Leniwa Szosa
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
rower szosowy? Może bym spróbował czy dam radę utrzymać koło? Ale ja max 70 km bo potem może być różnie. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Spokojnie pocio, ja mam dylemat, czy mój stary nowy nabytek da radę więcej niż właśnie 70km. Ja raczej bez problemu.
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Na błoniach pojawiła się całkiem liczna ekipa: szbiker, Versus, pocio, Dawid i trójwymiarowy Jacek (Jacek3D). Plan udało się zrealizować: "korespondencyjnie" zwiedziliśmy zamek Lipowiec oglądając go spod sklepu . Podczas powrotu w podobny sposób choć z nieco większej odległości potraktowaliśmy zamek w Rudnie pięknie oświetlony popołudniowym słońcem. W okolicach Frywałdu pocio z Versusem wybrali ambitniejszy wariant powrotu przez Brzoskwinię (podjazd) - zapewne aby wjechać do miasta bardziej od północy, natomiast reszta ekipy wybrała wersję lajtową doliną Sanki do Kryspinowa i przez tor kajakowy do centrum. Kto miał dalej na błonia to przekroczył setkę (ja nie ).Okienko pogodowe świetnie wykorzystane i dzięki wszystkim za ekstra przejażdżkę .
Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 27-11-2011 16:18 | |
|
| |
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
Było git Dzięki wszystkim ![]() To mój track:http://www.sports-tracker.com/…d141dl72vs4p9ii | |
| Edytowane przez Dawid dnia 27-11-2011 17:15 | |
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
"korespondencyjnie" zwiedziliśmy zamek Lipowiec oglądając go spod sklepu Ja tam zwiedziłem zamek organoleptycznie bo nawet na parking dojechałem. Niestety wyjazd obnażył moje braki kondycyjne bezlitośnie. Cieszę się,że setka pękła i jestem zdziwiony pozytywną realcją organizmu. Dzięki Panowie za mile spędzoną niedzielę. Jak wgram tracka to sprawdzę jak nam wyszła średnia prędkość.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Dzięki wszystkim za fajną wycieczkę. Pogoda była rewelacyjna a na trasie było sporo ładnych widoczków Babią było nawet elegancko widać . Ciekawa nieznana mi trasa zaproponowana przez Axiego p.s Kto wie może dzięki tej wycieczce zostaniemy z Dawidem gwiazdami i będziemy rozdawać autografy ;-P ;-) Chwilę przed spotkaniem ze wszystkimi na błoniach udzieliłem wywiadu dla telewizji Polsat News :-) a potem kamerzysta filmował nas z Dawidem jakiś czas ![]() szbiker dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez szbiker dnia 27-11-2011 18:02 | |
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
Dziękuję za towarzyszenie mi podczas inauguracji mojej szoszki! Sprawdziła się staruszka na 6stkę!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 534 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Po wycieczce w sobotę rozważałem jakie sa szanse na pokręcenie coś z sensem w niedzielę, zacząłem zastanawiać się nad opcjami do wyboru a że akurat było hasło potoczenia się lekko to pomyślałem, że skoro wyraźnie było napisane "lekko na podjazdach" i coś "60-70km" to postanowiłem pojechać. Trochę te plany się zmieniły w trakcie. Oczywiście na ostatnią chwilę przyjechałem na miejsce zbiórki no ale tak to jest jak się do ostatniej chwili walczy z filmem z dnia poprzedniego. Tego dnia wiatr był dość silny z południa i zachodu. Na błękitnym niebie na pogórzu stały altocumulus lenticularis, soczewki świadczące o halnym. Wczorajsze warunki i dzisiejsze nie były więc przypadkowe. To właśnie ten ciepły wiatr wyczyścił okolicę z mgieł i smogu i zapewnił świetną widoczność, słoneczną pogodę i przyrost temperatury o dobrych kilka stopni. Zebraliśmy się w sześć osób i praktycznie całą trasę objechaliśmy w pełnym składzie. Ponieważ trochę tempo było urywane ze względu na spore różnice kondycyjne co wychodziło na podjazdach tak więc już na samym końcu rozjechaliśmy się na jakimś skręcie za Frywałdem i Versus z Pociem pojechali na Brzoskwinię a my na tor kajakowy skąd fragment ścieżką. Koledzy udali się do centrum a jak po zawrotce do domu. Piękna słoneczna pogoda cały dzień, mocny wiatr, który w tamtą stronę przeszkadzał a w powrocie popychałby gdyby nie osłonięta spora część trasy. Myślę, że jadąc dzisiaj tą trasę w przeciwnym kierunku mielibyśmy prędkość średnią powyżej 27km/h. Weekend kondycyjnie świetnie przepracowany, teraz w tygodniu trzeba się będzie dobrze zregenerować. Dzięki za wspólną jazdę, miałem nadzieję na szybkie wrzucenie filmiku ale niestety Youtube potrzebuje w weekend 3-4h żeby się zdecydować tak więc pewnie będzie dopiero jutro. Dawid - moc jest z nim. Pocio - brawo. Versus - Twoja szosa nie jest stara przy mojej to dzidziuś. Wyszło 105.14 km, 4h4min 600m przewyższenia Oto mój track od Błoń http://www.sports-tracker.com/…iqmf86mv0qge8mn Jacek
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 28-11-2011 08:59 | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
To dobrze, że tylko te "60-70" dostrzegłeś, bo one były wpisane jako plan awaryjny - gdyby prognozowane ocieplenie nie przyszło - a przed nimi wyraźnie stało 90km i z grubsza tyle wyszłoby błonia-błonia .
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
|
Starcie z Youtube wygrane po raz kolejny. Oto filmik z trasy: http://www.youtube.com/watch?v=U1sq2niqBpE Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
|
Podjechałem autem do Liszek i asfalt tam jest już suchy. Okienko pogodowe, szosa wzywa. Kierunek zachodni a potem się zobaczy wybiera się ktoś? Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
Ja właśnie też chyba się zmobilizuję. Mam w planie trasę Kraków - Krzeszowice - Olkusz - Skała - Kraków. Do 30min powinienem się zebrać
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
|
Lukcio - na zasadzie naciągnięcia trochę w jedna trochę w drugą zróbmy to Wygiełzów-Trzebinia-Olkusz i reszta po Twojemu. Spotkalibyśmy się na trasie na rondku w Balicach o powiedzmy 12:30. Jak coś mam światło więc na końcówce nie będzie problemu. Pasuje? Jacek Ew. Ponieważ już jestem gotów mogę się cofnąć parę km w miasto.
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 04-12-2011 12:08 | |
|
| |
|
Jacek, nie dam rady być w Balicach na 12:30. Ja jednak pojadę sam, więc nie czekaj na mnie
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
|
Objechałem znowu prawie bo od Chrzanowa aż za Trzebinie lało więc już część na północ odpuściłem sobie za to po suchej okolicy w Krk dokręciłem. Z kondycją słabo bo wczoraj też nie siedziałem całkiem bezczynnie a i wiatr był silny. Generalnie warto było bo Kraków, Chrzanów, Krzeszowice, Zabierzów - cały ten obszar było sucho więc było gdzie jeździć. Na wyjeździe w Kryspinowie spotkałem jadących od Piekar Dawida i kolegę z którym często jeździ. Jakoś za Chrzanowem spotkałem człowieka na kolarce nie kojarzę skąd wyjechał może mnie dogonił i do ronda w Wygiełzowie (bo jechał gdzieś pod Oświęcim) jechaliśmy dając sobie zmiany. Ciekawe było, że miał kolarkę na ten sam rozmiar kół co moja i dokładnie te same gumy założone, wymieniając spostrzeżenia i info gdzie który jedzie na ten temat też wspomnieliśmy bo to jest spory ból przy starszych szoskach. 100,16km 4h2min 400m przewyższenia http://www.sports-tracker.com/…628gnnb5b04ha6f Jacek PS. http://www.youtube.com/watch?v=9wrH8PLsczc
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 05-12-2011 17:09 | |
|
| |
|
Ja pojechałem w stronę Krzeszowic, gdzie po drodze spotkałem Axiego z towarzyszką. Minęliśmy Krzeszowice i im dalej na północny-zachód, tym zaczęło robić się ciemno i deszczowo, dlatego zawróciliśmy. Dalej odbiłem więc w stronę Tenczynka i przez Sankę, Czernichów, Jeziorzany itd, wróciłem na Kraków. Całą drogę powrotną miałem już sucho i z wiatrem Mi wyszło 102km w 3:30
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
|
Jutro od 9-10.00 ma wyskoczyć okno pogodowe. Można by się wybrać gdzieś na szosę. Jedzie ktoś ? Lukcio? Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
|
Jacek, ja się nie umawiam na jutro, bo pogoda jest zbyt niepewna i nie chcę znowu odwoływać w ostatniej chwili :] Jak będzie ok to pojadę, a jak nie to lipa. ps. o 9 najwcześniej prognozuję dopiero pobudkę
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
| Gdzie i kiedy zbiórka? Jaki macie przewidywany dystans? | |
|
| |
|
|
No i masz babo placek, bo pogoda już jest a my wszyscy jeszcze w powijakach. To ja powoli będę śniadał a Wy piszcie co i jak, np. 10:00 na Błoniach kierunek np taki płasko http://www.bikemap.net/route/1280942 lub ew. po płaskim początku rozgrzewkowym można skierować się bardziej na północ i dokręcić coś więcej. Wszelki propozycje mile widziane może za wyjątkiem całkiem pogórza bo tam już lokalne zalodzenia na szosę nie bardzo. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Ja raczej bez problemu.
. Podczas powrotu w podobny sposób choć z nieco większej odległości potraktowaliśmy zamek w Rudnie pięknie oświetlony popołudniowym słońcem.
.

Babią było nawet elegancko widać . Ciekawa nieznana mi trasa zaproponowana przez Axiego