Puszcza Niepołomicka Wszerz I Wzdłuż
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
|
Cześć, W te wakacje postanowiłem przeprowadzić projekt pt. "Puszcza Niepołomicka Wszerz I Wzdłuż" ![]() A oto co z niego wynikło (stan na 2013-10-19). Do przejechania wszystkich ścieżek jeszcze trochę mi brakuje, ale może w przyszłym roku uda się dokończyć ![]() Galeria z jesiennej Puszczy:https://picasaweb.google.com/1…gCO3V2ZjEprC0Zg Cvbge dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 19-10-2013 21:27 | |
|
| |
| kaczy Posty: 3 Dołączył: 3 gru 13 |
|
|
Czy wiadomo coś więcej na temat trasy rowerowej przez Czyżyny na remontowanych wałach Wisły do Niepołomic? Czy będzie coś takiego robione?
Pozdrawiam, Tomasz Zajrzyj czasami: sklep-pokerowy.pl |
|
|
| |
pe_pawel ![]() Posty: 353 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 cze 07 |
|
|
Ciekawy pomysł. Ja dla odmiany, wyszedłem z bardziej punktowego założenia: odnalezienia w puszczy kilku fajnych miejsc do których warto odwiedzić. Tak na szybko: Miejsce zamachu na Hansa Franka Wieża widokowa Cmentarze etc Dwa Pi Er |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Mam to szczęście, że kilka razy w roku, jest mi po drodze przejechać całą Puszcze Niepołomicką! Ale liczoną jak kiedyś, gdy jej krańcem wschodnim były obecne Lasy Radłowskie, tuż przed Tarnowem. Nie wiem czyt to sentyment, czy urok realny, obiektywny- ale temat powala! Urywa członki! Polecam trasę wyznaczoną przez Marcina! http://connect.garmin.com/activity/64584944 Gdyby ktoś dodał do tego terenową, w miarę krótką(!), sensowną mutację odcinka Niepołomice- Kraków- stawiam lampkę dobrego wina-oczywiście gdzieś na trasie! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 14-12-2013 00:52 | |
|
| |
pe_pawel ![]() Posty: 353 Miejscowość: Kraków Dołączył: 18 cze 07 |
|
|
Bardziej terenowy przejazd jest po drugiej stronie Wisły. Nie ma dużego ruchu samochodowego, więc nawet asfalty są dość miłe. Przez tereny technologiczne huty, przylasek Rusiecki i wałami Wisły. Chętnie się tam przejadę jak będzie fajna pogoda. Dwa Pi Er |
|
|
| |
| Kresowiak Posty: 120 Miejscowość: Nowa Huta Dołączył: 20 sie 11 |
|
Versus, czy odcinek Mikluszowice - Wierzchosławice jest w stu procentach asfaltowy? Żadnego żwiru? Szutru? Zwłaszcza Lasy Radłowskie. |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| To trasa Marcina. Ja jechałem dwa razy podobną trasą i w okolicach Rudy Rysie jest dłuższy odcinek utwardzaną drogą bez asfaltu. Na kolarce przeleciałem. | |
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Jest tak jak pisze furman. Odcinek, gdzie na mapie widać zaznaczoną na zielono pozostałość PN- jedzie się szutrem. Ale czuję, że niedługo i tam położą asfalt- jak zrobili to ostatnio w samych Lasach Radłowskich. Ja też "zrobiłem" tą trasę pierwotnie na szosówce(opony "ekono" Kenda Koncept), bez problemów. Trasę bardzo ciekawa dla amatorów zjawisk "przyrodniczo-socjo-etnograficznych"! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |