Rowerzyści Swięte Krowy

Autor Wiadomość
Jerzyk22 mężczyzna

Dodane 22-06-2017 18:24 Rowerzyści Swięte Krowy
Ciekawe kiedy Policja i Straż Miejska zaczną egzekwować przestrzeganie przepisów przez rowerzystów, szczególnie tych jeżdżących bez żadnych uprawnień wśród samochodów i siejących postrach swym bezmyślnym i bezczelnym zachowaniem na drodze, nie używających oświetlenia po zmroku, pędzących na oślep pod prąd, obojętnie czy jest głupota zwana kontrapasem czy nie.i co?
A problem naprawdę istnieje, wystarczy przystanąć na chwilę na skrzyżowaniu pod Radiem Kraków, szczególnie od strony ul. Łobzowskiej. Cykliści czy kolarze płci obojga przemykają tu w każdy możliwy sposób, w poprzek,na ukos, pod prąd, chodnikiem. Byle do przodu. Inne miejsce to ul Kopernika, kontrapasem w obie strony, parami, jedni wolno, wolniutko inni starając się ominąć wyboje zajmują cały pas jezdni. W tym karetki, piesi spieszący w odwiedziny do chorych bliskich. Horror.
Obrazek z godz. 23, dosłownie przed chwilą. Noc. ul.Powstańców Śląskich kierunek na południe. Dzielny kolarz uzbrojony jedynie w kask, bez ŻADNEGO oświetlenia dzielnie mknie w kierunku Łagiewnik. A może w góry gdzie zapewne dotrze o świcie. Nie powinno Go tu być przepisy ma w d.... zapewne stosował maść którą proponuje kolejny kolega. Dojedzie jak będzie miał szczęście. Potem się czyta- Samochód potrącił. Żal i szkoda. Trzeba myśleć, a może ciasny kask przeszkadza.
I nie ma co proponować słynnego leku na każdą dolegliwość.
Szanuje sport. Pasje. Zdrowy sposób na życie. Rower- piękna rzecz, tylko trzeba umieć.
Edytowane przez Jerzyk22 dnia 27-06-2017 23:59
Kocur mężczyzna

Kocur
Miejscowość: Kraków
Dodane 23-06-2017 07:04 RE: Rowerzyści Swięte Krowy
Chyba pozostaje już tylko to ....

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

przemo mężczyzna

przemo
Dodane 23-06-2017 07:12 RE: Rowerzyści Swięte Krowy
Ja miałem coś napisać, ale dałem spokój.
Może jeszcze to pomóc.
SAJ mężczyzna

Miejscowość: KRAKÓW
Dodane 23-06-2017 11:36 RE: Rowerzyści Swięte Krowy
a ja napisze tak mam nadzieje że się wezmą za tych rowerzystów no i za kierowców co wymuszają pierwszeństwo , wyprzedzają na na żyletki,itp:)
Andy mężczyzna

Andy
Dodane 03-07-2017 13:04 RE: Rowerzyści Swięte Krowy
Mnie denerwują tylko rowerzyści bezmyślni i Ci z "klapkami na oczach" na scieżkach rowerowych, niekoniecznie w kaskach.
Ci bezczelni, jeżdżący na granicy przepisów, ale myślący, przewidujący i bez 'trzęsawki na rowerze" już mniej, nawet jeśli jadą Alejmi.
telerad mężczyzna

Miejscowość: Poznań
Dodane 10-07-2017 17:08 RE: Rowerzyści Swięte Krowy
mnie też czasem krew zalewa jak ktoś wjdzie na droge i nie spojrzy nawet na auta

Zdrowie to podstawa!

Bubax mężczyzna

Dodane 24-10-2017 14:16 RE: Rowerzyści Swięte Krowy
Mnie natomiast denerwują też rowerzyści którzy uważają, że są nieśmiertelni na drodze i myślą, że kilka ton im nie zrobi krzywdy. Latają z lewej do prawej, zjezdzają nagle z chodnika na jezdnię a najgorsi są ci w słuchawkach na uszach.
Edytowane przez Axi dnia 25-10-2017 08:59
Kocur mężczyzna

Kocur
Dodane 26-10-2017 11:38 RE: Rowerzyści Swięte Krowy
Najgorsi rowerzyści to ci na rowerach ... to już w ogóle kosmos :o

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Skocz do Forum: