Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| mars0 Posty: 70 Miejscowość: Tu i tam. Dołączył: 25 lis 06 |
|
|
No własnie. Może komuś pasuje regularnie robić treningi od przyszłego tygodnia tak od godziny 17:30 / 18:00 ? Szukam chętnej osoby lub też motywacji do jazdy. ![]()
/////////////////////////////////////// |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Pierwszy chętny, kto następny ? B) | |
|
| |
| Lush Posty: 12 Dołączył: 27 sty 07 |
|
Jeżeli aktualne - to ja chętny ![]() |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Jako że wyjściowy temat był jazdy po asfalcie, to wracając do niego daję ogłoszenie, że jutro (niedziela, 15.07) wybieramy się na "małą" przejażdżkę. Start ok. 10:20 róg Błoń, planowana trasa przez Tyniec, Skawinę, Grabie, Przytkowice do Kalwarii Zebrzydowskiej, dalej przez Skawinki i przeł. Sanguszki do Sułkowic, powrót najprawdopodobniej przez Radziszów (zależy od czasu). Dodane dnia 15 Lipiec 2007 16:17:21 I po wyjeździe. Pojawili się Miki i mjn_bike. Pojechaliśmy niemal jak powyżej, z wyjątkiem ominięcia Skawinek na rzecz przejazdu przez Stronie i Zachełmną, na której to drodze osiągnęliśmy najwyższy punkt trasy: 481m n.p.m. Następnie przez przełęcz Sanguszki (440m n.p.m.) i Sułkowice wróciliśmy przez Radziszów, Skawinę i Sidzinę. Mi wyszło 99km, tempo spokojne - 23,4km/h. Średnia temperatura z wyjazdu 34*C - dawała się trochę we znaki. Przewyższenia wyszło tylko 920m. Pozdrawiam Axi dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez Axi dnia 18-07-2007 19:32 | |
|
| |
| superMario Posty: 640 Miejscowość: krakow Dołączył: 18 sie 06 |
|
|
jutro jade o 17 z bulwaru wislanego z pod Galerji Kazimierz w strone Tynca trasa rowerowa potem moze powrot przez blonia i bulwarem wislanym do galerji kazimierz czas jazdy okolo 1h tempo moje regeneracyjne -pisze ze jade bo nie krorzy maja pretensje ze jestem tajemniczy czy cos?jak ktos ma ochote pogadac podczas jazdy ZAPRASZAM |
|
|
| |
|
|
Planuje jutro zrobić asfalt - wyjazd koło 17:00-17:30 Długość trasy to 80 kilka km. Błonie - Kryspinów (w prawo) miedzy zalewami i prooosto..... w pewnej chwili chyba po 15km odKryspinowa napotyka sie autostradę (Taki jest początek) i skręca sie w lewo. Koniec trasy to okolice Tyńca. Jak ktoś ma ochote to moge poczekac na Błoniach. Czekam na informację tak do 15:30.Już jest ktoś chetny. jade z tą osobą o 18 - jeszcze tylko nie wiem z kąd. Dystans bedzie krótszy i tępo spokojnie. /////////////////////////////////////// | |
| Edytowane przez mars0 dnia 16-07-2007 23:39 | |
|
| |
| angelika Posty: 58 Dołączyła: 17 maj 07 |
|
| marso ja jutro jade z toba wiec nie zapomnij o mnie ani sie waz jak by co telefon komorlowy moj znasz wiec jazda na calego tempo spokojniejsze ja ci pokaze tempo spokojniejsze heheh o 18 jestesmy umowieni gwarantuje przy tym pelen ubaw smiechu bedziesz?? o 18 pod wawelem zadzwon to sie dokladnie umowimy | |
| Edytowane przez angelika dnia 17-07-2007 01:06 | |
|
| |
| Lush Posty: 12 Dołączył: 27 sty 07 |
|
mars0 napisał/a: Jak bez szarżowania - to się piszę ![]() |
|
|
| |
|
|
jest już późno - ale jak ktoś będzie chciał to o 18:25 koło smoka.
/////////////////////////////////////// |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
no i zaliczyłem Tyniec z Mariuszem. Troche przewietrzylem pluca ale ogólnie fajnie się jechało ![]() Jak juz skończyłem to spotkalem Orkiestrę i zamiast odpoczywać dalej grzaliśmy Bulwarami. w pewnym momencie Dominik sprawdzil skuteczność swoich nowych hamulców. Uboczny skutek jazdy bulwarami.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
| superMario Posty: 640 Miejscowość: krakow Dołączył: 18 sie 06 |
|
pocio napisał/a: dla tego ja bulwarami robie tylko regeneracje na spokojnie
|
|
|
| |
|
|
Jutro (Środa 17 lipca) startujemy ok. 10:10 z ronda Matecznego w stronę Niepołomic. Ok. 2,5h średnim tempem.
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
|
No ładnie dziś było. Polar dziś zrejestrował 34 stopnie na trasie, ale potem koło 19 godziny sie oziębiło i było już tylko 26 stopni. Już nie pamietam jak to sie jeździ w południe . Jeździł ktoś dziś lub wczoraj koło godzin południowych? Ciepło było?Dodane dnia 17 Lipiec 2007 22:35:42 Axi napisał/a: Chętnie bym z wami pojechał-ale niestety mój kalendarz zajęć nie chce przyjąć daty startu
/////////////////////////////////////// | |
| Edytowane przez mars0 dnia 17-07-2007 21:35 | |
|
| |
|
|
"Dzisiaj" (w sensie że we wtorek) to piekarnik koło południa był na polu (byłem od 11:20 do 12:40). "Jutro" (czyli dzisiaj, czyli w środę) było przyjemniej, bo było troszkę wiatru i troszkę chmurek, jednak gdy tylko prędkość spadała poniżę 10-15km/h (na podjazdach) to zaraz się człowiek cały szklisty robił ![]() Dodane dnia 18 Lipiec 2007 19:47:13 Dziś pojawił się tylko mjn_bike. Zgodnie z planem odwiedziliśmy Niepołomice. Następnie przez Staniątki, Zagórze i Bodzanów dojechaliśmy do Biskupic. Stamtąd przez Chorągwicę do Wieliczki. Dalej przez Barycz i Swoszowice do miejsca startu. Niezgodnie z planem wyszło 3,2h i około 70km. Średnia temperatura dziś "tylko" 31*C - było przyjemniej niż przy 34.
Pozdrawiam Axi dodał/a następującą grafikę: ![]() | |
| Edytowane przez Axi dnia 18-07-2007 19:47 | |
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
..nie no profil jak z Tour de France ... ![]() |
|
|
| |
|
a matematyk wpierw patrzy na skalę ![]() Dodane dnia 18 Lipiec 2007 20:47:23 a soft ustawia wysokość tak, aby rozciągnąć jak najbardziej skalę... Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 18-07-2007 20:50 | |
|
| |
| angelika Posty: 58 Dołączyła: 17 maj 07 |
|
| ja ostatnio duzo jezdze do tynca i bardzo mi sie podoba taki spokojny trening marso wybierzesz sie ze mna do tynca w sobote dodam ze 3 bikeholikow tez sie wybiera wiec bedzie napweno m,ilo jakby co to tel prosze | |
| Edytowane przez angelika dnia 19-07-2007 21:48 | |
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
Angelika skoro tak dużo trenujesz, nawet wyjazdy do Tyńca czyli tak jak Nasz najlepszy biker Ciasposo, powinnas powoli pomyslec o starcie w maratonie. Kraków za ok. m-c kilka treningów i potem "mini" przejedziesz z lekkością równą wadze roweru Ciasposo![]() |
|
|
| |
mjn ![]() Posty: 180 Miejscowość: Kraków Dołączył: 11 kwi 06 |
|
W niedzielę wybieram się na trochę ponad 5 godzin. Trasa wiedzie przez: Skawinę, Oświęcim, Chrzanów, Krzeszowice. Start róg błoń 10:00. Tempo umiarkowane. Jak ktoś chętny to zapraszam . |
|
|
| |
|
mjn_bike napisał/a: jaki dystans wyjdzie ? /////////////////////////////////////// |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

ze jestem tajemniczy czy cos?