(k)night rider - jak dołączyć

Autor Wiadomość
piotr mężczyzna

piotr
Miejscowość: Królewski Kraków
Dodane 10-08-2009 21:13 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Eee znów będziecie gonić za świetlikami, cos słabym ostatnio

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604
serwis: www.bikeserwis.pl.tl

Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 10-08-2009 23:29 RE: (k)night rider - jak dołączyć
E, może jednak nie :-) ja muszę odpocząć po Michałowicach. To gdzie i o której się umawiamy?
piotr mężczyzna

piotr
Dodane 11-08-2009 08:03 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Ja Ci napisze sms-a na komóre ok 19-20 czy będe bo w weekend takze zrobiłem sporo, a na sobote mamy planowane góry , no zobaczę.

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604

Michnik mężczyzna

Michnik
Miejscowość: Kraków
Dodane 11-08-2009 20:13 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Żona ma wychodne dziś niespodziewane i nie wiem kiedy wróci;(
Chyba dziś nie pojadę :[
piotr mężczyzna

piotr
Dodane 11-08-2009 20:17 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Poza tym mokro i błotno siezrobiło a po nocy to gorzej sie jedzie.

Mnie nie będzie i Jelitka tez , tak mi pisał.

Może jak podeschnie to jutro , albo pojutrze byśmy przejechali się.

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604

Edytowane przez piotr dnia 11-08-2009 20:21
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 11-08-2009 20:29 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Ok do jutra.
Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 11-08-2009 22:32 RE: (k)night rider - jak dołączyć
może tak następnym razem skoczylibyśmy gdzieś asfaltami?
Edytowane przez Jelitek2 dnia 11-08-2009 22:33
Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 11-08-2009 22:37 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Co z Wami? Błota się boicie :p:D ;p:o:D:D:D Przewróciłem się :D Asfaltami (k)night rider? :|

...całe życie drugi!

pit mężczyzna

pit
Dodane 11-08-2009 23:44 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Niechaj no tylko zima przyjdzie, a będzie nas więcej :)
piotr mężczyzna

piotr
Dodane 12-08-2009 09:31 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Maciu , jak sie wywalisz po nocy i połamiesz coś w rowerze to nikt Cię nie będzie nosił ze 20 km na plecach, zważ na to iż jadąc z lampką nie widać gdzie i co śliskie i korzenie sie wypłaszczaja, , a jeden koles szpital zaliczył kiedyś, nikt Ci nie broni jechać i sie błocić, nikt sie błota nie stracha, jedynie jest to spore ryzyko , czasem lepiej na chłodne podmuchać.

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604

Maciu mężczyzna

Maciu
Dodane 12-08-2009 11:13 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Ale to właśnie w tym cały urok, balansowanie na krawędzi ryzyka B) Jak się przewrócisz to następnym razem będziesz wiedział jak jechać co by przetrwać. A poobijanie czy połamanie jeszcze nikomu nie zaszkodziło :)

...całe życie drugi!

Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 12-08-2009 14:57 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Pod warunkiem że nie połamiesz sobie kręgosłupa szyjnego, złamiesz żebra które wywoła odmę prężną, odłamy kości nie uszkodzą Ci tętnicy, albo nie złamiesz miednicy... ;p

Miałem okazję poznać takich gości co zgrywali niezniszczalnych i odważnych a teraz jeżdżą na wózkach... licho nie śpi.
Edytowane przez Jelitek2 dnia 12-08-2009 14:59
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 12-08-2009 15:22 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Racja Jelitku. Ale Maciowi trzeba wybaczyć bo to młoda, gorąca krew.
Po mojemu to cały urok jest w tym, żeby robić to co się lubi. A wiadomo, że nie każdy lubi to samo.
pit mężczyzna

pit
Dodane 12-08-2009 16:11 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Nie może to być Jelitku2 :)
Znam przynajmniej dwa przypadki dotyczące osób z grupy "zielonych" których dotyczą wymienione przez Ciebie kontuzje. I na szczęście na wózku się nie zakończyło (odpukać).
Bynajmniej te zdarzenia nie wydarzyły się w terenie, ale w dzień na gładkim asfalcie czy nawet na ścieżce rowerowej.
Połamać można się wszędzie... choćby w mieszkaniu, w kuchni zabijając ćmę czy komara, a nawet mola :)

Najważniejsze jest to by w każdej sytuacji i zachowywać zdrowy rozsądek, nie szarżować zbytnio - tym bardziej w nocy niezależnie od nawierzchni.

Dłużej nie pozwolę też na profanację (k)Night Ridera!. Tu trochę historii
Nie takie były założenia tych jazd i już chyba czas zrobić z tym porządek.

Asfaltowa jazda nocna owszem, ale nie pod przykrywką (k)NightRidera :D
Edytowane przez pit dnia 12-08-2009 16:20
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 12-08-2009 17:07 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Nie sądzę żeby jazda w nocy po szosie była profanacją (k)NightRidera.
pit mężczyzna

pit
Dodane 12-08-2009 22:12 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Jak się wczytasz w nasze forum to znajdziesz już wątek o chęci co-poniektórych do podciągnięcia wieczornych jazd po bulwarach, na tor kajakowy czy po rynku głównym o północy w kanon zwany (k)NightRiderem. Dla mnie jest to jawny zamach i deprecjacja tej idei :) Jakby co to dysponuję pełną historią tych jazd od jej zarania, wraz z postami na forum cyklokrak.com :)

Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 12-08-2009 23:03 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Pit, zamiast gadać to może byś przyjechał na nocny wypad?
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 12-08-2009 23:04 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Nie muszę się wczytywać bo pamiętam jak było. Nie mam też chęci na podciąganie czegokolwiek pod cokolwiek. Szanuję historię ale chcę tylko jeżdzić na rowerze. Jeśli mamy się spierać o idee to ja pasuję. Zmęczony jestem bo pokręciłem trochę po ciemku :D
Pozdrawiam Cię Pit serdecznie :)
pit mężczyzna

pit
Dodane 12-08-2009 23:24 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Napewno nie omieszkam Koledzy Mili :) I żeby nie było to ja dziś też śmigałem po nocy bo własnie wróciłem z wypadu po bułki o dwie ulice dalej :)
Tylko czy to też był (k)NightRider ??
piotr mężczyzna

piotr
Dodane 13-08-2009 07:28 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Wiesz co Pit, chyba masz przerost EGO własnego , dajże ludziom jeździć jak chcą i po czym chcą.

W zeszłym roku robiło sie jazdy z Czerwonych i 99% tych jazd było w po tych samych trasach co lecą maratony i tzw. cięższe jazdy.
Były takze jazdy typu smęcenie po Lasku Wolskim , przyjeżdzały nawet dziewczyny i ciekawscy.

Na tym forum nikt nie kwapił sie w tym roku czegokolwiek zaproponować, , wysunęło się pare propozycji i ci co jeżdżą są zadowoleni, a czy będą zasuwać po asfalcie, czy pod lasach to już wybór prowadzącego i chęć grupy.

Znając warunki techniczne - terenowe w okolicach , niedawno sporo sie zmieniło i niektóre trasy stały sie bardziej "niebezpieczne" ze względu na wymycie przez wode.
Ostatni nasz wypad - prowadził np. Dolinką Kobylańską gdzie jest wyrżnęta przez wode dziura na zakręcie i chłopaki mieli zdrowego stracha .
Poza tym ostatnio w lasach okolicy Ojcowa sporo ciekawch ścieżek jest poblokowanych przez zwalone drzewa , co niby ma utrudnić jazde motocyklistom - wariatom, ale skutecznie nas rowerzystów raczej zatrzymuje.

Ci co przyjeżdzają sa zadowoleni że wogle możemy sobie pojeździć, ja mam świadomość że pewnego tzw. ryzyka nie mozna przekroczyć , czasem jedziemy trasami łatwiejszymi, czasem trudniejszymi, kwestia czasu ile mamy na to i ekipy.
Przecież jeśli kolega nasz jedzie na trekingu i na gładszych oponach to nie zabiore go w wąwozy , dziury i błoto, bo może sie okazać że będzie kłopot, a układajac trase w trakcie trzeba brać pod uwage umiejętności każdego uczestnika i mozliwości jego sprzętu.
Ostatnio dołączył do nas kolega , który jechał na biednej lampce i gorszej klasy rowerku, czekaliśmy na niego na większosci zjazdach i podjazdach, ale dał rade - czy to oznacza że on nie może jeździc nocą bo Ty masz jakieś tam ubzdurania ???

Prędkości z jakimi sie poruszamy zalezy od :
- sprzętu
- samopoczucie - czasem po całym dniu niekoniecznie chce nam się ścigać
- warunków terenowych
- umiejętności uczestników
- inne czynniki

W przypadku nawet lekkiego zmęczenia nocą łatwo o głupi błąd.
W zasadzie można powiedzieć że i tak jest dobrze.

Jak jeździliśmy we dwóch z Jelitkiem to jechaliśmy równo, znamy mniej więcej swoje mozliwości i przy dwóch osobach łatwiej jest o koordynacje.
Przy większej grupie , niestety trzeba brać pod uwage różne zachowania innych uczestników - niedawny błąd - jazda asfaltem zamiast gesiego to obok siebie o mało nie skończyła sie kraksą przy próbie skrętu.

Niektórzy przyjeżdżają aby sie wyżyc, niektórzy aby pojeździć po prostu.

Jeśli jednakże jedzie grupa , to jest tylko mała prośba aby dostosować siedo potrzeb grupy ogólnie, jeden robi podjazdy szybciej, drugi wolniej, dajmy sobie odetchnąć czasem i nie gońcie z światełkiem "w tunelu", wysterczy że jeden wystrzeli do przodu, z nim drugi i trzeci i zaczyna sie gonitwa, trasy mają średnio ok 60 - 80 km długosci , wiec i tak sporo

Pit, jesli Ci się nie podoba to możemy załozyć odrębny temat jazd nocnych i tam sie przeniesiemy, a Ten pozostanie pusty jak to było od roku, to akurat nie problem.
FIN.
--------------------------------------------------------------------
A teraz co do jazd - proponuję z piątku na sobote, start moze być nawet wczesniej 20.30 spod VOLVO, bo się ciemniej robi już wcześniej
Trasa pokrótce Czerwony szlak, Ojców, schody, Grota Łokietka ( obok ), wpadniemy tam do lasu na scieżki , które ostatnio eksplorowałem , jest pare zwalonych drzew, ale przejedne w zasadzie, potem śmigniemy Dolinką Bedkowską, przejazd przez rzeke ( dosłownie ) a dalej to zobaczymy.

Poprosze tylko o zabieranie dobrego oświetlenia, kolege , który jechał z "siatką " na kierownicy to kup lepszą lampke i zamień siatke na plecak, bo to nie jest bezpieczne. Będzie po drodze stacja benzynowa nocna takżę będzie i tankowanie.
W piątek ma być ok 22 st więc podeschnie troche.

Pozdrawiam.

u3391y2009v4.gif

tel. 0-666-316-604

Skocz do Forum: