Ostępy Raczy i Rycerzowej - 1 sierpnia 2010.
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
... ale było blisko zaliczyć do końca ten podjazd... o mały włos!
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Wielka Racza wersja pełna. Dla uczestników mogę wypalić kopie DVD zdjęć w pełnych rozmiarach. http://picasaweb.google.pl/106…61969/100ND40X# nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
|
Dodałem tracka do Tras GPS. Teraz trzeba poczekać aż dobra dusza podlinkuje. [Do tej duszy, nie zauważyłem że dałem zły rejon, to oczywiście Beskid Śląski i Żywiecki] Dystansu wg mojego urządzenia wyszło 71,59km, efektywny czas jazdy 5:33, czas brutto --- (w końcu to wycieczka), przewyższeń ok 2600. PePe |
|
|
| |
|
Wielka Racza wersja pełna. Dla uczestników mogę wypalić kopie DVD zdjęć w pełnych rozmiarach. To ja od razu zamawiam, bardzo proszę o jedną kopię! Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
| Ja również pisze się na płytkę z fotami. | |
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Wrzuciłem galerię z opisami, które stanowią jednocześnie relację. Zdjęcia zrobili Versus, Hinol i ja.
Куба |
|
|
| |
|
|
Versusie, wielkie dzięki za robienie super fotek!! Kubak, galeria - odjazd!! Wrzuciłem wreszcie swoje zdjęcia. Niestety portrety picasa mi obróciła :/ Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
|
Ja również poproszę o kopię w oryginalnej rozdziałce na plycie. A zdjęcia są bajeczne. |
|
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
ja także poproszę fotki dzięki!Kubuś galeria pierwsza klasa, podpisy rewelacyjne, z humorem! brawo
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts | |
| Edytowane przez skolioza dnia 03-08-2010 08:44 | |
|
| |
| leszek Posty: 390 Miejscowość: Kraków Dołączył: 16 kwi 06 |
|
I ja poproszę o płytkę
|
|
|
| |
Yatzek ![]() Posty: 124 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 gru 07 |
|
|
Dziękuję Wszystkim za słowa uznania za holowanie Leszka do bazy, ale naprawdę nie zasługuję, po prostu tak trzeba było zrobić. Mam nadzieję że kiedyś uda mi się przejechać całą tą trasę w takim samym doborowym towarzystwie. Poza tym nasz powrót nie odbywał się w grobowej atmosferze, było wesoło, sprawdzaliśmy czy Leszkowi nie wyszła jakaś kość, czy nie sika krwią itp ![]() Do tego zatrzymywaliśmy się też żeby zjeść nasze zapasy, a wierzcie mi że było tego kilka kilogramów, mieliśmy je przygotowane na całą ekspedycję. Oprócz 15 kilometrów które przejechaliśmy po trasie z Wami, do bazy zrobiliśmy jeszcze 20 km i to w niezbyt łatwym trenie. Stało się tak dlatego że powrót kazałem mojemu Garminowi wyznaczyć z preferencjami "dla rowerów" i "omijaj drogi utwardzone" Nie brakowało ostrych podjazdówi bardzo szybkich zjazdów, a ścieżki którymi nas prowadził nie były nawet oznaczonymi szlakami turystycznymi, a on je znał ![]() Na miejscu gościny udzielili nam rewelacyjni rodzice Pepe, tak że te kilka godzin oczekiwania na Was spędziliśmy na dyskusji o sprawach bieżących i przyszłych popijając kawkę. Leszka przestało bardzo boleć gdyż zjadł tabletkę (mam w apteczce leki przeciwbólowe) której nie mógł zażyć na szlaku "bo po niej nie można prowadzić". Proszę również Versusa o płytkę ze zdjęciami. Szkoda że mnie tam tak mało, może będę miał się okazję z nim gdzieś wybrać i będę miał więcej rewelacyjnych zdjęć w albumie ![]() | |
| Edytowane przez Yatzek dnia 03-08-2010 17:03 | |
|
| |
|
|
Yatzku nic straconego. Jeszcze w tym roku coś się zmontuje czadowego. |
|
|
| |
|
Yatzku nic straconego. Dzieki Tom ![]() |
|
|
| |
PePe ![]() Posty: 1074 Dołączył: 22 sie 06 |
|
|
Versus, jak już będziesz nagrywał to i dla mnie. Dodane dnia 03 sierpnia 2010 14:01:35 Track PePe | |
| Edytowane przez PePe dnia 03-08-2010 14:01 | |
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
Versus poproszę o płytę z tymi prześwietnymi zdjęciami
Куба |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Dziękuję za uznanie, ale bardziej za pozowanie! Dla mnie to była okazja, by sporo się nauczyć. Reportaż z wycieczki to prawdziwe wyzwanie. Zmienne światło, duże kontrasty, ruchome "obiekty" to duże wyzwanie. Często robienie szerokich perspektyw uniemożliwiało niemal pewne prześwietlenie tematu głównego. Mimo wielu zauważonych błędów, tym razem nie "obcinałem" zdjęć nieudanych, bo robione były dla was, zatem każdy oceni na ile defekty niweluje sentyment. Ten, pojawić się musi najpóźniej z końcem listopada! Tu, już teraz sugeruję podkład muzyczny- http://www.youtube.com/watch?v…feature=related ... zadowoleni, albo rozwolnienie gwarantowane! ![]() nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
|
Właśnie słyszę na Eurosporcie że jutro kolarze Tour de Pologne pojadą kawałek naszą trasą i będą mieć górską premię na Ochodzitej, (najwyższy podjazd na jutrzejszym etapie) jeszcze będą im wręczać w czwartek jakiś puchar za ten szczyt, a my kurna ledwo żeśmy zauważyli ten mały pagórek ![]() | |
| Edytowane przez Yatzek dnia 04-08-2010 13:23 | |
|
| |
|
|
Rozliczenie kosztów dojazdu (w zaokrągleniu do pełnej złotówki): Yatzek - 69 Misiek - 52 Kuba - 103 Co daje sumę : 224 zł /10 osób = 22,4 zł na osobę. 7 osób wpłaca pieniążki na moje konto (suma 158,8 zł). Po otrzymaniu przelewów dzielę tą sumę na 3 i przelewam właścicielom aut po 52,27 zeta. To jest tak jak ustaliliśmy. Jeżeli ktoś się czuje pokrzywdzony (Kuba?) to proszę o propozycję jak to rozliczyć inaczej. Jeśli wszystko będzie ok to podam numer swojego konta a właścicieli aut proszę o wysłanie mi swoich numerów kont na PW. | |
| Edytowane przez Michnik dnia 04-08-2010 13:41 | |
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
|
IMO bez sensu trzeba to rozdzielić proporcjonalnie do tego ile które autko pochłonęło - z tych 160 zł przelej: Jackowi 69 - 22,5 = 46,5 Miśkowi 52 - 22,5 = 29,5 Kubie 103 - 22,5 = 80,5 i nikt nie powinien być pokrzywdzony (kwota którą właściciel autka wydał pomniejszona o koszt jego dojazdu) Wg Twojego pomysłu Kuba płaciłby za wszystkich kierowców ze swojej kieszeni
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
|
|
Super pomysł Marcin. Coś takiego chodziło mi po głowie ale nawiązałem do tego co mówiliśmy podczas powrotu. Wszystkim pasuje sposób Skoliozy ?? Podaję w takim razie mój numer konta: 73 1050 1445 1000 0022 1739 6130 Tomasz Michno Łokietka 19/102 30-010 Kraków W tytule wpiszcie "Racza" ![]() | |
| Edytowane przez Michnik dnia 04-08-2010 17:35 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |