(k)night rider - jak dołączyć
- « początek
- ‹ poprz
- 2
- 3
- 4
- 5
- nast ›
- koniec »
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| janusz Posty: 138 Miejscowość: kraków Dołączył: 3 paź 06 |
|
|
Sądzę, że w miarę rozwoju dyskusji o (k)night riderze, twórcy jego początków zaczynają być wzywani do tablicy. Przynajmniej ja się tak czuję. Sądzę, że Pit nie ma się co bulwersować. Pamiętacie Panowie, nasze wyjazdy w 2004-2005r były raczej miłym spotkaniem przy rowerze (prawie jak przy piwie), trochę jeździliśmy po Lasku, żartowaliśmy, było sporo gadania o sprzęcie, o życiu itp. Myślę, że musimy się z tym pogodzić, że to niestety już nie wróci. Nie te czasy inne obowiązki itp. Myślę że rozmowa ze Zbyszkiem - gorącym orędownikiem jazd w tamtym okresie daje dużo do myślenia co się zmieniło. Zniknął ExPrezes, Lechu, ja przestałem jeździć przez 3 lata, teraz wracam ale mam o wiele mniej czasu niż wtedy. Pit zapewne z nostalgią wspomina tamte czasy, ale on też nie może poświęcić rowerowi zapewne tyle czasu ile by chciał i ile wymagają teraz organizowane wyjazdy. Moje zdanie jest takie Panowie chwała Wam za to że macie chęci wskrzeszenia Nocnych Jazd sam chętnie pokręciłbym z Wami ale cóż nie ten czas i nie te obowiązki. Janusz |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Hi, hi tak to o mnie ![]() Myślę, że post janusza wyjaśnia wszystko. Szanujmy siebie nawzajem i skończmy próżną dyskusję bo para idzie w gwizdek. | |
| Edytowane przez Michnik dnia 13-08-2009 09:46 | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
No ale że Piotr potraktował Cię jako poczatkujacego bikera![]() Chyba Cię w akcji prawdziwej nie widział he he | |
| Edytowane przez furman dnia 13-08-2009 09:50 | |
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
To może pokrótce przypomnę założenia (k)NightRidera z którymi założyciele i stali bywalcy tych jazd powinni się zgodzić. (k)NightRider – night rider: nocny jeździec, knight: rycerz Dla mnie (k)NightRider to cykliczne terenowe jazdy z reguły po Lasku Wolskim, na przełomie roku jesień/zima/wiosna wtedy gdy dni są krótki i zmrok następuje dość wcześnie, gdy z racji pracy czy szkoły niemożliwa jest jazda dzienna. Jazda z reguły w terenie - asfalt dopuszczony wtedy kiedy z racji dużej ilości śniegu czy z powodu gwałtownych roztopów teren jest nieprzejezdny. Krótkie jazdy tak do 2 godzin uzależnione od temperatury i warunków atmosferycznych w czasie których można sobie pogadać, przy okazji wytwarzając tzw. bazę. Śnieg i lód mile widziany bo wtedy jazda taka nabiera ‘rumieńców’ i można potrenować technikę czego nie można powiedzieć o kolarstwie dywanowym. Niewątpliwym rekordzistą tych jazd był Zbyszek, który to niestety ostatnio z racji nowych obowiązków trochę te jazdy odpuścił. Z tego co śledziłem na forum „Czerwonych” do jazd tych można by podpiąć jazdy zimowe organizowane przez Dina. Poczuwam się natomiast do kultywowania tej tradycji w takiej postaci jak przedstawiłem powyżej. Nikomu nie zamierzam nic narzucać. Każdy przecież robi to co lubi. Masz rację Piotrze założenie nowego tematu: Jazda Nocna Jest dobrym rozwiązaniem. Jeśli zaś będą chętni na zimowe jazdy po Lasku to zapraszam już dzisiaj wszystkich udzielających się w tym temacie na (k)NightRidera w tej postaci którą przedstawiłem niechaj no tylko śnieg spadnie, a ziemię lód skuje. Mam nadzieję, że stworzymy razem, w zbliżającym się sezonie zimowym razem mocną ekipę, a może nawet pobijemy rekord frekwencji? |
|
|
| |
|
No ale że Piotr potraktował Cię jako poczatkujacego bikera I obraził mojego bika zwąc go trekingiem ![]() A to przecież rasowy górski cross ![]() Fajnie jest być leszczem ![]() | |
| Edytowane przez Michnik dnia 13-08-2009 10:46 | |
|
| |
|
Może jeszcze załóżmy tematy: -jazda nocna przed północą -jazda nocna po północy -jazda nocna w śniegu, błocie albo deszczu Bedzie super przejrzyście na forum!! :[ |
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
Pit, wyluzuj, ja się cieszę, że komuś się chce jeździć w nocy Zgadzam się z Januszem w 100%, a dawno temu na (k)night rider'ze bywałem nie raz i nazwa jest mojego pomysłu. Jeśli o mnie chodzi, to świetnie, że temat ożył. Jak to mówią, to se ne wrati, ale żyje w nowej formule - i bardzo dobrze!
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
|
Przyjdzie zima to sam zobaczysz ilu jeżdżących pozostanie (oby jak najwięcej)! Ale znając życie to "miękkie buły" szybko odpadną tym bardziej że już teraz, a mamy dopiero sierpień! rozlegają się głosy typu: "jazda nocna tak, ale po asfalcie" .Dalej jestem za pozostawieniem formuły (k)NightRidera jak jest. Lepiej mniej ludzi, ale zdeterminowanych i pewnych. Życzę Ci Dziczku także więcej optymizmu - bo coś pesymizmem siejesz. To se jeszcze wrati, oj wrati - przynajmniej ja mam taką nadzieję! ![]()
|
|
|
| |
| Roza Posty: 441 Dołączyła: 30 lip 07 |
|
pit dobrze gadasz![]() |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Ja tam wolę Nocną Klasykę
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Jelitek2 Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06 |
|
Przyjdzie zima to sam zobaczysz ilu jeżdżących pozostanie (oby jak najwięcej)! Ale znając życie to "miękkie buły" szybko odpadną tym bardziej że już teraz, a mamy dopiero sierpień! rozlegają się głosy typu: "jazda nocna tak, ale po asfalcie" Pit, ostatni raz miałem okazję spotkać Cię na rowerze dwa lata temu...tak chyba tyle czasu minęło. Więc proponuję Ci wsiadaj kolego na rower i zamiast pisać smuty i filozofować o nocnej jeździe przyjedź i zademonstruj jak to powinno wyglądać, bo jak jeżdżę od roku po nocnych szlakach to z rasowych knight riderowców widziałem garstkę i to tylko raz. Stałym bywalcem jest Piotr, Pepe, Mały, Elteha. Ostatnio Michnik dołączył do nocnych jazd. I jakbyś bywał na tych wypadach to zauważyłbyś że niezależnie od pory roku obsada się nie zmienia - jest ciągle ta sama. W zimie jeździmy z Piotrem czasem z PePe z nikim innym - tak przejeździliśmy zeszłą zimę - jakoś obsada się nie zmieniła. Dalej jestem za pozostawieniem formuły (k)NightRidera jak jest. Lepiej mniej ludzi, ale zdeterminowanych i pewnych. Jak chcesz to jeździj sobie sam w takiej formie jak Ci się podoba - zobaczymy jak długo temat o Knight Rider będzie aktywny (oczywiście ten ogólnie dostępny). Bo ludzi jest już na tyle mało że słowo mniej zmienia się na wcale. Na forum jest już nowy temat o jeździe nocnej i tam będziemy się umawiać na takie wyjazdy na jakie większość obecnych ma ochotę, nazwa wyjazdów nie ma dla mnie znaczenia. Dlatego zapraszam wszystkich zainteresowanych, tempo naprawdę jest wolne, a nocna jazda zapada głęboko w pamięć niezależnie od nawierzchni. Życzę Ci Dziczku także więcej optymizmu - bo coś pesymizmem siejesz. Gadu gaduła i filozof, zamiast pisać wsiadaj na rower. A poza tym uważam że Dziczek ma rację. Bo jeśli ktoś nie ma czasu/chęci na tworzenie jakiejś szczytnej idei (tak naprawdę gdyby nie Knight Rider nie złapałbym nocnego bakcyla) to warto by żyła nadal nawet jeśli w trochę innej formule, ale żeby żyła. Ale to moje osobiste zdanie. Tyle wypowiedzi z mojej strony w tym temacie. Do zobaczenia na nocnej trasie. | |
| Edytowane przez Jelitek2 dnia 14-08-2009 11:37 | |
|
| |
|
|
No dobra, z takim poparciem to ja pasuję. Dołączyłem Was do grupy (k)NightRidera , Piotrze i Jelitku ![]() W stosownym czasie, jak pora przyjdzie to upomnę się w tym temacie i wtedy okaże się czy to zimowe jeżdżenie okaże się prawdą czy tylko czczym gadaniem, a pamięć to ja mam dobrą i potrafię szpilę wsadzić, oj potrafię. ![]() Teraz tak dla rozładowania atmosfery zagadka: Czyje to słowa: "jestem pomarańczowy i jestem z tego dumny!" słowa te padły onegdaj na cyklokraku na krótko przed jego rozwiązaniem ![]() Miłych Jazd wieczornych życzę Panowie
|
|
|
| |
|
|
Dzięki wielkie Pit! :-) fajnie że atmosfera się rozładowała. Natomiast rzucam okiem na temat historia knight ridera i jest martwy link. Niestety strona www.cyklokrak.com już nie istnieje :-( Co do zagadki to nie wiem kto to powiedział, ale jestem zdania że nie kolor koszulki ma znaczenie a kolarz który w niej jeździ :-) Na następny wypad nocny założę koszulkę cyklokraka bo jeszcze takową posiadam :-D |
|
|
| |
|
|
Pit, mam kilku faworytów: Pit, ExPrezes, MiśQ, Ziemek?
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
Prawie zgadłeś MiśQ, coś z pamięcią nie tęgo, ale cóż latka lecą . To pisałem oczywiście ja czyli pit. Jelitku ja też mam pomarańczową koszulkę którą darzę ogromnym sentymentem. Czasami nachodzi mnie nawet chęć kolejnego startu w niej, a nawet reaktywacji CykloKrak TEAM'u ![]() Co do (k)NightRider' a to oczywiście jestem jaknajbardziej za! W dniu 2.11.09 mija akurat 5 rocznica kiedy to świat usłyszał o zamyśle tych jazd! Tak więc Kochani moi współforumowicze (a przede wszystkim Ci wszyscy - udzielający się w tym wątku) chciałem już dziś Was zaprosić na tego inauguracyjnego (k)NR'a może nawet śniegiem sypnie. W stosownym czasie napiszę kolejne zaproszenie, ale już w odpowiednim temacie Zarezerwujcie więc sobie termin - 2.11.09 !! Miłego!
| |
| Edytowane przez pit dnia 19-08-2009 21:45 | |
|
| |
|
Pit, przecież Ciebie wymieniłem pierwszego Ale fakt, czas szybko leci oraz leczy rany i nie pamiętałem za dobrze czyje to słowa![]() Co do pomarańczowych koszulek, to w minioną sobotę jechałem w niej na trasie maratonu w Ustroniu.
Grunt to nie przemęczać się! | |
| Edytowane przez MiśQ dnia 19-08-2009 21:55 | |
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Dowód: Куба Kubak dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
| batman928 Posty: 1 Dołączył: 20 sie 09 |
|
witam wszystkich jestem nowym userem www polecila mi osoba od was ktora byla klientem u mnie w serwisie i dzis wlasnie odwiedzam 1 raz www i widze juz bardzo ciekawa rzecz nocna jazde dla osob pracujacych caly dzien to rewelacja bo w tygodniu czas na jazde jest tylko w sobote od 15 stej i cala niedziele a tak mozna jezdzic co dzien chcial bym sie przylaczyc i kiedys wybrac sie z wami na przejazdzke z racji tego ze od jakiegos roku nie siedzialem na rowerze to na razie na wycieczki bardziej rekreacyjne bym mogl sie rozjezdzic jesli bedzie taka nocna wycieczka organiozowana to ja bym sie pisał ![]() Pozdrawiam ![]() PS.bardzo chetnie dogadam sie z jakas osoba/osobami na co dzienne treningi noca bo doczytalem ze najblizsza wycieczka za kilka miesiecy w poscie wyzej ![]() | |
| Edytowane przez batman928 dnia 20-08-2009 23:54 | |
|
| |
|
|
Witaj :-) są organizowane jazdy nocne co tydzień, albo nawet kilka razy w tygodniu. Zazwyczaj umawiamy się tutaj: http://rowerowanie.pl/forum/vi…8139#post_28139 |
|
|
| |
| telerad Posty: 20 Miejscowość: Poznań Dołączył: 10 lip 17 |
|
|
grupa nadal funkcjonuje?
Zdrowie to podstawa! |
|
|
| |
- « początek
- ‹ poprz
- 2
- 3
- 4
- 5
- nast ›
- koniec »
| Skocz do Forum: |

:[
Zgadzam się z Januszem w 100%, a dawno temu na (k)night rider'ze bywałem nie raz i nazwa jest mojego pomysłu. Jeśli o mnie chodzi, to świetnie, że temat ożył. Jak to mówią, to se ne wrati, ale żyje w nowej formule - i bardzo dobrze!