Weekendowe jazdy
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Wybieramy się w niedzielę na rundkę po okolicznych pagórkach. Wyjazd ma charakter treningowy, nie wycieczkowy. Na podjazdach tempo żwawe, reszta spokojne. Jadę na rowerze mtb na terenowych gumach - nie wiadomo co się zastanie po zimie , w związku z tym z góry muszę podziękować szosowcom, bo się tylko niepotrzebnie wynudzą i nadenerwują na jakość asfaltów .Mijanych po drodze odczuwalnych wzniesień na trasie jest 6. Długości od 0,6km do 2,5km, nastromienia od 4,3% do 9,3%. Prognozowany czas jazdy ok. 3h, dystans ok.63km - zarys trasy. Proponowana godzina wyjazdu to 11:00 z możliwością przesunięcia o +/- 30min. Miejsce spotkania: róg błoń po stronie hotelu Cracovia (aktualnie billboard reklamowy). Jak ktoś jest chętny, to niech da znać. Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 01-03-2012 15:57 | |
|
| |
| Jacekddd Posty: 533 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Dzisiaj będzie sucho i słonecznie a asfalt był wyschnięty już wczoraj. Jacek PS. W tej chwili widzę, że ta prognoza miała sens do czasu. U mnie zaczyna sypać śniegiem a pokrycie nieba jest pełne.
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 26-02-2012 11:25 | |
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Na narty a nie na rower
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
Widziałem Axiego jak samotnie pomykał pomiędzy Zabierzowem a Krzeszowicami. Nikt się nie zmobilizował, lenie!
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
Dzisiaj będzie sucho i słonecznie a asfalt był wyschnięty już wczoraj. Gratuluję urlopu w Hiszpanii!!! U nas niestety warunki wyraźnie gorsze - szosy mokre, bardzo mokre (płynąca woda) lub w ogóle pod-wodne (rozlewiska). A do tego od czasu do czasu śnieg. PS Pozdrowienia dla Twojego brata bliźniaka mijanego na Bielanach .
Pozdrawiam |
|
|
| |
przemo ![]() Posty: 558 Miejscowość: Kraków Dołączył: 31 sie 06 |
|
Nikt się nie zmobilizował, lenie! Ja się zmobilizowałem, ale dopiero o 10:30 i nic już nie pisałem na forum. Byłem pod rzeczonym billboardem reklamowym o 11, ale Axi pewnie nawet pod Cracovię nie podjeżdżał. Na szczęście było kilka osób z jazd "Polska na rowery" i pojechaliśmy sobie wycieczkowym tempem do Tyńca przez Kopiec Kościuszki. Jak dla mnie na pierwszy raz w tym roku było jak znalazł. I tak mnie uda bolą ![]() |
|
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
|
Z tymi warunkami to różnie było. Ja wyruszyłem tuż po 10:00 i udałem się w stronę Łączan. Cały czas było suchutko, tylko pod wiatr. Jak tylko przejechałem na drugą stronę Wisły zrobiła się masakra, ciemno i mocno sypało śniegiem. Tak więc zrezygnowałem z jazdy na Kamień i pojechałem w stronę Czernichowa. No i zaczęło się przejaśniać, aż znowu wyszło słońce, tak więc pomyślałem, że odbiję jeszcze przez Rybną i Sankę do Krzeszowic. Tutaj im bliżej Krzeszowic, zaczynała się powtórka z rozrywki. Od Krzeszowic jechałem, a raczej płynąłem w stronę Zabierzowa. Cały czas mokro i śnieg, dopiero przed Zabierzowem przestało padać, ale do samego Krakowa było już bardzo mokro :/ SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
PS Pozdrowienia dla Twojego brata bliźniaka mijanego na Bielanach Trudno pomylić ten rower z innymi no nie ? ;-) Znowu bliźniak guzdrał się do 14.00 ja go nie rozumiem. Oj napierałeś pod tą górkę i to z radosnym wejrzeniem bo do domu już blisko. Jacek
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Axi dnia 26-02-2012 19:18 | |
|
| |
|
No warunki w kratkę, w drodze powrotnej na główniejszych drogach suszej. Ale jak na prezentowanej mapce widać trasa biegnie sporo bocznymi. W sumie bardziej niż wody, to obawiałem się, czy wraz ze śniegiem nie spłynął z tych dróg asfalt . Podtopienia w okolicach Aleksandrowic mocno mnie zaskoczyły. Dużo wody na zjeździe do Frywałdu to się spodziewałem.W związku z brakiem chętnych trochę później w ogóle wyjechałem, bo pierwszy przesyp śniegu przeczekałem oglądając go tylko zza okna . Myślę, że nie leniuchy, tylko lenić się nikomu ze mną nie chciało widząc z jakimi mizernymi średnimi się wloooookę. I nie wiem czemu nie chcą być wyższe .Samolot to już powoli podjeżdżałem (czyli przez Bielany), bo po A w tlenie, a B to zacząłem lekko zdychać (poskąpiłem na uzupełnienie picia ). I stąd też już odpuściłem podjazd po Zoo. Subiektywne wrażenia na blogu, oraz obiektywne dane z Garmina.
Pozdrawiam |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Nikt się nie zmobilizował, lenie! 4 godz w Kluszkowcach jutro ciag dalszyRower o tej porze roku to bluznierstwo
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
|
Kocie: bliźnierstwo to pisać o rowerze bluźnierstwo na forum rowerowym Axi: czy garmin zawsze podaje dane w milach? |
|
|
| |
|
|
Jest tam opcja przełączenia na kilometry i mi zarówno komputer jak i strona podaje w km, jednak nie da się wyeksportować linka tak, aby osobom niezalogowanym na garmin connect z własnym ustawieniem wyświetlało się to dobrze. Pisałem do nich w tej sprawie, ale podobnie jak w wielu innych mają klientów generalnie głęboko w d*** (a IMO z Polarem wygrywają tylko/aż niższą ceną... o połowę sic!).
Pozdrawiam |
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
Dzięki za wyjaśnienie, namierzyłem przelączanie, trochę łatwiej się czyta te dane teraz![]() |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
A też się pochwalę, że samotną walkę, przez większość czasu przynajmniej, z wiatrem i 3 śnieżycami prowadziłem. Czwarty raz się porwałem na rower w tym roku, nakręciłem trochę km zahaczając w okolice Andrychowa i Zatora, przypomniałem sobie co to ból nóg, no sama radość
|
|
|
| |
|
|
Niedziela to słońce przerywane śniegiem i wiatr z różnych kierunków za to w sobotę było ciekawie wiatr średnio ok 20-30km/h w porywach do 40 z zachodu. Pod wiatr ciężka praca ale z wiatrem to była jazda. Jacek http://www.youtube.com/watch?v=JwNTcYy44dY
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 27-02-2012 22:18 | |
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Hmmm... a co to jest jazda na rowerze? ![]()
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
Zakładam, że już wiesz co to jest rower Misiu drogi? ![]() |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
No tak, widziałem go już raz w tym roku. Stoi w pokoju i się kurzy na niego. Ciekawy jestem jeszcze do czego służy ów rower? .
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Rower jak sama nazwa na to wskazuje służy głównie do stania (w przeważającej części swojego żywota) ![]() ![]()
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Na weekend chwilowo zapowiada się przyjemna pogoda, więc można by podjąć próbę zebrania się i pokręcenia gdzieś po płaskim, tudzież malutkich pagórkach? ![]() Tak z 3h+ pokręcić, ciężko sugerować mi trasę, bo perfekcyjnie obcykane mam tylko rejony na zachód od Krk, ale powiedzmy że sama idea a nie szczegóły będą jednoczące. Tak więc poza spotkanym dziś Mikim, reflektuje ktoś?
|
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

, w związku z tym z góry muszę podziękować szosowcom, bo się tylko niepotrzebnie wynudzą i nadenerwują na jakość asfaltów
.

. Podtopienia w okolicach Aleksandrowic mocno mnie zaskoczyły. Dużo wody na zjeździe do Frywałdu to się spodziewałem.
.
.