Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
Oj Pocio, Pocio, my jakoś we trzech się znaleźliśmy. Jelitek był przed wejściem głównym do M1 o 10:45, Ja byłem w tym samym miejscu o 10:55, Mjn był o 11:08, bo wcześniej objechał sobie M1 dookoła (myślał, że będziemy na Shell'u) i znalazł nas bez problemu. Dzwoniłem do Ciebie z 5 razy, albo nawet więcej - nikt nie odbierał. Myśleliśmy, że się spóźnisz, więc daliśmy akademicki kwadrans o 11:15 ruszyliśmy w stronę puszczy. Dobrze, że Jelitek znał trasę Nie dramatyzuj z tym marznięciem, Jelitek stał 30 min., ja 20 min. i w doskonałych humorach ruszyliśmy w trasę ![]() Kilka uwag: 1. Na przyszłość sprecyzuj gdzie pod M1, to ogromny teren, a trudno żeby każdy wpatrywał się w track'a, gdzie ty tam sobie chorągiewkę zaznaczyłeś. Często nie oznacza się dokładnie pozycji startu, więc skąd mieliśmy się domyśleć? Jakoś nikomu z nas trzech nie przyszło to do głowy, więc nie było to jakieś oczywiste. 2. Jak organizujesz wyjazd, to pogłośnij sobie dzwonek i daj telefon do jakiejś kieszonki z przodu. Jakoś większość osób nie ma problemu z usłyszeniem i odebraniem telefonu. Mogłeś się spodziewać, że ktoś zadzwoni, zdarza się kapeć albo ktoś się spóźni z innego powodu, więc warto być elastycznym. 3. Mjn się zapowiadał, że prawdopodobnie będzie. Nie wpadłeś na to, żeby do niego zadzwonić? 4. Warto dać spóźnialskim więcej niż 1 min., nie trzeba być takim radykałem. Słyszałeś może o kwadransie akademickim? A jak zimno, to chociaż 5 min. i sprawdzenie telefonu ![]() Najważniejsze, że dałeś nam inspirację do świetnego wyjazdu i bardzo miło spędziliśmy czas. W puszczy przepięknie, zima i słoneczko
Team Jubilat Polska | |
| Edytowane przez dziczek dnia 01-03-2009 20:50 | |
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
jedna uwaga. w moim poście był ten link a tam była podana stacja Neste (punkt startu na tracku) Ciekawe że w zeszlym roku wszyscy trafili. Nie wpadlem by az pod główne wejście podjeżdżać. Forum nie czytałem od wczoraj wieczora a kieszonki z przodu nie mam. edycja następnym razem napisze precyzyjnie miejsce spotkania. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama | |
| Edytowane przez pocio dnia 01-03-2009 20:58 | |
|
| |
|
Niech Ci będzie, że poprzednio było Neste, była też 10:30 (zmieniona na 11:00), ja bym to inaczej zorganizował, tym razem jakoś nikt oprócz Ciebie nie trafił, a Ciebie nie widzieliśmy, choć od nas Neste było widać, ale i tak było super Jaka organizacja, tylu uczestników (Pocio indywidualna jazda na czas , myśmy mieli drużynową )
Team Jubilat Polska | |
| Edytowane przez dziczek dnia 01-03-2009 21:32 | |
|
| |
|
|
i wygląda na to że nieźle musiałem zasuwać skoro nie dogoniliście mnie. Miałem nad Wami 15minut przewagi czyli jak Wy wyjeżdżaliście z pod M1 to ja byłem na moście Wandy na Wiśle. Wydawało mi się, po sobotniej jeździe, że bardzo się wlokłem. Po południu dorzucę tracka. p.s. Wejścia głównego z Neste nie widać. Wiem bo jestem tam częstym gościem. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
W dziale galeria zamieściłem kilkanaście fotek z wycieczki do Puszczy Niepołomickiej
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
| Jelitek2 Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06 |
|
| Eeekstra, dzięki Dziczku! | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Na sobotę jacyś chętni ? Może coś w ten deseń Rudno na sobotę. Trasa około 87 km, delikatnie pofałdowana. Dla słabszych dużo możliwości skrócenia. Wyjazd proponuję podobnie jak ostatnio tj. sobota, godz. 11 z rogu Błoń naprzeciwko Cracovii. W zależności od upodobań śmigamy na kolarkach lub MTB. |
|
|
| |
| izca Posty: 82 Dołączyła: 12 lut 07 |
|
|
hm... może i bym się wkręciła... przy pogodzie (na razie pogodynka nie tryska optymizmem, za to deszczem trochę....) jakby co jeszcze na góralu... |
|
|
| |
|
|
w niedzielę to nawet na cięższe górki bym się wybrał. Co do soboty to z planu wypada co innego ale zawsze można zmienić. Na pewno na szosie.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| Szymon Posty: 67 Dołączył: 16 sty 08 |
|
| Jak na szosie, to i ja bym się chętnie wybrał. | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Może się pojawię (jeśli tak, to na góralu). Ale raczej i tak poczłapię z tyłu swoim tempem.
Pozdrawiam |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
...będę na góralu ... chyba że się pogoda jakoś strasznie skaszani ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
| Pogoda nie zapowiada się rewelacyjnie ale też nie jakoś tak tragicznie. Na słońce nie mamy co liczyć. Na pogodynce jedna platforma pokazuje zachmurzenie całkowite, druga z przejaśnieniami. Obie zgadzają się w kwestii opadów - około 0,6 mm. | |
| Edytowane przez furman dnia 06-03-2009 10:57 | |
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
Furman, ale tam jest mnóstwo podjazdów! Zaczynacie w stronę Kryspinowa czy Mydlnik?
www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Furman, to Ty wierzysz pogodynkom?!
Pozdrawiam |
|
|
| |
| pit Posty: 1619 Dołączył: 9 sty 06 |
|
Na pogodynce jedna platforma pokazuje zachmurzenie całkowite, druga z przejaśnieniami.furmanpogodynka nieważna najważniejsza jest platforma a ona przecież zawsze mówi prawdę :/ |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Powinienem być, mimo drobnego deszczu
...całe życie drugi! |
|
|
| |
|
Gdybym wierzył w prognozy to mało kiedy bym na rower wyszedł. Dlatego mam taki system - jak zapowiadaja brzydką pogodę to nie wierzę, a jak zapowiadają ładną to wierzę ![]() Myślałem żeby zacząć w stronę Kryspinowa, Cholerzyn...itd. |
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Możliwe ,że też się pojawię...o ile nie będzie padać.![]() |
|
|
| |
| Jelitek2 Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06 |
|
| Tradycyjnie jak zaśpię na kącik to pojadę z Wami :-) | |
|
| |
| Skocz do Forum: |
Nie dramatyzuj z tym marznięciem, Jelitek stał 30 min., ja 20 min. i w doskonałych humorach ruszyliśmy w trasę 

, myśmy mieli drużynową