoim rankingiem, przynajmniej od drugiej edycji... jak GG czy LŚ nie porównując. Dodane dnia 27 maja 2013 11:21:52 Proponuję wykasować temat- jako "równoległy".. Tylko szbkiker- za każdym razem podawaj link bezpośredni do transmisji. Będę Ci wdzięczny, jako pracujący nad tym, by za kilka lat, z urzędu, wejść do Sejmu jako poseł mniejszości nieznającej "języka"(a własny słabo) oraz zasad "serfowania" po internecie.
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 27-05-2013 11:26 | |
|
| |
|
Podałem , ale nie zauważyliście (pewnie dlatego że był w oryginalnej wersji językowej czeskiej ) Trzeci post od dołu w tym temacie : "Světový pohár Cross-country Olympic - Ženy Elite" ![]() Co do tych miejsc startowych to faktycznie jest to trochę dziwne . Taka impreza jak Puchar Świata powinna rządzić sie swoimi prawami ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 27-05-2013 11:39 | |
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
| A co to znaczy że miała żółty nr startowy? Większość zawodniczek miała białe numery | |
|
| |
| Witek Posty: 46 Dołączył: 7 sie 09 |
|
Drużyna Giant jest liderem w klasyfikacji UCI XC, stąd specjalne oznaczenie. Można to przeczytac w regulaminie UCI albo na stronie Majki Włoszczowskiej po polsku.
Life is like riding a bicycle. In order to keep your balance, you must keep moving -A. Einstein |
|
|
| |
|
Ale... "kto pyta, nie błądzi". I ma więcej czasu na "duperele"!
|
|
| |
|
Ja też w sumie nie znalem tego numeru z żółtymi numerami Giant jest liderem klasyfikacji rankingu teamowego UCI Cross Country Team : 1 (1) GIANT PRO XC TEAM Netherlands 5082 2 (2) SPECIALIZED RACING XC Germany 4173 3 (3) TREK FACTORY RACING United States 4090 4 (4) MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM Germany 3941 5 (5) BH - SR SUNTOUR - KMC France 3639 6 (6) GHOST FACTORY RACING TEAM Germany 3619 7 (7) SABINE SPITZ HAIBIKE PRO TEAM Germany 3183 8 (8) SCOTT SWISSPOWER MTB RACING TEAM Switzerland 3181 9 (9) LUNA PRO TEAM United States 3107 10 (10) BMC MOUNTAINBIKE RACING TEAM Switzerland 3011 i rzeczywiście w punkcie 4.5.009 regulaminu UCI czytamy : The riders of the teams leading the UCI MTB Team world cup standings are given yellow handlebar number plates which must be used during the world cupczyli po naszemu : "Zawodnicy z czołowych drużyn klasyfikacji pucharowej MTB UCI World Team (teamowej UCI) mają mieć na kierownicy żółte tablice z numerami , które muszą być stosowane podczas Pucharu Świata" Oprócz tego Giant też liderem klasyfikacji rankingu teamowego Pucharu Świata (np. po dwóch edycjach dla Pań (jest też dla Panów)- ale to oddzielna klasyfikacja dla PŚ) : 1 Giant Pro XC Team 145 pts 2 Luna Pro Team 110 3 Ghost Factory Racing Team 103 4 Team Colnago Sudtirol 85 5 Trek Factory Racing 73 6 Unior Tools Team 70 7 Specialized Racing XC 57 8 Sabine Spitz Haibike Pro Team 54 9 Topeak Ergon Racing Team 50 10 Wheeler - iXS Team 36 .... p.s Ciekawymi podstawowymi zapisami regulaminu jest jeszcze min i max czas trwania wyścigów XCO ( dla elity od 1h30' do 1h45' ) i długości okrążenia (od 4 do 6km) : § 1 Race characteristics | |
| Edytowane przez szbiker dnia 30-05-2013 15:42 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

Lencher jest chyba jednak najgroźniejszą rywalką Majki .
Jest moc 
Podałem , ale nie zauważyliście (pewnie dlatego że był w oryginalnej wersji językowej czeskiej
)