Zamek Lipowiec - 5.05.2012
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Zapraszam wszystkich chętnych na wycieczkę rowerową na Zamek Lipowiec w sobotę 5 maja. Ruszamy spod Smoka o godz. 10.00. Trasa pod rowery MTB. Tempo umiarkowane i uzależnione od możliwości uczestników. Oczywiście wycieczka się odbędzie pod warunkiem dobrej pogody. Wyjdzie około 100km i 4,5 samej jazdy patrząc na lata poprzednie. Trasa lekko zmodyfikowana, między innymi zobaczymy co słychać w wąwozie Kochanowskim. ![]() |
|
|
| |
UMaciek ![]() Posty: 640 Miejscowość: Krzeszowice Dołączył: 19 kwi 09 |
|
Udało mi się doprowadzić Bopa do porządku, więc myślę że się pojawię. Odbiję sobie Ustawkową awarię
|
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
kusisz i chyba ulegnę przynajmniej pojedziemy wolniej
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Ech... w niedzielę dopiero mogę
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
chora ;
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
| maxim696 Posty: 2 Dołączył: 29 kwi 12 |
|
Chętnie pojade, byleby to nie był tzw "lekki tlenik" ![]() |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 533 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Wiem, że może to nie będzie miarodajny powód ale bardzo chciałem wziąć udział w corocznej imprezie objazdu tymczasem w niedzielę w Krakowie jest możliwość startu co staje się rzadkością a poniekąd koliduje stąd moje pytanie: czy nie ma możliwości zrobienia tego za tydzień lub czy przewidujesz Lesławie powtórkę ? Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
|
Jacekddd powtórka może być, ale nie za tydzień. MiśQ-u jak nie możesz w sobotę to w niedzielę możemy machnąć sobie Pieskową Skałę z atrakcjami. No i rodzi się druga wycieczka. |
|
|
| |
| ebola Posty: 152 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 sie 08 |
|
To ja uchylę rąbka tajemnicy - w Wąwozie Kochanowskim jest bardzo spoko. Sucho, pyli, nie ma głębokich dziur. Trzeba tylko uważać bo przez to że jest sucho u dużo piachu może być słabo z przyczepnością. Mnie przednie kółko trochę odjechało i sprawdzałem czy Matka Ziemia jest miękka. Jest ![]() |
|
|
| |
Marcus ![]() Posty: 739 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Witam . Jeśli można i pogoda pozwoli, to chętnie się dołączę (prawdopodobnie jeszcze z Pawłem - team Chaszczoka ). Poszukałem w archiwum przebiegu trasy i znalazłem coś takiego:"Smok-Błonia-wał Rudawy-Szczyglice-Las Zabierzowski-Kleszczów-Baczyn-Sanka-Regulice-zamek Lipowiec-Puszcza Dulowska-Rudno-szlak czerwony-dol.Brzoskwinki-Morawica-Kraków". Czyli jeśli początek będzie podobny, to można się dołączyć na Błoniach przy wale Rudawy (Piastowska) ? ok 10.05? |
|
|
| |
|
|
Trasa będzie bardzo podobna, a zatem jak najbardziej możecie dołączyć przy wale Rudawy. Bardzo prawdopodobne, że odpuścimy sobie wąwóz Kochanowski bo może po opadach być dość ślisko, ale zobaczymy na miejscu. ![]() | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 04-05-2012 20:18 | |
|
| |
|
To ja też będę czekał z Marcusem przy wale Rudawy, nie ma sensu żebym się do Smoka przebijał A co do terenu to niby pada a pod drzewami ledwo co mokro. Więc może się okazać, że w Wąwozie dobra sytuacja.Jeszcze mała prośba - jeżeli wycieczka miałaby zostać odwołana po godzinie 9 to proszę o kontakt telefoniczny bo muszę mieć 1h na dojazd. Do 9 będę ewentualnie sprawdzał forum. | |
| Edytowane przez UMaciek dnia 04-05-2012 20:35 | |
|
| |
Marcus ![]() Posty: 739 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
Dzięki za wyjazd i odkrywanie nowych ścieżek ![]() UMaćkowi serdecznie dziękujemy za to, że zachęcił nas do zjazdu Kochanowskim - faktycznie ledwie co mokro ![]() |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Wycieczka bardzo fajna.![]() ![]() Stawka była w miarę wyrównana(ledwo dwie prędkości), co pozwoliło robić dłuższe postoje jedynie na wymianę i łatanie dętek! ![]() ![]() Miłym akcentem było upalnie "nieznajomego", który raczył nadmuchać nam do kaszy w okolicach Baczyna. W Mnikowie Marcus, a w Cholerzynie ja- nauczyliśmy go moresu! :Wszystkim dziękuję za towarzystwo! nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 05-05-2012 19:44 | |
|
| |
|
|
Ruszyliśmy spod Smoka w składzie: Pocio, Szydłow, Versus i ja, a na wale Rudawy dołączył do nas Marcus i UMaciek. Mnie wyszło 131 km i 6h 53min efektywnej jazdy. Odkrywanie nowych ścieżek doprowadziło nas później do tego, że szukaliśmy cywilizacji. Versusa i Marcusa /czyżby Rzymianie ze mną jechali?/ męczyły kapcie i prawie wszyscy zobaczyli Zamek. ![]() Dzięki za miłe towarzystwo i do następnego razu. |
|
|
| |
|
Też dziękuję za wycieczkę w dobrym tempie. Padł mój rekord w tym sezonie 106km, kolana i sprzęt dały radę A w Wąwozie było sucho, nie wiem o co Wam chodzi
|
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
Dzięki za fajną wycieczkę. Mnie wyszło 120 km 8,25 czas wycieczki i 6,40 efektywnej jazdy. Jak by ktoś chciał zobaczyć gdzie byliśmy to podsyłam linka do tracka Czekam na zdjęcia. ![]() p.s. Versus ma zdecydowanie ciąg do domu. Całą trasę zdychał i jechał na ogonie a od Mnikowa dostał takiego szwungu, że nie szło mu koła utrzymać. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| dominx Posty: 10 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 lis 10 |
|
To ja ośmieliłem się Was gonić a następnie wyprzedzać Tym razem dałem się objechać, zapewne przez wielce niefortunne opory powietrza generowane przez przedni pełny błotnik ![]() |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Lesław, jaki plan na jutro? Bom chętny coś poupalać i polansować też! I pewnie jakieś "rege" na trasie zrobić
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
|
Wąwóz Kochanowski był w środkowym odcinku mało przejezdny, a wręcz nie dało się po nim zejść. Krótko mówiąc jedno wielkie błoto. Kolega Dominx nieźle nas podpuścił, ale chyba to ja dałem sygnał do ataku. ![]() Na pierwszej górce koło dol.Mnikowskiej zostałeś dogoniony, ale Marcus i o dziwo Versus poszli jak burza dalej. Walka trwała aż do Kryspinowa. Versus zdradź mi swoją tajemnicę, najpierw trzymasz ogon a potem wygrywasz mały wyścig. ![]() Dodane dnia 05 maja 2012 20:56:29 Lesław, jaki plan na jutro? Bom chętny coś poupalać i polansować też! I pewnie jakieś "rege" na trasie zrobić No cóż słowo się rzekło, a więc jedziemy tu. | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 05-05-2012 20:56 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

;