Żwawy lajt
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| KRZYSIEK36 Posty: 53 Miejscowość: KRAKÓW Dołączył: 5 paź 11 |
|
| Ale akurat w tym wypadku chodzi o jazdę 3 do 4 godzin więc wystarczy... | |
|
| |
|
| Proszę o potwierdzenie kto będzie jutro o 10 45 na lądowisku.Wyjazd o 11 00.Trasę ustali się na bieżąco... | |
|
| |
| Jacekddd Posty: 535 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Jeszcze się zastanawiam, no cóż, prawdę powiedziawszy gdyby Lesław zdecydował się poprowadzić jakąś ciekawą trasą to chętnie bym się wybrał żeby zobaczyć coś nowego. Lesław - jedziesz ? Jacek
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 19-11-2011 09:48 | |
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
| Niestety nie wyrobię się na 11-tą. | |
|
| |
|
|
Już prawie położyłem na to krechę zresztą właśnie próbowałem wyklikać tracka trasy od Harbutowic przez Sołtysi Dział, Bieńkówkę, Więciórkę (tu chyba krótki fragment wypada polną drogą zresztą może tam już asfalt być), w prawo na Tokarnię, Skomielną, Bogdanówkę, Żarnówkę, bez wjazdu do centrum Makowa na Jachówkę no i w prawo na Bieńkówkę i znowu przez Sołtysi Dział. No i właśnie myślałem jakby się tu w auto zapakować żeby czasu potem na błądzenie zostało. Piszesz się? Okolica piękna. Jacek PS. No i tak wyszło, że pojechałem znowu sam, tak więc kadr nie zawiera nikogo prócz okolic które przejechałem. Zaliczyłem Sołtysi Dział i Przełęcz Szklarską zjechałem do Trzebuni i zawróciłem żeby w przeciwnym kierunku jeszcze raz je zaliczyć, powrót tą samą drogą. W Bieńkówce, przed i po Szklarskiej miejscami lód już leży. Poza tym podjazd na Sołtysi dział od Harbutowic na mojej szosce (40x21, 27") to było rzutem na taśmę. Wyszło mi 930m przewyższenia, dużo lepsze to od kręcenia się po ścieżce do toru. http://www.youtube.com/watch?v=SJhqg_mtcpw
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 19-11-2011 23:40 | |
|
| |
|
| W niedzielę lajtowo lub żwawo lajtowo trzeba by gdzieś pojechać.Jacyś chętni?Pogoda ma być nie najgorsza zatem tylko na rower.Zobaczymy kto tam się odezwie... | |
|
| |
|
W zeszłym tygodniu mój apel nie spotkał się z żadnym oddzwiękiem.Ale mnie trudno zniechęcić Jeśli ktos chce jutro trochę pokręcić to niech da znać.Taki mix szosy i terenu.Żwawym lajtem Spotkanie o 10 45 na lądowisku,Wyjazd byłby o 11 00.Pojeżdzić tak ze 3 lub 4 godzinki.Może to ostatni raz przed zimą.To tyle... |
|
|
| |
halina ![]() Posty: 312 Dołączyła: 26 cze 10 |
|
| Raczej będziemy ze Skorpionem. | |
|
| |
|
| Na razie pogoda nie nastraja optymistycznie do jazdy,ale jeśli nie zacznie mocniej padać to warto pokręcić.Choćby 2 godziny.Bursztynowym szlakiem.Ot taki przyklad.Ruszyć się.To jest głowny cel.Termin bez zmian.Kto ma jechac niech potwierdzak do 10 25 jesli da radę.Pozdrawiam. | |
|
| |
|
Krzysiek, my jednak odpuszczamy, zimno i mokro to trochę za dużo ![]() |
|
|
| |
|
| Nic sie nie dzieje Halinka.Rzeczywiście jest paskudnie.Ja jeszcze się waham.Pozdrawiam. | |
|
| |
|
|
Witam Był mały plan by wspólnie objechać traskę w miarę możliwości w terenie rozpoczynając np. na Błoniach i dalej w miarę ustaleń ale kierunek zachodni coś ścieżkami, coś asfaltowymi łącznikami na kierunku Puszczy Dulowskiej tak do powiedzmy zamku w Rudnie. Tempo jak w temacie całkiem lajtowe dystans od i do Błoń pewnie wyjdzie coś ponad 45km. Miałem napisać i czekać na odzew no to piszę. Sobota - Błonia 10:00 (róg Błoń). Jacek PS. Jeżeli nie wypali to pojadę się pokręcić na szosie no chyba, że zetnie ciężki mróz wtedy tak czy tak mtb gdzieś przed siebie. Poza tym będę czytał forum zobaczymy jakie propozycje się pojawią. PS.2. Jest po 9:00 nikt nie zamierza się przyłączyć - czyli jadę po swojemu.
Quest, Snoek, Kross | |
| Edytowane przez Jacekddd dnia 17-12-2011 09:13 | |
|
| |
|
| Szykuje się piękna,słoneczna,ciepła sobota zatem pytam się kto jest chętny pojechać żwawym tempem na wycieczkę,przejażdzkę rowerową terenem i pewnie jakimś kawałkiem asfaltu? Wątek żwawego lajtu widzę,że podupadł trochę i chyba warto znowu przywrócić go do łask.Moja propozycja jest taka,aby wyjechać z Błoń około 10 30 i pojeżdzić dobrych parę godzin.Trasę ustalimy na bieżąco.Jeśli jest ktoś chetny niech pisze. | |
|
| |
skorpion ![]() Posty: 170 Miejscowość: Kraków Dołączył: 26 maj 10 |
|
|
Krzysiek, w sobotę z błoń rusza rajd do Trzebini. Świetna impreza , może się przyłączysz?P.S Można żwawolajtować. Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze. |
|
|
| |
|
| Wybacz skorpion,ale jednak chodzi mi o coś innego,ale dziekuję za informację. | |
|
| |
| Fuks Posty: 133 Dołączył: 14 maj 11 |
|
ten rajd do Trzebini to nie jest jakieś spacerowe tempo, 50km w ~3h da sie przeżyć. Ja na pewno wracam na rowerze, więc wtedy można przycisnąć mocniej, a że wyjdzie ponad 100km to chyba nie ma na co narzekać
|
|
|
| |
|
W zasadzie w obie strony można spokojnie cisnąć Najwyżej na grochówkę trzeba chwilę poczekać Albo zrezygnować z grochówki i od razu wracać... |
|
|
| |
| Fuks Posty: 133 Dołączył: 14 maj 11 |
|
ale chyba idea tego rajdu, przynajmniej w stronę "do" Trzebini nie polega na ciśnięciu ile wlezie? Ja przynajmniej nie mam takiego zamiaru
|
|
|
| |
|
E, no jasne, że nie. Słoneczko, ptaszki, listki na drzewach, inteligentne rozmowy.... ![]() Ale faktem jest, że niektórzy realizują tam inne potrzeby, więc też można ![]() | |
| Edytowane przez halina dnia 25-04-2012 20:03 | |
|
| |
|
| Może w złej rubryce dałem swoje ogłoszenie,ale ja myślę o sportowej jeździe.Mniej rozmów,więcej kręcenia.Nawet takiego bardziej intensywnego.I nikogo nie dyskryminuje,po prostu chce odczuć jazdę,a jednak 50km w 3 godziny to dla mnie jednak trochę zbyt wolno.Wybaczcie,że tak egoistycznie do tego podchodzę,ale wiem czego oczekuje.I dalej czekam na odzew osób,które chciałyby pojeżdzić tak jak ja.jeśli nikt się nie zgłosi pojadę sam. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

Jeśli ktos chce jutro trochę pokręcić to niech da znać.Taki mix szosy i terenu.Żwawym lajtem
Spotkanie o 10 45 na lądowisku,Wyjazd byłby o 11 00.Pojeżdzić tak ze 3 lub 4 godzinki.Może to ostatni raz przed zimą.To tyle...
, może się przyłączysz?