Ostępy Raczy i Rycerzowej - 1 sierpnia 2010.
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Oki, sprawa jest prosta. Kto jest chętny w 100% na wyjazd o ile nie będzie padać? Oczywiście na miejscu może być błoto, byle nie padało. Proszę o zgłoszenie do jutra wieczora ok. do 20tej. Resztę info "co i jak" - jutro. Najpierw musimy wiedzieć ile jest chętnych osób! Grunt to nie przemęczać się! | |
| Edytowane przez MiśQ dnia 27-07-2010 19:10 | |
|
| |
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
| 1 - michnik | |
|
| |
| leszek Posty: 390 Miejscowość: Kraków Dołączył: 16 kwi 06 |
|
| 2 - Leszek | |
|
| |
| wielki-adwersarz Posty: 23 Miejscowość: Kraków Dołączył: 26 lis 06 |
|
|
3 - adwersarz mam jedno wolne miejsce w samochodziku qui dormit non peccat |
|
|
| |
| skolioza Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06 |
|
o widzę że Misiek teraz jest kierownikiem wyjazdu ![]() 4. Skolioza (Michniku Ty masz dla mnie miejsce czy mam szukać?) www.RetroMTB.pl http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Nie kombinujcie z miejscami na razie! Najpierw musimy wiedzieć ile jest chętnych osób. Jutro będziemy kompletować ludzi w samochodach. Plan jest taki, że do Michnika idzie 5 osób a do mnie idą biki plus jeden człowiek. Mam nadzieję, że u mnie na pace zmieści się 7 bików. Kiedyś jechały 4 szt i zajmowały połowę szerokości, więc obstawiam, że 7 będzie OK. Będę mieć kartony którymi przegrodzimy biki, aby się nie bodły.Będziemy się musieli spotkać w jednym lub dwóch miejscach. Kierownikiem nadal jest Michnik i to się nie zmieni. Ja jestem tylko pomocnikiem-logistykiem zwanym "czarnuchem". 5. Misiek Grunt to nie przemęczać się! | |
| Edytowane przez MiśQ dnia 27-07-2010 21:45 | |
|
| |
Hinol ![]() Posty: 610 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 sie 08 |
|
|
6. Hinol Maratony są chwilowo fuj, wybieram leszczenie po górkach
|
|
|
| |
| Roza Posty: 441 Dołączyła: 30 lip 07 |
|
ładne mi leszczenie |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
7. Versus Odwołanie/przełożenie wyjazdu z uwagi na stan pogody nie będzie dla mnie problemem. Ale decyzja "kierownictwa" będzie dla mnie wiążąca. "Użyjmy se żywota, wszak żyjem tylko raz, niechaj ta góra błota nie próżno wabi nas!"
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych | |
| Edytowane przez Versus dnia 27-07-2010 23:01 | |
|
| |
|
|
Cięzki tydzień miałem w pracy przed urlopem stąd dopiero teraz piszę... Aż się boję tego kierownictwa... ![]() Oficjalnie więc wyznaczam: - czarnucha do pomocy - MiśQ vel Miki, - główny nawigator (od którego nadal mam zamiar pobierać nauki) - Skolioza, Będzie też "półlokales" PePe, który obiecał dołączyć na miejscu (mam nadzieję, że z Renią ) - myślę, że też pomogą w orientacji jako obeznani w okolicy.Co do pogody -zapowiada się bezdeszczowo, na pół słonecznie. Błoto będzie na 100 % bo do piątku ma tam padać podobno. Pamiętajmy jednak, że jedziemy w góry i trzeba być "gotowym na wszystko". Szczegóły dojazdu - tak jak pisał Misiek - jutro do wieczora będą znane. W przypadku większej ilości chętnych nie obejdzie się bez 3 auta. Na razie tyle ze strony kierownika-producenta. |
|
|
| |
|
|
Ok, jedziemy zatem w 7 osób. Jak pisał Misiek 5 osób jedzie w moim bolidzie (+bagaże) pozostałych dwóch u Miśka (+rowery wszystkich uczestników). Pytanie: gdzie się spotykamy? Ja mieszkam na Łokietka 19. Napiszcie gdzie mieszkacie to opracujemy jak i gdzie najlepiej się spotkać. Ewentualnie jeżeli wszystkim pasuje to proponuję parking pod Decathlonem na Zakopiańskiej. Skolioza podjedziesz do mnie pod blok to pojedziemy tam razem. | |
| Edytowane przez Michnik dnia 28-07-2010 17:07 | |
|
| |
|
Mnie najbardziej pasują okolice dworców kolejowych Łobzów oraz Główny. Ewentualnie mogę podjechać pod jakieś umówione miejsce, ale najchętniej nie na drugim końcu Krakowa
|
|
|
| |
|
|
mieszkam przy stojałowskiego także pod dekatlon mam koło 1km. ew dostosuje się
qui dormit non peccat |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Ruczaj, Tesco Kapelanka, Decathlon Zakopianak- w tej kolejności mi pasuje.
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
|
Hinol w takim razie wysiadaj na Łobzowie - to rzut kamieniem ode mnie. Wstępnie umawiamy się na stacji o 5:30 ale możemy się do Ciebie dostosować. Misiek z Leszkiem też podjadą na Łobzów. Skolioza czy pasuje Ci podjechać na PKP Łobzów?? Versus zabierzemy Cię spod Tesco na Kapelance, ok? I grzejemy pod Decathlona zabrać Adwersarza. Pasowałoby finalnie wyjechać na trasę najpóźniej o 6 rano. Dacie radę??? Co do ekwipunku, żeby się nie dublować to będę miał: -pompkę małą, -apteczkę, -pompkę do amortyzatorów (wentyl samochodowy), -łatki, dwie dętki, łyżki do opon, -skuwacz do łańcucha i spinkę -imbusy (ampule) Proponuję zabezpieczyć się w kurtkę przeciwdeszczową, coś ciepłego pod nią i jakąś lampkę bo możemy wracać o zmroku. Zabierzcie też jakieś ciuchy cywilne żeby się ubłoconym do auta nie pakować po wycieczce ![]() | |
| Edytowane przez Michnik dnia 28-07-2010 18:53 | |
|
| |
Yatzek ![]() Posty: 124 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 gru 07 |
|
|
Ja oczywiście jak pisał Leszek też jadę. Transport mamy z Leszkiem zapewniony, biorę auto a na niego nasze dwa rowery. Przyjedziemy na umówione spotkanie. |
|
|
| |
|
|
O przepraszam Jacku zapomniałem o Tobie. Ok w takim razie bądzcie z Leszkiem pod Decathlonem na Zakopiance o 6:00. |
|
|
| |
Yatzek ![]() Posty: 124 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 gru 07 |
|
O przepraszam Jacku zapomniałem o Tobie. Ależ nie ma o czym mówić, to ja się nie udzielałem w wątku bo byłem poza Krakowem (tyko Nokią jak miałem zasięg go czytałem) więc moja nieobecność mogła sugerować iż zrezygnowałem ![]() EDIT: Co do wyposażenia to też w plecaku będę miał: - małą apteczkę, - pompkę - presta/sam + łatki, i dętka (może dwie), - imbusy plus skuwacz do łańcucha (spinki nie mam) | |
| Edytowane przez Yatzek dnia 28-07-2010 21:33 | |
|
| |
|
|
ok bede pod dekatlonem przed 6.00, w plecaku - imbusy - łatki - spinka - szczoteczka do zębów i pasta
qui dormit non peccat |
|
|
| |
|
O tej godzinie to pociągi jeszcze nie jeżdżą ![]() A na serio mogę być na Łobzowie na 4:59 ( ) albo na 6:02.Do plecaka bym wrzucał standardowy zestaw: -pompka, łatki, łyżki, 2 dętki (testuje teraz 90 gramowe kondony zwane dętkami, więc wole się ubezpieczyć na wypadek ich awarii) -klucze imbusowe i płaskie ujęte w scyzoryku -kilka zipów -zapasowa linkę hamulcową i przerzutkową jeśli jakąś znajdę | |
| Edytowane przez Hinol dnia 28-07-2010 22:31 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

Kiedyś jechały 4 szt i zajmowały połowę szerokości, więc obstawiam, że 7 będzie OK. Będę mieć kartony którymi przegrodzimy biki, aby się nie bodły.
) - myślę, że też pomogą w orientacji jako obeznani w okolicy.
) albo na 6:02.