(k)night rider - jak dołączyć

Autor Wiadomość
janusz mężczyzna

Miejscowość: kraków
Dodane 13-08-2009 09:01 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Sądzę, że w miarę rozwoju dyskusji o (k)night riderze, twórcy jego początków zaczynają być wzywani do tablicy. Przynajmniej ja się tak czuję. Sądzę, że Pit nie ma się co bulwersować. Pamiętacie Panowie, nasze wyjazdy w 2004-2005r były raczej miłym spotkaniem przy rowerze (prawie jak przy piwie), trochę jeździliśmy po Lasku, żartowaliśmy, było sporo gadania o sprzęcie, o życiu itp. Myślę, że musimy się z tym pogodzić, że to niestety już nie wróci. Nie te czasy inne obowiązki itp. Myślę że rozmowa ze Zbyszkiem - gorącym orędownikiem jazd w tamtym okresie daje dużo do myślenia co się zmieniło. Zniknął ExPrezes, Lechu, ja przestałem jeździć przez 3 lata, teraz wracam ale mam o wiele mniej czasu niż wtedy. Pit zapewne z nostalgią wspomina tamte czasy, ale on też nie może poświęcić rowerowi zapewne tyle czasu ile by chciał i ile wymagają teraz organizowane wyjazdy.
Moje zdanie jest takie Panowie chwała Wam za to że macie chęci wskrzeszenia Nocnych Jazd sam chętnie pokręciłbym z Wami ale cóż nie ten czas i nie te obowiązki. Janusz
Michnik mężczyzna

Michnik
Miejscowość: Kraków
Dodane 13-08-2009 09:43 RE: (k)night rider - jak dołączyć

Przecież jeśli kolega nasz jedzie na trekingu i na gładszych oponach to nie zabiore go w wąwozy , dziury i błoto, bo może sie okazać że będzie kłopot, a układajac trase w trakcie trzeba brać pod uwage umiejętności każdego uczestnika i mozliwości jego sprzętu.
piotr

Hi, hi tak to o mnie :D :D :D :D :D :D

Myślę, że post janusza wyjaśnia wszystko. Szanujmy siebie nawzajem i skończmy próżną dyskusję bo para idzie w gwizdek.
Edytowane przez Michnik dnia 13-08-2009 09:46
furman mężczyzna

furman
Dodane 13-08-2009 09:49 RE: (k)night rider - jak dołączyć
No ale że Piotr potraktował Cię jako poczatkujacego bikera:o
Chyba Cię w akcji prawdziwej nie widział he he
Edytowane przez furman dnia 13-08-2009 09:50
pit mężczyzna

pit
Dodane 13-08-2009 10:12 RE: (k)night rider - jak dołączyć
To może pokrótce przypomnę założenia (k)NightRidera z którymi założyciele i stali bywalcy tych jazd powinni się zgodzić.
(k)NightRider – night rider: nocny jeździec, knight: rycerz

Dla mnie (k)NightRider to cykliczne terenowe jazdy z reguły po Lasku Wolskim, na przełomie roku jesień/zima/wiosna wtedy gdy dni są krótki i zmrok następuje dość wcześnie, gdy z racji pracy czy szkoły niemożliwa jest jazda dzienna. Jazda z reguły w terenie - asfalt dopuszczony wtedy kiedy z racji dużej ilości śniegu czy z powodu gwałtownych roztopów teren jest nieprzejezdny. Krótkie jazdy tak do 2 godzin uzależnione od temperatury i warunków atmosferycznych w czasie których można sobie pogadać, przy okazji wytwarzając tzw. bazę. Śnieg i lód mile widziany bo wtedy jazda taka nabiera ‘rumieńców’ i można potrenować technikę czego nie można powiedzieć o kolarstwie dywanowym.
Niewątpliwym rekordzistą tych jazd był Zbyszek, który to niestety ostatnio z racji nowych obowiązków trochę te jazdy odpuścił.

Z tego co śledziłem na forum „Czerwonych” do jazd tych można by podpiąć jazdy zimowe organizowane przez Dina.

Poczuwam się natomiast do kultywowania tej tradycji w takiej postaci jak przedstawiłem powyżej. Nikomu nie zamierzam nic narzucać. Każdy przecież robi to co lubi.

Masz rację Piotrze założenie nowego tematu: Jazda Nocna
Jest dobrym rozwiązaniem.

Jeśli zaś będą chętni na zimowe jazdy po Lasku to zapraszam już dzisiaj wszystkich udzielających się w tym temacie na (k)NightRidera w tej postaci którą przedstawiłem niechaj no tylko śnieg spadnie, a ziemię lód skuje.
Mam nadzieję, że stworzymy razem, w zbliżającym się sezonie zimowym razem mocną ekipę, a może nawet pobijemy rekord frekwencji?
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 13-08-2009 10:33 RE: (k)night rider - jak dołączyć
No ale że Piotr potraktował Cię jako poczatkujacego bikera:o
Chyba Cię w akcji prawdziwej nie widział he hefurman

I obraził mojego bika zwąc go trekingiem :[ ;(
A to przecież rasowy górski cross :D :D :D
Fajnie jest być leszczem :D
Edytowane przez Michnik dnia 13-08-2009 10:46
Michnik mężczyzna

Michnik
Dodane 13-08-2009 23:48 RE: (k)night rider - jak dołączyć

Masz rację Piotrze założenie nowego tematu: Jazda Nocna
Jest dobrym rozwiązaniem.
pit

Może jeszcze załóżmy tematy:
-jazda nocna przed północą
-jazda nocna po północy
-jazda nocna w śniegu, błocie albo deszczu

Bedzie super przejrzyście na forum!! brawo! :[
dziczek mężczyzna

Dodane 14-08-2009 01:15 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Pit, wyluzuj, ja się cieszę, że komuś się chce jeździć w nocy B) Zgadzam się z Januszem w 100%, a dawno temu na (k)night rider'ze bywałem nie raz i nazwa jest mojego pomysłu. Jeśli o mnie chodzi, to świetnie, że temat ożył. Jak to mówią, to se ne wrati, ale żyje w nowej formule - i bardzo dobrze! :)

Team Jubilat Polska

pit mężczyzna

pit
Dodane 14-08-2009 01:47 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Przyjdzie zima to sam zobaczysz ilu jeżdżących pozostanie (oby jak najwięcej)! Ale znając życie to "miękkie buły" szybko odpadną tym bardziej że już teraz, a mamy dopiero sierpień! rozlegają się głosy typu: "jazda nocna tak, ale po asfalcie" :D.
Dalej jestem za pozostawieniem formuły (k)NightRidera jak jest. Lepiej mniej ludzi, ale zdeterminowanych i pewnych.

Życzę Ci Dziczku także więcej optymizmu - bo coś pesymizmem siejesz.
To se jeszcze wrati, oj wrati - przynajmniej ja mam taką nadzieję! :):)
Roza kobieta

Roza
Dodane 14-08-2009 09:24 RE: (k)night rider - jak dołączyć
pit dobrze gadaszbrawo!
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 14-08-2009 10:02 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Ja tam wolę Nocną Klasykę :D

Grunt to nie przemęczać się!
Nie hamuj k...!! :)

Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 14-08-2009 11:18 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Przyjdzie zima to sam zobaczysz ilu jeżdżących pozostanie (oby jak najwięcej)! Ale znając życie to "miękkie buły" szybko odpadną tym bardziej że już teraz, a mamy dopiero sierpień! rozlegają się głosy typu: "jazda nocna tak, ale po asfalcie" :D.pit

Pit, ostatni raz miałem okazję spotkać Cię na rowerze dwa lata temu...tak chyba tyle czasu minęło. Więc proponuję Ci wsiadaj kolego na rower i zamiast pisać smuty i filozofować o nocnej jeździe przyjedź i zademonstruj jak to powinno wyglądać, bo jak jeżdżę od roku po nocnych szlakach to z rasowych knight riderowców widziałem garstkę i to tylko raz. Stałym bywalcem jest Piotr, Pepe, Mały, Elteha. Ostatnio Michnik dołączył do nocnych jazd. I jakbyś bywał na tych wypadach to zauważyłbyś że niezależnie od pory roku obsada się nie zmienia - jest ciągle ta sama. W zimie jeździmy z Piotrem czasem z PePe z nikim innym - tak przejeździliśmy zeszłą zimę - jakoś obsada się nie zmieniła.

Dalej jestem za pozostawieniem formuły (k)NightRidera jak jest. Lepiej mniej ludzi, ale zdeterminowanych i pewnych.

Jak chcesz to jeździj sobie sam w takiej formie jak Ci się podoba - zobaczymy jak długo temat o Knight Rider będzie aktywny (oczywiście ten ogólnie dostępny). Bo ludzi jest już na tyle mało że słowo mniej zmienia się na wcale. Na forum jest już nowy temat o jeździe nocnej i tam będziemy się umawiać na takie wyjazdy na jakie większość obecnych ma ochotę, nazwa wyjazdów nie ma dla mnie znaczenia. Dlatego zapraszam wszystkich zainteresowanych, tempo naprawdę jest wolne, a nocna jazda zapada głęboko w pamięć niezależnie od nawierzchni.

Życzę Ci Dziczku także więcej optymizmu - bo coś pesymizmem siejesz.
To se jeszcze wrati, oj wrati - przynajmniej ja mam taką nadzieję! :):)pit

Gadu gaduła i filozof, zamiast pisać wsiadaj na rower. A poza tym uważam że Dziczek ma rację. B) Bo jeśli ktoś nie ma czasu/chęci na tworzenie jakiejś szczytnej idei (tak naprawdę gdyby nie Knight Rider nie złapałbym nocnego bakcyla) to warto by żyła nadal nawet jeśli w trochę innej formule, ale żeby żyła. Ale to moje osobiste zdanie. Tyle wypowiedzi z mojej strony w tym temacie. Do zobaczenia na nocnej trasie.
Edytowane przez Jelitek2 dnia 14-08-2009 11:37
pit mężczyzna

pit
Dodane 14-08-2009 17:06 RE: (k)night rider - jak dołączyć
No dobra, z takim poparciem to ja pasuję.

Dołączyłem Was do grupy (k)NightRidera:), Piotrze i Jelitku :)

W stosownym czasie, jak pora przyjdzie to upomnę się w tym temacie i wtedy okaże się czy to zimowe jeżdżenie okaże się prawdą czy tylko czczym gadaniem, a pamięć to ja mam dobrą i potrafię szpilę wsadzić, oj potrafię. :D

Teraz tak dla rozładowania atmosfery zagadka:
Czyje to słowa: "jestem pomarańczowy i jestem z tego dumny!"

słowa te padły onegdaj na cyklokraku na krótko przed jego rozwiązaniem :)

Miłych Jazd wieczornych życzę Panowie :)
Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 14-08-2009 17:20 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Dzięki wielkie Pit! :-) fajnie że atmosfera się rozładowała. Natomiast rzucam okiem na temat historia knight ridera i jest martwy link. Niestety strona www.cyklokrak.com już nie istnieje :-(

Co do zagadki to nie wiem kto to powiedział, ale jestem zdania że nie kolor koszulki ma znaczenie a kolarz który w niej jeździ :-) Na następny wypad nocny założę koszulkę cyklokraka bo jeszcze takową posiadam :-D
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 14-08-2009 22:44 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Pit, mam kilku faworytów: Pit, ExPrezes, MiśQ, Ziemek?

pit mężczyzna

pit
Dodane 19-08-2009 21:24 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Prawie zgadłeś MiśQ, coś z pamięcią nie tęgo, ale cóż latka lecą :) . To pisałem oczywiście ja czyli pit.
Jelitku ja też mam pomarańczową koszulkę którą darzę ogromnym sentymentem. Czasami nachodzi mnie nawet chęć kolejnego startu w niej, a nawet reaktywacji CykloKrak TEAM'u :D

Co do (k)NightRider' a to oczywiście jestem jaknajbardziej za!
W dniu 2.11.09 mija akurat 5 rocznica kiedy to świat usłyszał o zamyśle tych jazd!

Tak więc Kochani moi współforumowicze (a przede wszystkim Ci wszyscy - udzielający się w tym wątku) chciałem już dziś Was zaprosić na tego inauguracyjnego (k)NR'a może nawet śniegiem sypnie. W stosownym czasie napiszę kolejne zaproszenie, ale już w odpowiednim temacie :)

Zarezerwujcie więc sobie termin - 2.11.09 !!

Miłego! :)
Edytowane przez pit dnia 19-08-2009 21:45
MiśQ mężczyzna

MiśQ
Dodane 19-08-2009 21:54 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Pit, przecież Ciebie wymieniłem pierwszego :) Ale fakt, czas szybko leci oraz leczy rany i nie pamiętałem za dobrze czyje to słowa:D
Co do pomarańczowych koszulek, to w minioną sobotę jechałem w niej na trasie maratonu w Ustroniu. B)

Edytowane przez MiśQ dnia 19-08-2009 21:55
Kubak mężczyzna

Kubak
Miejscowość: Kraków-Zielonki
Dodane 20-08-2009 11:42 RE: (k)night rider - jak dołączyć

Co do pomarańczowych koszulek, to w minioną sobotę jechałem w niej na trasie maratonu w Ustroniu. B)MisQ

Dowód:

Куба

Kubak dodał/a następującą grafikę:

batman928 mężczyzna

Dodane 20-08-2009 23:51 RE: (k)night rider - jak dołączyć
witam wszystkich :) jestem nowym userem :) www polecila mi osoba od was ktora byla klientem u mnie w serwisie i dzis wlasnie odwiedzam 1 raz www i widze juz bardzo ciekawa rzecz :) nocna jazde :) dla osob pracujacych caly dzien to rewelacja :)bo w tygodniu czas na jazde jest tylko w sobote od 15 stej i cala niedziele a tak mozna jezdzic co dzien :)chcial bym sie przylaczyc i kiedys wybrac sie z wami na przejazdzke :)z racji tego ze od jakiegos roku nie siedzialem na rowerze to na razie na wycieczki bardziej rekreacyjne bym mogl sie rozjezdzic :) jesli bedzie taka nocna wycieczka organiozowana to ja bym sie pisał :)

Pozdrawiam :)

PS.bardzo chetnie dogadam sie z jakas osoba/osobami na co dzienne treningi noca bo doczytalem ze najblizsza wycieczka za kilka miesiecy :) w poscie wyzej :)
Edytowane przez batman928 dnia 20-08-2009 23:54
Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 21-08-2009 00:11 RE: (k)night rider - jak dołączyć
Witaj :-) są organizowane jazdy nocne co tydzień, albo nawet kilka razy w tygodniu. Zazwyczaj umawiamy się tutaj:
http://rowerowanie.pl/forum/vi…8139#post_28139
telerad mężczyzna

Miejscowość: Poznań
Dodane 10-07-2017 17:05 RE: (k)night rider - jak dołączyć
grupa nadal funkcjonuje?

Zdrowie to podstawa!

Skocz do Forum: