Obrobiona główka śruby

Autor Wiadomość
kijanka96 mężczyzna

Dodane 29-10-2016 15:45 Obrobiona główka śruby
Witam,

Jak temacie mam obrobioną główkę śruby. Taka jak w linku:

https://www.trialshop.pl/pl/ma…magura-ebt.html

Bit Torx obraca mi się i nie jestem w stanie jej wykręcić. Główka posiada jeszcze swój oryginalny kształt, tylko to jest plastik, więc już łatwo z nią nie jest i każdy obrót spowoduje wyżłobienie materiału. Wiecie może jak sobie z tym poradzić? Wywiercenie dla mnie jest ostatecznością. Widziałem metodę jeszcze, by ją zalepić taśmą, a następnie spróbować dalej ją wykręcać. Taśma nie jest tak ostra jak bit, więc wypełniłaby miejsce po wyżłobionym materiale i może by poszło. Z chęcią wysłucham innych rad.

Niestety wszystkich nie będę mógł wypróbować, więc muszę się zdecydować na najskuteczniejszą. Jeśli potrzeba mogę wrzucić zdjęcia z stanem śruby.

Pozdrawiam
Maciu mężczyzna

Maciu
Miejscowość: Kraków
Dodane 29-10-2016 16:45 RE: Obrobiona główka śruby
Zalej główkę śruby żywica techniczną, poxlipolem lub super glue w ostateczności wsadź torxa i poczakaj jak chwyci. Potem delikatnie staraj sie wykrecic. Czasami mi sie udaje. jak nie to spróbuj nabić wiekszego torxa :)

...całe życie drugi!

kijanka96 mężczyzna

Dodane 29-10-2016 17:20 RE: Obrobiona główka śruby
Również o tym myślałem tylko muszę uważać, co by sobie całej dziury nie zalać B) Chyba pierw spróbuję z taśmą, następnie z zalaniem, a na koniec rozwiercanie.
kijanka96 mężczyzna

Dodane 04-11-2016 13:56 RE: Obrobiona główka śruby
Dzisiaj dopiero doszły mi zastępcze śruby, więc starałem się odkręcić tamtą. UDAŁO się :D Poxipolem skleiłem i się odkręciło B)
Skocz do Forum: