Żwawy lajt
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
No właśnie bym skoczył na traskę tak 50-60 km..koło 11 ![]() Tylko napiszcie gdzie się spotykacie....pewnie potem odskoczę sobie na Lasek. |
|
|
| |
| ilbi Posty: 77 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 5 cze 10 |
|
|
To zróbmy tak: zbiórka 10.30 na lądowisku i zobaczymy dokąd pojedziemy. Może po prostu pojadę kawałek na Olkusz, w sumie też raczej płasko, a dla Ciebie i innych przynajmniej od razu dobry kierunek. Do zobaczenia! ![]() |
|
|
| |
| Scotty Posty: 45 Dołączył: 13 lip 08 |
|
| Mam pytania czy jedna z wersji wycieczek będzie szosowa? bo nie wiem ewentualnie jaki rower wybrać. | |
|
| |
| Slavick Posty: 22 Miejscowość: Kraków Dołączył: 20 sie 11 |
|
|
Ok, w takim razie zamelduję się o 10:30 na lądowisku. Można rozważyć dwie wersje: 1) (maksimum) Wzdłuż Wisły, tor kajakowy, Liszki, Mników, Zalas, Tenczynek i w stronę Olkusza 2) (optimum) Będkowice, Racławice i na Olkusz Powrót jak siły pozwolą przez Pieskową Skałę i Ojców. Trasa (w obu wariantach) w dużej mierze asfaltem. Do jutra! Pozdrawiam, Slavick | |
| Edytowane przez Slavick dnia 02-10-2011 00:20 | |
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
|
No to było fajnie. Wyszło mi dokładnie 83,47km. Niezle było tempo..podjazdy i pogoda
|
|
|
| |
|
To dzisiaj był ewidentnie klin klinem... Miałam jechać tylko przez moment z ekipą, bo zakwasy i zmęczenie po wczoraj dawały ostro w kość, a nie chciałam opóźniać żądnych kilometrów mężczyzn, ale zostałam przekabacona i nagle w domu ukazał się dystans 70km. Bartek z Piotrkiem jeszcze pojechali dalej (żyjecie?), a ja z Michem z Ojcowa do Krakowa, bo czas gonił. Brawa dla chłopców za cierpliwość na czekanie na jednoosobowy tył! Dzięki i do zobaczenia! ![]() |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Ja jechałem w drugą stronę - Ojców - Dolinki - Krzeszowice - Rudno - Kraków. Pewnie inną trasą i się minęliśmy bo na mojej bikerów jak na lekarstwo
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
| Slavick Posty: 22 Miejscowość: Kraków Dołączył: 20 sie 11 |
|
Ja żyję (moje nogi już nie ). Piotrek chyba również dotarł do domu cało, bo rozdzieliśmy się blisko jego lokum. Ale liczymy na potwierdzenie ![]() Jak wspomniała Panna Serduszko ( ) my jeszcze dodaliśmy kilka kilometrów do przebiegu naszych bicyklów. Trasę w dużym skrócie wyglądała jak poniżej, ale ponieważ zwiedzałem te tereny po raz pierwszy, nie podejmuję się nanoszenia jej na mapę ![]() Zaczęliśmy od odwiedzin Zamku Korzkiew (tego jednego jestem pewien ), następnie obraliśmy kierunek na Przybysławice, zahaczajac o Michałowice, Więcławice, Łuczyce, potem jakoś znaleźliśmy się w Prawdzie i zaprawdę powiadam Wam, że stąd pomknęliśmy już w kierunku Zalewu Zasławice. A, że to już był Gród Kraka, każdy pomknął w stronę swojej kolacji i zimnego browarka ![]() Dzięki wszystkim Uczestnikom dzisiejszego "Lajtu" za kolejny świetny wyjazd! ![]() Arrivederci! PS: A Panna Ilbi niech tu nie sieje dezinformacji, bo z tego co pamiętam, przez sporą część trasy mieliśmy okazję podziwiać jej plecy
Pozdrawiam, Slavick |
|
|
| |
|
To widzę, że wycieczka piękna! Kilometrów sporo dodaliście ![]() Gdyby ktoś miał ochotę - jutro na pocz Błoń o 16.45 (prawdopodobnie kierunek Lasek, rozważamy też szosę, w związku niestety już z bardzo wczesnym zachodem słońca) |
|
|
| |
| Belfer01 Posty: 65 Dołączył: 30 cze 11 |
|
Dzięki za jazdę i miłe towarzystwo mam nadzieje ze Bartek nie zraził się ilościom podjazdów trzymał się dzielnie . Na Zalesiu straciłem odczyt km – dyla dał magnesik – licznik wskazywał 95km wiec 3 cyferki na pewno padły . Pozdrawiam i do następnego hi hi jak ktoś powiedział cytuje ,,Chłopcy ,, i oczywiście pani ILBI - A co do jutra hmmmm zobaczymy ![]() |
|
|
| |
| Aga2 Posty: 50 Miejscowość: Kraków Dołączyła: 18 sie 11 |
|
Gdyby ktoś miał ochotę Będę wracać z pracy to zahaczę o Błonia, może się kawałek z wami przejadę ![]() |
|
|
| |
| Adam70 Posty: 235 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
|
jeszcze nikt nic nie napisał o dzisiejszym żwawym lajcie ? hmm, to ja postaram się coś napisać: początkowo było nas 4 (czworo) Ilbi, Aga2, Krzysiek (który intensywnie myśli nad swoim nickiem jaki sobie wybrać na forum) oraz ja, po drodze dołączył do nas ktoś jeszcze (ale ja niestety nie znam) ... oczywiście Ilbi zachęciła go do jazdy z nami. pojechaliśmy do Lasku Wolskiego - asfaltem do Zoo, następnie w stronę Kopca Piłsudskiego, tam pokręciliśmy się troszkę (dla wtajemniczonych z wtorkowych treningów - jeździliśmy po korzonkach), następnie pojechaliśmy na single-track'a - zjazd i podjazd i znowu zjazd ... ![]() zjechaliśmy do Księcia Józefa i wróciliśmy na Błonie - na moście Dębnickim mijaliśmy właśnie stłuczkę i niezłe korki. było super ![]() |
|
|
| |
| KRZYSIEK36 Posty: 53 Miejscowość: KRAKÓW Dołączył: 5 paź 11 |
|
Dziś z Ilonką (ILBI) I Arkiem(Axi) odbyliśmy świetna jazdę do Ojcowa nieznanymi dla mnie ścieżkami i drogami.Było fantastycznie mimo,że ciepło nie było Szkoda tylko,że wziąłem rower na slickach.Na zjazdach robiłem piruety,że hej A niektórych podjazdów zwyczajnie nie mogłem wyjechać.Nevermind Suma sumarum było świetnie.Jutro do pracy zmęczony,ale zadowolony i pozytywnie naładowany. |
|
|
| |
|
|
Halo, halo:-) Sen zimowy czy jeszcze nie? Weekend ma być ładny, więc może jakieś wspólne kręcenie w sobotę? (bo w niedzielę myślę, że trening z cyklu Polska na rowery). |
|
|
| |
| Luzac Posty: 163 Miejscowość: Kraków Dołączył: 10 lip 10 |
|
Też bym się pisał![]() |
|
|
| |
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
| Jestem jak najbardziej za, mam nadzieje, że do tego czasu uporam się z przeziębieniem. Myślimy o jakimś konkretnym kierunku?:> | |
|
| |
|
| A jakiś pomysł masz konkretny? Sprawa otwarta :-) | |
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
| Może się pojawię i pojadę kawałek. | |
|
| |
|
|
Super CVBG. To proponuję zbiórkę na lądowisku o 11.30 (żeby się rozciepliło i ewentualna mgła opadła) i pokręcimy jakieś 3-4h, trasę ustalimy spontaniczne, każdy może się zastanowić gdzie chciałby jechać Co Wy na to? |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
|
na lądowisku na Błoniach?
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

). Piotrek chyba również dotarł do domu cało, bo rozdzieliśmy się blisko jego lokum. Ale liczymy na potwierdzenie
) my jeszcze dodaliśmy kilka kilometrów do przebiegu naszych bicyklów. Trasę w dużym skrócie wyglądała jak poniżej, ale ponieważ zwiedzałem te tereny po raz pierwszy, nie podejmuję się nanoszenia jej na mapę
), następnie obraliśmy kierunek na Przybysławice, zahaczajac o Michałowice, Więcławice, Łuczyce, potem jakoś znaleźliśmy się w Prawdzie i zaprawdę powiadam Wam, że stąd pomknęliśmy już w kierunku Zalewu Zasławice. A, że to już był Gród Kraka, każdy pomknął w stronę swojej kolacji i zimnego browarka 

– dyla dał magnesik – licznik wskazywał 95km wiec 3 cyferki na pewno padły
. Pozdrawiam i do następnego hi hi jak ktoś powiedział cytuje ,,