(k)night rider - jak dołączyć
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
No w sumie to pośmigałbym po nocy bo w dzień ostatnio mało czasu mam. Tak więc będę na lądowisku o 21. Leszek mam nadzieję że będziesz. |
|
|
| |
| elteha Posty: 19 Dołączył: 17 kwi 09 |
|
To ja też się pojawię ![]() | |
| Edytowane przez elteha dnia 30-07-2009 19:21 | |
|
| |
| piotr Posty: 291 Miejscowość: Królewski Kraków Dołączył: 8 lis 06 |
|
|
No to fajnie że pare osób było, ale to co dzisiaj się odbyło mozna było lepiej w domu zostać. Jak kto chce sie scigać to moze lepiej w innym temacie. Temat był jazda nocna , a nie ściganie. Z tego też powodu trasa została całkowicie zmieniona , bo jakos nie usmiechało mi sie po całym dniu roboty zapier.... jak królik na polowaniu po terenie i dziurach. To raczej nie idea takich jazd, przynajmniej w moim zamyśle. Po drugie , proponowana jazda miała być dłużej, jak kto ma żone co czeka w oknie , albo pilne sprawy i to podporządkowuje czasowi jazdy to sorki, ale innym razem . Są dwa wyjścia , jazdy wieczorne i jazdy nocne. Ja jeżdże na jazdy nocne i trasa ma nie mniej niż ok 60-70 km, a czas ok min 4 godzinki, jak ktoś nie ma czasu, a zaznacze że jazdy proponuje ze dwa razy w tygodniu to moze warto wygospodarować troche czasu wiecej , a nie jęczeć że do mamy już czas wracać. Ogólnie dzisiaj było w 50% do dupy. Pod koniec już mi było wszystko jedno i ciągneliśmy po asfalcie jak wyścigówki. Nastepną jazde proponuje we wtorek 21.00 , start parking pod Volvo na Opolska/Łokietka , trasa ok 70 km, do Ojcowa i pózniej Dolinki, Brzoskwinia, Półrzeczki itd, tempo spokojne umiarkowane. Jak wystapi ściganie to po prostu zagasze swiatła i skręce w sobie znane ścieżki. Nocne jazdy nie tylko służą jazdom, ale także czasem można pogadać spokojnie, większosć z nas ma mało czasu na kontakty i jazde w dzień. Życzę miłego dnia . |
|
|
| |
|
A ja dla odmiany podziękuję wszystkim za fajną jazdę, chociaż rzeczywiście mogło być odrobinę dłużej A co do prędkości, tras itp pewnie dogadamy się po kilku wypadach. Do następnego. | |
| Edytowane przez elteha dnia 31-07-2009 01:17 | |
|
| |
|
Również dziękuję za wrażenia nocne ![]() Ja tam się nie ścigałem ale lubię na podjeździe przycisnąć czasem jak mi się zrobi zimno ![]() Nie da się wszystkim dogodzić więc wrzuć na luz Piotrze i daj żyć ludziom na których w domu matki, żony i kochanki czekają a mimo to goście śmigają aż miło ![]() No chyba że moja yntelygencyja nie zajarzyła, że post był w żartobliwym tonie ![]() Pozdrawiam. | |
| Edytowane przez Michnik dnia 31-07-2009 08:55 | |
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
|
To ja z miła chęcią następnym razem wybieram się na ściganie. O to chodzi w nocnych jazdach im szybciej w nie znanych dziurach tym większe niebezpieczeństwo wg mnie gdy na nocnych jazdach tętno na podjeździe wynosi mniej niż 120 to nie ma sensu jeździć. Jak coś to lepiej już kręcić kółka wokół błoń. ps. Michnik więcej w nocy jeździł niż wszyscy inni uczestnicy wczorajszej wycieczki, więc on tak naprawdę wie o co w tym chodzi
...całe życie drugi! |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
Kurcze, a było tak fajnie, a tu taki zonk ...Już na Błoniach sygnalizowałem, że chcę być w domu przed 24:00 i jak by co to się odłączę. Taką samą postawę zaprezentował jeszcze jeden uczestnik. W odpowiednim momencie zdecydowaliśmy, że jedziemy w stronę Krakowa (dwie osoby), pozostała część wycieczki mogła dalej udać się w swoją stronę (3 osoby). Nie był to więc przypadek że ktoś kogoś chce zostawić w środku nocy w jakichś polach pod Krakowem. Decyzja jednak zapadła że wracamy wszyscy. Nie rozumiem teraz tych żalów. A co do ścigania, to sorry, ale dużo jeszcze brakowało do ścigańskiego tempa. Dodatkowo, zawsze po tzw. ucieczce odbywało się czekanie i nigdy nie było takiej sytuacji, aby nie widzieć tych świateł w tyle. Tak więc w tym temacie też nie rozumiem o co chodzi. Nikt też nie wołał, aby zwolnić, czy coś. Sam nawet miałem problem z napędem i jak przy nim grzebałem to grupa spokojnie kibicowała. Nikt nikogo nie poganiał i nikomu nie groziło, że się zgubi lub nie da rady dojść. Tak czy inaczej dzięki wszystkim obecnym za miłe towarzystwo, ja z pewnością, jeśli będę miał czas to chętnie w nocy pośmigam. |
|
|
| |
|
ps. Michnik więcej w nocy jeździł niż wszyscy inni uczestnicy wczorajszej wycieczki, więc on tak naprawdę wie o co w tym chodzi Bez przesady Maciu ![]() Ja tylko po pracy do domu wracałem czesto nocą i parę razy jakieś lasy czy coś. Znam bardziej doświadczonych nocnych rajderów. Jazda nocą jest magiczna. A najważniejsze że w całości wróciliśmy w objęcia matek itd, itd. ![]() |
|
|
| |
| Jelitek2 Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06 |
|
|
Nie zdążyłem podziękować za wspólną jazdę. Faktycznie trochę przesadziłem z prędkością i ściganiem się bo to nie o to chodzi w nocnej jeździe. Następnym razem trzymam się w grupie i nigdzie nie odjeżdżam. Kiedy robimy powtórkę? |
|
|
| |
|
| Było zapowiadane przez Piotra, że dziś o 21 pod volvo na opolskiej. | |
| Edytowane przez Michnik dnia 04-08-2009 15:22 | |
|
| |
| Roza Posty: 441 Dołączyła: 30 lip 07 |
|
|
odpieprzyć się od żon czekających w oknach !!! Dodane dnia 04 sierpnia 2009 10:00:58 Piotr a ty nie masz żony ani kochanki, nigdy ci się nie spieszy? | |
| Edytowane przez Roza dnia 04-08-2009 10:00 | |
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
|
No, no, ostrożnie, żony bywają wojownicze
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
|
Dziczek co Ty wiesz o żonach ![]() Mały masz staż deczko ![]() |
|
|
| |
|
|
Oki to do zobaczenia o 21, mam nadzieję ze uda mi się być :-) |
|
|
| |
| piotr Posty: 291 Miejscowość: Królewski Kraków Dołączył: 8 lis 06 |
|
|
Witam. Dzisiaj teraz już wyjeżdżam , tak pokręcic siepo lasku i mo0że okolicach , pewnie pworót po ciemaku, jakby kto chciał dołączyc to jestem pod telefonem. Będe jeżdził raczej lajtowo bo fula zabieram i sie z nim zapoznaje , takie małe enduro wieczorową porą będzie. Telefon w podpisie. |
|
|
| |
|
| CZy planujemy jakieś nocne śmiganie w przyszłym tygodniu? | |
|
| |
|
|
No ba !! Jak najbardziej ![]() |
|
|
| |
|
Oczywiście Ja już naładowałem akumulatory i jestem gotowy aktywować mój miotacz fotonów w każdej chwili.
| |
| Edytowane przez elteha dnia 08-08-2009 00:44 | |
|
| |
|
| To kiedy jedziemy? ja jutro robię sobie regenerację, więc może we wtorek? | |
|
| |
|
| Mnie pasi. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

A co do prędkości, tras itp pewnie dogadamy się po kilku wypadach. Do następnego.

...