Otwarte treningi MTB

Autor Wiadomość
Adam70 mężczyzna

Adam70
Miejscowość: Kraków
Dodane 05-07-2012 08:42 RE: Otwarte treningi MTB
z cyklu "słowo na niedzielę" dzisiaj na temat "szukajcie a znajdziecie"

od Marcina Kusyk:
"Po deszczowym Treningu PnR pod sam koniec zgubiłem obejmę od pancerza przy blokadzie Reby. Sprawdzając proponowane ceny u producenta za taką pierdółkę postanowiłem spróbować szczęścia. Jako iż nie jestem w czepku urodzony a scieżka dobre 20 m uzbroiłem się w sprzęt profesjonalny. Po 9 min poszukiwań sukces. Pod liściem , oblepione błotem znalazłem swój skarb."

Michu mężczyzna

Michu
Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano
Dodane 05-07-2012 16:38 RE: Otwarte treningi MTB
Marcin pożycz tego wykrywcza.
Może ja pod ziemia odszukam METHANOLA z rodu Bianchi na 2012 rok :p
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 05-07-2012 22:01 RE: Otwarte treningi MTB
myślę, że można by wiele ciekawych rzeczy znaleźć w lasku z takim wykrywaczem :)
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 10-07-2012 08:53 RE: Otwarte treningi MTB
10 lipca 2012 - kolejny trening MTB oraz dzień, w którym rozpoczyna się 69 Tour de Pologne !
OK, nie ma to wiele wspólnego z MTB ale jednak jest nam to dużo bliższe niż EURO 2012 więc kibicujmy gorąco "biało-czerwonym" !

Wszystkich fanów 2 kółek oraz stromych podjazdów i zjazdów zapraszam dzisiaj na kolejny otwarty trening MTB - godz. 17:30, róg Błoń na przeciwko dawnego hotelu Cracovia.

Czy pogoda nas zaskoczy i popada ? Raczej nie, ale trzeba być przygotowanym na wszystko. Jak zawsze przypominam o kasku, sprawnym rowerze - szczególnie hamulce (!), poza tym bidon z napojem i zapał do mocnego kręcenia też jest mile widziany.

Do zobaczenia na Błoniach :)
bery mężczyzna

Miejscowość: Krk
Dodane 10-07-2012 09:37 RE: Otwarte treningi MTB
Witam
Czyli bez kasku nie można dołączyć?
kuba07 mężczyzna

Dodane 10-07-2012 10:07 RE: Otwarte treningi MTB
witam po długiej przerwie :)
jak teraz wyglądają treningi? Widzę, że są dwie grupy ale czy to ze względów logistycznych czy zróżnicowane pod względem poziomu zaawansowania, szybkości pokonywania trasy?

Pech chciał, że po dwóch wypadach z Wami skręciłem kostkę pod koniec kwietnia i tak się przymierzam do powrotu na treningi bo już ciężko wytrzymać :)
Czacha mężczyzna

Czacha
Dodane 10-07-2012 11:08 RE: Otwarte treningi MTB
No grupa zaawansowana dwa tygodnie temu robiła rzeczy które mi się nawet nie śniły, wiec różnica w poziomie technicznym jest moim zdaniem ogromna. A kondycyjnie pewnie do ogarnięcia, dużych przebiegów nie ma.
kuba07 mężczyzna

Dodane 10-07-2012 11:20 RE: Otwarte treningi MTB
a jakbyś porównał to do czasu gdy był tylko Dominik i jedna grupa? bo to był taki poziom w sam raz (nie wliczając dwóch zjazdów).
Czacha mężczyzna

Czacha
Dodane 10-07-2012 12:56 RE: Otwarte treningi MTB
A tego to nie wiem bo byłem 2 razy na tych treningach dopiero. Generalnie mi się grupa słabsza podoba i się do mocniejszej na razie nie wybieram :)
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 10-07-2012 14:51 RE: Otwarte treningi MTB
Odpowiadajac w kwestii kasku - jest bezwzględnie obowiązkowy. Popatrz na wcześniejsze postu by zrozumieć dlaczego.

Tak, są 2 grupy: jak to określamy zaawansowana i bardziej zaawansowana :).
Roznica polega głównie na skali trudnosci zjazdów.

Zapraszam, tempo dostosujemy zawsze do najwolniejszej osoby to znaczy ze czekamy i nie poxostawiamy samej w lesie.
Czacha mężczyzna

Czacha
Dodane 10-07-2012 22:24 RE: Otwarte treningi MTB
No i dzisiaj kolejne dwie osoby udowodniły jak bardzo niezbędny jest kask. To już nie chodzi o te nasze treningi, ale ludzie zastanówcie się co robicie jeżdżąc bez kasku...
bery mężczyzna

Miejscowość: Krk
Dodane 10-07-2012 22:38 RE: Otwarte treningi MTB
Przełamałem się i byłem. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne:)- nawet pomijając odpuszczenie przeze mnie 2-3 zjazdów:|.
Fakt, teraz 'po' już wiem, że pytanie o posiadanie kasku na głowie było zbędne.
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 11-07-2012 21:04 RE: Otwarte treningi MTB
Mamy najświeższe wieści od mamy Tomka, który wczoraj nieszczęśliwie upadł na treningu i odnowił stara kontuzje. Jest już od rana w domu nie do końca cały ale zdrowy i już uśmiechnięty. Ręka na szczęście okazała się "niegroźnie" złamana i skończyło się "tylko" na gipsie. Gwoli usprawiedliwienia piszę "niegroźnie" bo wyglądało to dużo gorzej! Pragnę podziękować wszystkim, którzy w mniejszy lub większy sposób pomagali przy "akcji ratunkowej", szczególnie Adrianowi za transport i Mateuszowi z kolegą za wsparcie moralne. Myślę że po wakacjach znów zobaczymy się z Tomkiem na wspólnym treningu.
Do zobaczenia we wtorek jak zawsze o 17.30 na rogu błoń.
szaman696 mężczyzna

szaman696
Dodane 11-07-2012 21:40 RE: Otwarte treningi MTB
Gdzie miał dzwona?

Oby noga podawała!!

www.bikeholicy.pl

Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 11-07-2012 23:12 RE: Otwarte treningi MTB
nie wiem bo nie było mnie przy tym, ja trening zakończyłem na pierwszym zjeździe - awaria tylnego hamulca. wkleiłem tylko treść info od Dominika z fejsa.
Fuks mężczyzna

Fuks
Dodane 11-07-2012 23:50 RE: Otwarte treningi MTB
nie mi oceniać, ale zastanawiałbym sie czy to idzie w dobrym kierunku, bo z tego co widze, to ofiar w sprzęcie i w ludziach coraz więcej na tych treningach. Jakbym mial sie teraz na nie decydowac, to chyba bym sie przestraszył :p

button stats bikestats.pl

michalkrakow mężczyzna

michalkrakow
Dodane 12-07-2012 09:11 RE: Otwarte treningi MTB
Cześć,
Jeżeli zagląda tu kolega z którym rozmawiałem podczas ostatniego treningu nt. rowerowego Garmina - to proszę żeby się odezwał do mnie ;)
Pozdrawiam
Michał
Przepraszam za brak polskich liter, ale bardzo czesto pisze z telefonu ;)
Czacha mężczyzna

Czacha
Dodane 12-07-2012 11:07 RE: Otwarte treningi MTB
Gdzie miał dzwona? szaman696

Na zjeździe koło Baby Jagi. W sumie zjazd nie groźny ale kolega nie wyhamował na czas i spadł ze skarpy zamiast zjechać obok. Wyglądało to bardzo nie fajnie, szczęście że się skończyło tylko ręką.

Co do ofiar w ludziach i sprzęcie, to mi się wydaje że to już taki sport. Jak się jeździ rekreacyjnie po parku to się sprzęt zużywa, a upadek kończy obtarciem łokcia. Jak się szaleje po lesie, to się sprzęt łamie a upadek może mieć poważne konsekwencje. Gdzie drwa rąbią... Każdy ma świadomość tego co robi i czym to grozi.
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 12-07-2012 19:57 RE: Otwarte treningi MTB
Jak się szaleje po lesie, to się sprzęt łamie a upadek może mieć poważne konsekwencje. Gdzie drwa rąbią... Każdy ma świadomość tego co robi i czym to grozi.Czacha

nie ma reguły. Każdy upadek może być groźny, szczególnie ten wyglądający normalnie.

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

Versus mężczyzna

Dodane 12-07-2012 20:01 RE: Otwarte treningi MTB
nie mi oceniać, ale zastanawiałbym sie czy to idzie w dobrym kierunku, bo z tego co widze, to ofiar w sprzęcie i w ludziach coraz więcej na tych treningach. Jakbym mial sie teraz na nie decydowac, to chyba bym sie przestraszył :pFuks

Rety Fuks, marudzisz!:/ Nie znasz jeszcze magicznego hasła, antidotum na wszelkiego rodzaju nieszczęścia? "Nic się nie stało, ... nic się nie stało!". W miejsce kropek należy wstawić stosowny mianownik i już!i co?

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Skocz do Forum: