Żwawy lajt
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| ilbi Posty: 77 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 5 cze 10 |
|
Długo zastanawiałam się nad rozpoczynaniem nowego wątku, ale po konsultacjach stwierdziłam, że może warto, żeby później nie było niespodzianek. Mam nadzieję, że znajdzie swoich entuzjastów ![]() Krótka charakterystyka żwawego lajtu: - sprawne zakupy i konsumpcja (a nie przedsklepowe pikniki) - na podjazdach oczywiście czekamy na wszystkich (sama zazwyczaj okupuję tyły ), ale jeżeli tylko ostatnie osoby nie są na skraju palpitacji serca to jedziemy dalej- fajnie by było aby pomysłodawca wycieczki przygotował sobie jakąś wersję trasy z mapą i udało się tracić mniej czasu na obczajanie trasy (choć tu dochodzi duży czynnik losowy - stan oznakowania polskich szlaków, zwłaszcza jeżeli jedzie się w nowy teren) - tempo - jak sama nazwa wskazuje: lajtowe żwawe Generalnie chodzi o to, żeby pokręcić możliwie dużo, w możliwie krótkim czasie, szczególnie jeżeli nie zawsze ma się cały dzień na wycieczkę, a mimo to kilkanaście kilometrów chce się zrobić. Na miłe spotkanie można zawsze umówić się wieczorem ![]() W ramach "inauguracji" żwawego lajtu - wyjazd do Krzeszowic w dniu jutrzejszym (sobota), a tam lody (zapowiedziany piknik od razu ), dystans cały ok 60km, większość szosa, czasowo tak myślę 3-3,5h. Zbiórka lądowisko g. 11.00 ![]() |
|
|
| |
| Adam70 Posty: 235 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
no i teraz mam dylemat ... czuję się jak osioł, który miał do wyboru owies i żyto - nie wiedział co wybrać i zdechł z głodu ... tak ja się czuję, bo mam na jutro 2 propozycje wyjazdu, każda fajna ... ech i co tu wybrać ? ![]() |
|
|
| |
| Daijvid Posty: 114 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 gru 10 |
|
sama zazwyczaj okupuję tyły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() uuu ale się wyśmiałem.Jakoś tydzień temu bardzo dokładnie się tyłom przyjrzałem i Cię tam mało widziałem ![]() Taki punkt odniesienia: tamten lajt nie był żwawy? |
|
|
| |
|
Tempo jak najbardziej! Mogłoby być troszkę mniej przerw (ale ostatnio zeszło dużo na szukanie drogi, więc usprawiedliwione ) |
|
|
| |
|
| Acha, to może się pojawię na semislikowym transportowcu. | |
|
| |
| Aga2 Posty: 50 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 18 sie 11 |
|
Ponieważ wycieczka do Puszczy nie dojdzie jednak jutro do skutku, cieszy mnie, iż pojawiła się alternatywa. Tym oto sposobem w przeciwieństwie do Adama nie mam dylematu i stawię się jutro na lądowisku ![]() |
|
|
| |
| Fuks Posty: 133 Dołączył: 14 maj 11 |
|
Oszaleliście z ilościa wycieczek , a jutro i pojutrze Odyseja, wiec ja na wyjazdach z tego wątku pojawiać sie bede regularnie, ale nie na inauguracyjnym.
|
|
|
| |
| Slavick Posty: 22 Miejscowość: Kraków Dołączył: 20 sie 11 |
|
|
A ja uprzejmie zapytowywuję, czy (normalny/żwawy) lajt w niedzielę do Olkusza jest aktualny? Jutro niestety nie mogę dołączyć się do peletonu
Pozdrawiam, Slavick |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
Proszę robić tracki z lajtów, żwawych lajtów i hardcor lajtów to będzie do czego porównywać. |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
No ta definicja brzmi już bardziej zachęcająco, bo przy najlepszych nawet chęciach nie każdy może przeznaczyć cały bez mała dzień na rower. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
jadę z wami na lody do Krzeszowic ![]() |
|
|
| |
|
i już po ![]() było super ! tutaj jest trasa:http://www.endomondo.com/workouts/r7roh7p6laI pogoda piękna, widoki super, atmosfera extra, satysfakcja ogromna ![]() |
|
|
| |
|
Było niezaprzeczalnie rewelacyjnie Udało się w dużej części zrealizować założenia "żwawego lajtu" - nic tylko wypatrywać kolejnych wycieczek! Dzięki wszystkim i do zobaczenia na ścieżkach ![]() |
|
|
| |
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
Było super, żwawy lajt był jak najbardziej żwawy, bynajmniej nie była to wycieczka po bułki do sklepu Fajnie było poznać nowych ludzi i pojeździć w grupie. Szkoda tylko, że sezon się kończy, a tu tyle fajnych inicjatyw powstaje Do zobaczenia następnym razem. |
|
|
| |
| Aga2 Posty: 50 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 18 sie 11 |
|
Dzięki wszystkim za wycieczkę. Zgadzam się z przedmówcą, że żwawy lajt był jak najbardziej żwawy Oby taka pogoda utrzymała się jak najdłużej, bo była idealna! |
|
|
| |
|
A z tym Olkuszem, to ja jutro się nie piszę, bo a) mocno ograniczony czas b) chyba się dzisiaj solidnie zmęczyłam... Niemniej jednak na pewno jakiś dystans zrobię - myślę o szosowej pętelce do Jezioran (Kryspinów, Liszki i tamta okolica). Dystans ok 50km i tak 2-3h, bo potem inne obowiązki;/ Nie wiem czy ktoś chciałby się dołączyć? Pewnie wystartuję podobnie jak dzisiaj (ok 11.00). |
|
|
| |
|
Ja jutro startuje o 10:15 (o 10:00 być powinienem) z lądowiska na Błoniach w stronę Olkusza. W stronę, bo czy dotrę zobaczę po drodze Jacyś chętni?@up: No nie, teraz Panna Serduszko podkradnie mi wszystkich potencjalnych chętnych!
Pozdrawiam, Slavick | |
| Edytowane przez Slavick dnia 01-10-2011 21:38 | |
|
| |
|
To może Ty daj się przekabacić? ![]() |
|
|
| |
|
|
Podziękował za przejażdżkę. Niestety dla mnie to było 1/2 ŻL bo musiałem wcześniej być więc po uzupełnieniu żołądków ( obu ) lodami pojechałem z Agą2 do Kraka "na wprost". Wydaje się mi, że było ciut bardziej lajtowo niż tydzień temu, ale to może być odczucie spowodowane innym rowerem gdzie nie miałem opon od traktora oraz bujaka z tyłu. Pikczersy |
|
|
| |
|
(No i tyle z mojej asertywności ) Ok, to podłączę w stronę Kryspinowa/Liszek, a potem myknę w stronę Olkusza, utrzymując niepoprawny optymizm, że tam dotrę.Ale może przynajmniej wytarguję start o 10:30?
Pozdrawiam, Slavick |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

), ale jeżeli tylko ostatnie osoby nie są na skraju palpitacji serca to jedziemy dalej

to będzie do czego porównywać.

Do zobaczenia następnym razem.