Leniwa Szosa

Autor Wiadomość
pocio mężczyzna

pocio
Miejscowość: Kraków
Dodane 26-11-2011 20:22 RE: Leniwa Szosa
rower szosowy?
Może bym spróbował czy dam radę utrzymać koło?
Ale ja max 70 km bo potem może być różnie.

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Versus mężczyzna

Dodane 26-11-2011 20:37 RE: Leniwa Szosa
Spokojnie pocio, ja mam dylemat, czy mój stary nowy nabytek da radę więcej niż właśnie 70km.i co? Ja raczej bez problemu.

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Axi mężczyzna

Axi
Dodane 27-11-2011 16:18 RE: Leniwa Szosa
Na błoniach pojawiła się całkiem liczna ekipa: szbiker, Versus, pocio, Dawid i trójwymiarowy Jacek (Jacek3D). Plan udało się zrealizować: "korespondencyjnie" zwiedziliśmy zamek Lipowiec oglądając go spod sklepu ;). Podczas powrotu w podobny sposób choć z nieco większej odległości potraktowaliśmy zamek w Rudnie pięknie oświetlony popołudniowym słońcem.

W okolicach Frywałdu pocio z Versusem wybrali ambitniejszy wariant powrotu przez Brzoskwinię (podjazd) - zapewne aby wjechać do miasta bardziej od północy, natomiast reszta ekipy wybrała wersję lajtową doliną Sanki do Kryspinowa i przez tor kajakowy do centrum. Kto miał dalej na błonia to przekroczył setkę (ja nie;( ;)).

Okienko pogodowe świetnie wykorzystane i dzięki wszystkim za ekstra przejażdżkę :).

Pozdrawiam :)
Axi

Edytowane przez Axi dnia 27-11-2011 16:18
Dawid mężczyzna

Dawid
Miejscowość: Krk - Kurdwanów
Dodane 27-11-2011 17:15 RE: Leniwa Szosa
Było git :) Dzięki wszystkim ;)
To mój track:http://www.sports-tracker.com/…d141dl72vs4p9ii

button stats bikestats.pl

Edytowane przez Dawid dnia 27-11-2011 17:15
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 27-11-2011 17:19 RE: Leniwa Szosa
"korespondencyjnie" zwiedziliśmy zamek Lipowiec oglądając go spod sklepu ;).Axi

Ja tam zwiedziłem zamek organoleptycznie bo nawet na parking dojechałem.
Niestety wyjazd obnażył moje braki kondycyjne bezlitośnie.
Cieszę się,że setka pękła i jestem zdziwiony pozytywną realcją organizmu.
Dzięki Panowie za mile spędzoną niedzielę. Jak wgram tracka to sprawdzę jak nam wyszła średnia prędkość. :)

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

szbiker mężczyzna

szbiker
Dodane 27-11-2011 17:39 RE: Leniwa Szosa
Dzięki wszystkim za fajną wycieczkę. Pogoda była rewelacyjna a na trasie było sporo ładnych widoczków B) Babią było nawet elegancko widać . Ciekawa nieznana mi trasa zaproponowana przez Axiego B)
p.s
Kto wie może dzięki tej wycieczce zostaniemy z Dawidem gwiazdami i będziemy rozdawać autografy ;-P ;-) Chwilę przed spotkaniem ze wszystkimi na błoniach udzieliłem wywiadu dla telewizji Polsat News :-) a potem kamerzysta filmował nas z Dawidem jakiś czas :D
szbiker dodał/a następującą grafikę:

Edytowane przez szbiker dnia 27-11-2011 18:02
Versus mężczyzna

Dodane 27-11-2011 20:07 RE: Leniwa Szosa
Dziękuję za towarzyszenie mi podczas inauguracji mojej szoszki! Sprawdziła się staruszka na 6stkę! B)

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 27-11-2011 21:32 RE: Leniwa Szosa
Po wycieczce w sobotę rozważałem jakie sa szanse na pokręcenie coś z sensem w niedzielę, zacząłem zastanawiać się nad opcjami do wyboru a że akurat było hasło potoczenia się lekko to pomyślałem, że skoro wyraźnie było napisane "lekko na podjazdach" i coś "60-70km" to postanowiłem pojechać.

Trochę te plany się zmieniły w trakcie. Oczywiście na ostatnią chwilę przyjechałem na miejsce zbiórki no ale tak to jest jak się do ostatniej chwili walczy z filmem z dnia poprzedniego. Tego dnia wiatr był dość silny z południa i zachodu. Na błękitnym niebie na pogórzu stały altocumulus lenticularis, soczewki świadczące o halnym. Wczorajsze warunki i dzisiejsze nie były więc przypadkowe. To właśnie ten ciepły wiatr wyczyścił okolicę z mgieł i smogu i zapewnił świetną widoczność, słoneczną pogodę i przyrost temperatury o dobrych kilka stopni.

Zebraliśmy się w sześć osób i praktycznie całą trasę objechaliśmy w pełnym składzie. Ponieważ trochę tempo było urywane ze względu na spore różnice kondycyjne co wychodziło na podjazdach tak więc już na samym końcu rozjechaliśmy się na jakimś skręcie za Frywałdem i Versus z Pociem pojechali na Brzoskwinię a my na tor kajakowy skąd fragment ścieżką. Koledzy udali się do centrum a jak po zawrotce do domu.
Piękna słoneczna pogoda cały dzień, mocny wiatr, który w tamtą stronę przeszkadzał a w powrocie popychałby gdyby nie osłonięta spora część trasy. Myślę, że jadąc dzisiaj tą trasę w przeciwnym kierunku mielibyśmy prędkość średnią powyżej 27km/h. Weekend kondycyjnie świetnie przepracowany, teraz w tygodniu trzeba się będzie dobrze zregenerować.

Dzięki za wspólną jazdę, miałem nadzieję na szybkie wrzucenie filmiku ale niestety Youtube potrzebuje w weekend 3-4h żeby się zdecydować tak więc pewnie będzie dopiero jutro.

Dawid - moc jest z nim.
Pocio - brawo.
Versus - Twoja szosa nie jest stara przy mojej to dzidziuś.

Wyszło
105.14 km, 4h4min 600m przewyższenia

Oto mój track od Błoń

http://www.sports-tracker.com/…iqmf86mv0qge8mn

Jacek

Quest, Snoek, Kross

Edytowane przez Jacekddd dnia 28-11-2011 08:59
Axi mężczyzna

Axi
Dodane 27-11-2011 21:43 RE: Leniwa Szosa
To dobrze, że tylko te "60-70" dostrzegłeś, bo one były wpisane jako plan awaryjny :D - gdyby prognozowane ocieplenie nie przyszło - a przed nimi wyraźnie stało 90km i z grubsza tyle wyszłoby błonia-błonia :).

Pozdrawiam :)
Axi

Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 29-11-2011 15:27 RE: Leniwa Szosa
Starcie z Youtube wygrane po raz kolejny.

Oto filmik z trasy:

http://www.youtube.com/watch?v=U1sq2niqBpE

Jacek

Quest, Snoek, Kross

Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 04-12-2011 11:36 RE: Leniwa Szosa
Podjechałem autem do Liszek i asfalt tam jest już suchy. Okienko pogodowe, szosa wzywa. Kierunek zachodni a potem się zobaczy wybiera się ktoś?

Jacek

Quest, Snoek, Kross

lukcio mężczyzna

lukcio
Miejscowość: kraków
Dodane 04-12-2011 11:59 RE: Leniwa Szosa
Ja właśnie też chyba się zmobilizuję. Mam w planie trasę Kraków - Krzeszowice - Olkusz - Skała - Kraków. Do 30min powinienem się zebrać :)

SIŁA! NIE MA LIPY!

Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 04-12-2011 12:04 RE: Leniwa Szosa
Lukcio - na zasadzie naciągnięcia trochę w jedna trochę w drugą zróbmy to Wygiełzów-Trzebinia-Olkusz i reszta po Twojemu.

Spotkalibyśmy się na trasie na rondku w Balicach o powiedzmy 12:30.
Jak coś mam światło więc na końcówce nie będzie problemu.

Pasuje?

Jacek
Ew. Ponieważ już jestem gotów mogę się cofnąć parę km w miasto.

Quest, Snoek, Kross

Edytowane przez Jacekddd dnia 04-12-2011 12:08
lukcio mężczyzna

lukcio
Dodane 04-12-2011 12:12 RE: Leniwa Szosa
Jacek, nie dam rady być w Balicach na 12:30. Ja jednak pojadę sam, więc nie czekaj na mnie i co? :)

SIŁA! NIE MA LIPY!

Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 04-12-2011 18:54 RE: Leniwa Szosa
Objechałem znowu prawie bo od Chrzanowa aż za Trzebinie lało więc już część na północ odpuściłem sobie za to po suchej okolicy w Krk dokręciłem. Z kondycją słabo bo wczoraj też nie siedziałem całkiem bezczynnie a i wiatr był silny. Generalnie warto było bo Kraków, Chrzanów, Krzeszowice, Zabierzów - cały ten obszar było sucho więc było gdzie jeździć. Na wyjeździe w Kryspinowie spotkałem jadących od Piekar Dawida i kolegę z którym często jeździ. Jakoś za Chrzanowem spotkałem człowieka na kolarce nie kojarzę skąd wyjechał może mnie dogonił i do ronda w Wygiełzowie (bo jechał gdzieś pod Oświęcim) jechaliśmy dając sobie zmiany. Ciekawe było, że miał kolarkę na ten sam rozmiar kół co moja i dokładnie te same gumy założone, wymieniając spostrzeżenia i info gdzie który jedzie na ten temat też wspomnieliśmy bo to jest spory ból przy starszych szoskach.

100,16km 4h2min 400m przewyższenia

http://www.sports-tracker.com/…628gnnb5b04ha6f

Jacek

PS.
http://www.youtube.com/watch?v=9wrH8PLsczc

Quest, Snoek, Kross

Edytowane przez Jacekddd dnia 05-12-2011 17:09
lukcio mężczyzna

lukcio
Dodane 05-12-2011 11:31 RE: Leniwa Szosa
Ja pojechałem w stronę Krzeszowic, gdzie po drodze spotkałem Axiego z towarzyszką. Minęliśmy Krzeszowice i im dalej na północny-zachód, tym zaczęło robić się ciemno i deszczowo, dlatego zawróciliśmy. Dalej odbiłem więc w stronę Tenczynka i przez Sankę, Czernichów, Jeziorzany itd, wróciłem na Kraków. Całą drogę powrotną miałem już sucho i z wiatrem :) Mi wyszło 102km w 3:30 :)

SIŁA! NIE MA LIPY!

Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 09-12-2011 20:42 RE: Leniwa Szosa
Jutro od 9-10.00 ma wyskoczyć okno pogodowe. Można by się wybrać gdzieś na szosę.

Jedzie ktoś ? Lukcio?

Jacek

Quest, Snoek, Kross

lukcio mężczyzna

lukcio
Dodane 09-12-2011 21:44 RE: Leniwa Szosa
Jacek, ja się nie umawiam na jutro, bo pogoda jest zbyt niepewna i nie chcę znowu odwoływać w ostatniej chwili :] Jak będzie ok to pojadę, a jak nie to lipa.

ps. o 9 najwcześniej prognozuję dopiero pobudkę :p

SIŁA! NIE MA LIPY!

oscar mężczyzna

oscar
Dodane 09-12-2011 22:41 RE: Leniwa Szosa
Gdzie i kiedy zbiórka? Jaki macie przewidywany dystans?
Jacekddd mężczyzna

Jacekddd
Dodane 10-12-2011 08:39 RE: Leniwa Szosa
No i masz babo placek, bo pogoda już jest a my wszyscy jeszcze w powijakach.
To ja powoli będę śniadał a Wy piszcie co i jak, np. 10:00 na Błoniach kierunek
np taki płasko

http://www.bikemap.net/route/1280942

lub
ew. po płaskim początku rozgrzewkowym można skierować się bardziej na północ i dokręcić coś więcej.

Wszelki propozycje mile widziane może za wyjątkiem całkiem pogórza bo tam już lokalne zalodzenia na szosę nie bardzo.

Jacek

Quest, Snoek, Kross

Skocz do Forum: