Weekendowe jazdy
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Na sobotę w planach wypad na MTB. Może nawet gdzieś w dolinki uda się skoczyć. Jak coś to 10 pod smokiem. | |
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Planuję jutro czyli w sobotę lekką szosę to znaczy jazdę na wytrzymałość, kierunek i trasa są w zasadzie obojętne chętnie pojadę w każdym kierunku, jak nikt nic nie zaproponuje to pewnie potoczę się na zachód. Dystans >100km tempo w zależności od profilu sensowne ok 25km/h no chyba, żeby było płasko i w grupie to wiadomo, że może wyjść więcej. Co do kierunków to ktoś pisał o zachodnim na Oświęcim co by dawało opcję dróg generalnie w dolinie Wisły, nie bez niewielkich relatywnie podjazdów ale profil generalnie płaski i dość ciekawy niekoniecznie ruchliwymi drogami. Również na północny zachód Trzebinia, Olkusz, Ogrodzieniec to bardzo widokowe tereny gdzie trochę jest pagórków ale można ogólnie zachować dobry rytm. To zarys ogólny, jeśli ktoś by się pisał to proszę o odzew bo ja sobie coś dla siebie zaplanuję ale jeśli by byli chętni to wrzucę linka trasy. Dwa tygodnie temu pojechaliśmy z Marcinem i Versusem bardzo równym rytmem, nikt nie odstawał, dzieliliśmy wysiłek na miarę naszych możliwości i wyszła bardzo przyjemna trasa a tempo na miarę naszej pozimowej kondycji i pogody znośne. http://www.sports-tracker.com/…9sri1uktk00ftjm Co do terenu to przewiane miejsca są już ok ale pewne lokalizacje potrzebują jeszcze trochę czasu (w lasach gdzieniegdzie leży śnieg) i dowolnie długie trasy w terenie muszą poczekać jeszcze. To oczywiście tylko moja opinia zresztą nie ukrywam, że próbuję nad kondycją pracować na szosie a jak coś w tygodniu technika w terenie. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Wyście się we 2 dobrali z Versusem ![]() Zamiast napisać: - sobota - Puszcza - mtb - niedziela Trzebinia - szosa - środa - Rudno - mtb to piszecie całe wypracowania
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| gruber Posty: 22 Dołączył: 23 mar 12 |
|
|
To mój debiut więc witam wszystkich użytkowników tego forum. Jacekddd planuję jutro trasę Skawina - Myślenice- Wiśniowa- Dobczyce-Skawina. Nie wiem z której części Krakowa jesteś ale jeśli byś miał ochotę moglibyśmy się gdzieś spotkać. U mnie w Skawinie lub w Świątnikach Górnych lub w Gorzkowie. Robert | |
| Edytowane przez gruber dnia 28-03-2012 17:38 | |
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Stawiam się pod Smokiem o 10.00, a w niedzielę o 11.00 naprzeciwko Cracovii.![]() |
|
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
| Jacekddd ja też planuje jutro szoskę, na około 100km raczej po płaskim. Chciałbym wyjechać kolo 10. Wsępnie jestem chętny, odpowiedź na 100% dałbym Ci jutro około 8 rano. | |
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
Stawiam się pod Smokiem o 10.00, a w niedzielę o 11.00 naprzeciwko Cracovii. Lesław, a na jakim rowerku się stawiasz, bo ja w tym całym natłoku informacji gdzie i kto i kiedy i jak itd już się pogubiłem. Chciałbym też się przewietrzyć, ale nie chciałbym pomylić wycieczki. PePe |
|
|
| |
| marcin81 Posty: 60 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 lip 11 |
|
| Nie mam konkretnej trasy ani pomysłu na nią, jeśli ktoś ma to chętnie się przyłącze;) moje gg 15580814. MTB | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| W sobotę w planach MTB. | |
|
| |
|
A można sie przyłączyć? Jeśli tak, to gdzie i kiedy? ![]() |
|
|
| |
|
|
Gruber - coś takiego mi się wyklikało z Twojej propozycji. http://www.bikemap.net/route/1473288 Gregu - jak widać nie jest to tak całkiem po płaskim ale nie ma też ciężkich podjazdów. Pepe - Lesław pisze, że podłącza się do Furmana 10.00 smok czyli mtb - tak mi wychodzi. Wiesz już Marcin81 co sobie wybrać ;-) ? Realnie w Skawinie byłbym ok 11.00. Jacek PS. Dość krótko było Kocurze?
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
| No niestety nie mam tyle czasu jutro na taką wyprawe. A coś krótszego? | |
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
|
Lesław jakie plany na niedzielę? MTB czy szosa, kierunek, km?
adrenalina? pół kilo poproszę :)
| |
| Edytowane przez mandraghora dnia 23-03-2012 21:51 | |
|
| |
|
|
Jacekddd widzę, że mieszkasz w okolicach Bielan więc jeśli jesteś pewien na 100%, że jechałbyś ze mną to podjechałbym pod klasztor w Tyńcu i miałbym rozgrzewkę z głowy. Spotkalibyśmy się pod mapą informacyjną przy wjeździe do klasztoru ok.10.30. Jeśli potwierdzasz to proszę o sms-a dziś lub jutro do godz. 9.30 . Robert |
|
|
| |
| Gregu Posty: 146 Miejscowość: Kraków Dołączył: 2 maj 10 |
|
Jacekddd To ja raczej odpadam z tej traski. Bo w okolicach Wiśniowej i Dobczyc byłem nie dawno.![]() |
|
|
| |
|
|
OK 10:30 Tyniec (pod klasztorem nie ma co stawać) proponuję skrzyżowanie głównej drogi. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
| Chodzi Ci o skrzyżowanie tej drogi od klasztoru z drogą od Pychowic? Tam gdzie są przystanki na zakręcie? Zapisz sobie mój nr kom. który podałem wcześniej na wszelki wypadek. Będę czekał na przystanku w stronę Skawiny, do zobaczenia. | |
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Mandraghora, ja odpowiedziałem tylko na propozycję Axi-ego. Za dużo wyjazdów pojawiło się w jednym wątku.![]() Dodane dnia 23 marca 2012 23:22:38 Stawiam się pod Smokiem o 10.00, a w niedzielę o 11.00 naprzeciwko Cracovii. 10.00 MTB - sobota - kierownik Furman 11.00 szosa - niedziela - kierownik Axi ![]() | |
| Edytowane przez Leslaw dnia 23-03-2012 23:22 | |
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
|
To ja też się zjawię w sobotę pod smokiem na 10:00 . Jadę na sztywnym retro z błotnikami jakby co :-) Na niedzielę to będą dopiero jaja z umawianiem jak jeszcze czas z zimowego na letni zmienią ;-P | |
| Edytowane przez szbiker dnia 23-03-2012 23:45 | |
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
Mandraghora, ja odpowiedziałem tylko na propozycję Axi-ego. Za dużo wyjazdów pojawiło się w jednym wątku. wychodzi na to że się pogubiłam w tych wyjazdach Dzięki
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Dzięki