Test wydolnościowy a analizator The EDGE.
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| RedMed Posty: 4 Dołączył: 16 lis 07 |
|
|
Witam. Każdy profesjonalny trening należy przeprowadzić w sposób, który będzie optymalny pod względem wytwarzanych przez mięśnie kwasu mlekowego tzw. laktatu - lactate. Dlatego też wręcz wymaganym urządzeniem podczas treningu wydaje się być, analizator do pomiaru kwasu mlekowego. Nowym urządzeniem wchodzącym na rynek jest analizator The EDGE. Jego cena w porównaniu z konkurencją wydaje się dość dobra, a cena pasków testowych do kontroli laktatu też jest na przyzwoitym poziomie. Cena uzależniona jest od ilości zakupionych opakowań. Oczywiście im więcej tym taniej. Więcej informacji na stronie www.zakwasy.com Czy zakwasy muszą cię dręczyć? :[ | |
| Edytowane przez RedMed dnia 16-11-2007 17:27 | |
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
RedMed napisał/a: Mnie nie dręczą. ![]() |
|
|
| |
| żaba Posty: 361 Dołączyła: 15 wrz 06 |
|
Mnie też nie ![]() |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Jak boli to znaczy, że mięśnie rosną !! Ten ból to dla mnie rozkosz!! Szkoda, tylko że dość rzadko mam już ten rozkoszny ból..
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
Ale lipa. Co, może mam sie kłuć jakimiś igłami? Chyba bym z byka spadł Apeluję: Nie odbierajcie sobie przyjemności z rowerowania tonami dziwnego sprzętu! B)
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
RedMed napisał/a: piwo pomaga - im więcej tym szybciej zakwasy mijają B) MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
| ...dobra konkrety, ile za to cudo w detalu ??? | |
|
| |
|
|
Analizator The EDGE - 599,00 PLN brutto Paski testowe do pomiaru Kwasu Mlekowego Lactete (25) - 135,00 PLN brutto Pozdrawiam -------------------------------------------------------------- Kto powiedział: "Jak boli, to rośnie ?" Pewnie osoba, która miała źle ustawiony plan treningowy ! ![]() | |
| Edytowane przez RedMed dnia 18-11-2007 11:26 | |
|
| |
| Wojtek Posty: 105 Miejscowość: Trzebinia Dołączył: 18 maj 07 |
|
Takie rzeczy to dla zawodowców
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
| ..niekoniecznie , dla amatorskiej grupy kolarskiej tez byłby przydatny ... wystarczy jeszcze skołować trenazer z pomiarem przyłożonej mocy i można robić badania wydolnościowe niezależnie od ośrodków badań sportowców i pewnie dużo taniej (koszt badań ok 180 zeta jeśli dobrze pamietam) ... | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Z tego co się czyta o dokładności pomiaru mocy w droższych modelach trenażerów wiodących producentów, nie jest z tym za dobrze. A ergometr pewnie też tani nie jest...
Pozdrawiam |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
jak byśmy się zrzucili wszyscy to pewnie nie wyszlo by tak dużo na łebka
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
|
Najtańszy ergometr u p. Szula kosztuje 2500zł Teoretycznie przy założeniu że zbierzemy 25 os. to wyjdzie nam po 132zł/os razem z tym cudownym badaczem zakwaszenia krwi ![]() No więc co, robimy składkę? ![]() ![]()
|
|
| |
|
| ...w sumie nie potrzeba dokładnego pomiaru mocy ( bo i tak pewnie nikt nie ma urządzenia do treningu w strefach mocy)... wystarczy trenażer potrafiący generować na tyle dużą moc aby wyjść nad próg (w zasadzie każdy), licznik z kadencją, pulsometr i the EDGE'a (swoją drogą co za pomysł żeby nazwać go tak samo jak urządzenie Garmina ??)... czyli na 5 osób jeśli cena obejmuje 25 pasków pierwsze badanie wyszło by 146,8 zl(licze ze 5 pasków na pomiar dla każdej osoby) a każde nastepne 27 zl ... można by przeprowadzać testy kilka razy w roku dość tanim kosztem ... | |
|
| |
|
Niech mnie tylko ktoś spróbuje jakąś igłą ukłuć, to w ryj W ramach treningu zapodaję dziś podwójną ilość kiełbasy B)
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
|
...hmmm czyżbyś się igły lękał Dziczku ?? ![]() |
|
|
| |
|
Nie, nie boję się. Już mnie tak pokłuli, że nie robi to na mnie wrażenia, choć bez potrzeby tego robić nie będę
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
|
dziczek napisał/a: Podetnie Ci się delikatnie gardełko i nie będzie trzeba kłuć, krwi będzie nawet nawet na 1000 pomiarów
|
|
| |
|
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
|
|
Informacja na temat bolących mięśni po intensywnym treningu, - każdy profesjonalny trener powinien powiedzieć że ból jest wywołany mikro pęknięciami mięśni, czyli ich uszkodzeniem, nie należy do tego dopuszczać, trening należy przeprowadzać na progu wytrzymałości, i właśnie do tego służy to urządzenie, do określenia naszego progu zdolności treningowej, którego nie należy przekraczać, oczywiście próg ten w miarę naszych treningów jest coraz bardziej powiększany, dlatego też za pomocą tego urządzenia www.lactatedge.pl można to sobie sprawdzić i wyregulować! Pozdrawiam |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Chyba bym z byka spadł

W ramach treningu zapodaję dziś podwójną ilość kiełbasy B)