Weekendowe jazdy
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
Dzięki za jazdę, wyszło mi 130km, fajna wycieczka choć tempo jak dla mnie o jeden ząbek za mocne
Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Wyszła super wycieczka, wpis o tempie okazał się bardziej adekwatny niż sądziłem, bo czerwoni - Królik z szamanem - dbali o to, aby tempo zbyt nie siadło, pierwszy na odcinkach płaskich pod wiatr, a drugi w końcówce na podjazdach. Super, że wpadliście .Mi wyszło 111km ze średnią 30, zatem najszybszy wyjazd w tym roku. Trasa, profil i inne dane (domyślnie niestety w milach, przełącza się w prawym górnym rogu). PS A wykręcony Vmax na zjeździe sprinterzy na TdF mają wpadając na metę .
Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 22-07-2012 15:56 | |
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
Fajnie było - lubię taką włóczęgę po okolicy No i potwierdzam: "Tempo na miarę możliwości " było. Wprawdzie nie wiem o czyich możliwościach Axi pisał, ale może być. Czyli zgodnie z oczekiwaniami styrałem się trochę. |
|
|
| |
|
Piszcie, będziemy częściej razem kręcić. Najbliższe w środę, choć jakbym dziś miał zrobić jeszcze 70km to nie byłoby mi do śmiechu ![]() Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
| Być może też się wybiorę - wykorzystując ostatnie dni urlopu wypoczynkowego | |
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
Axi widzę, że hamowaliście na zjazdach . Mnie Garmin z wyprawy na Turbacz (nie zdobytej) pokazał prędkość max powyżej 2 000 km/h więc niech nikt mi nie pisze, że nie umiem zjeżdżać
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
w sobotę Lesław organizuje wypad do Pieskowej. A co robimy w niedzielę może by tak śmignąć jakąś szosę. Rzadko jeździmy na poł-wchód. Można by pyknąć coś w kierunku Łapanowa, Nowe Rybie, Tymbark.
|
|
|
| |
lukcio ![]() Posty: 1145 Miejscowość: kraków Dołączył: 11 lut 09 |
|
Hmm, wyrażam zainteresowanie tematem
SIŁA! NIE MA LIPY! |
|
|
| |
|
|
Kiedyś jechałem podobną trasą http://rowerowanie.pl/trasy-gps/268,ostra i spodobała mi się bardzo. Trochę ją zmodyfikowałem bo nie dolatywała do Limanowej, a przecież już stąd rzut beretem na moją ulubioną przełęcz -Ostra. Chętnie bym się przejechał bo jeszcze w tym roku chyba tam nie byłem. Większość trasy kiedyś już jechałem więc jak najbardziej do przejechania na kolarce, ale ostrzegam że mogą być fragmenty asfaltu gorszej jakości. Odcinek z Limanowej na Ostrą i potem do Słopnic zrobiłem na podstawie mapy, ale lata, lata temu chyba jechałem tamtędy i kładli tam asfalt więc nie powinno być źle. Tak więc wychodzi fajna traska, z fajną przełęczą i nie jakoś ekstremalnie długa, 153 km po szosie to na luziku się robi. Jeszcze fajniej by było gdyby "fajna" ekipa się zebrała. Chciał bym potraktować tą wycieczkę jak przygodę. Tempo wyjdzie jakie wyjdzie, może gdzieś pobłądzimy, może droga się skończy i trzeba będzie kombinować ale najważniejsze żeby dobra zabawa była. |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
Ciekawa trasa, chętnie bym się wybrał.
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
|
Ale na szosach chcecie jechać czy na góralach?
|
|
| |
|
|
Na szosach.
|
|
| |
|
Kolarka oczywiście. Wyjazd bym proponował o 9 rano spod smoka. Chyba nie za wcześnie
| |
| Edytowane przez furman dnia 26-07-2012 10:31 | |
|
| |
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
Będę!
|
|
|
| |
|
|
Zmiana terminu Pieskowej, czy w związku z tym szosowa wycieczka zmienia się z niedizeli na sobotę?
|
|
| |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06 |
|
Furman zmieniaj termin, chyba też się wybiorę,![]() |
|
|
| |
mjn ![]() Posty: 180 Miejscowość: Kraków Dołączył: 11 kwi 06 |
|
| Jak sobota, to postaram się pojawić. | |
|
| |
|
Mnie sobota nie pasuje .
|
|
| |
|
Mnie sobota pasuje a niedziela juz niestety chyba nie. A miałem ochotę na MTB do Ojcowa, poznac może jakieś nowe ścieżki znowu
|
|
| |
|
|
W sobotę nie dam rady się wyrwać na dłuższą jazdę więc nadal jestem przy niedzieli. Do Pieskowej nie pojadę bo jeszcze nie dam radny śmigać tak długo w terenie. Tak więc podtrzymuję propozycję - niedziela 9 rano pod smokiem i dajemy na Ostrą. |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

.
No i potwierdzam: "Tempo na miarę możliwości
. Mnie Garmin z wyprawy na Turbacz (nie zdobytej) pokazał prędkość max powyżej 2 000 km/h więc niech nikt mi nie pisze, że nie umiem zjeżdżać

.