Żwawy lajt
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
Część znaków zepsuli, część ukradli, a część została wycięta w ramach pielęgnacji drzewostanu ;-) adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
| marco Posty: 45 Miejscowość: KRAKÓW Dołączył: 4 sie 12 |
|
Na jutro planuję powrót w rejony Bochni.....Cvbge czy to może Ty pomykałeś około 17.15 w kierunku Krakowa? Mijałem właśnie wczoraj dwóch bikerów na szosach jadących w stronę Krakowa starą 4, na pierwszym podjeździe za Łapczycą. Ja pomykałem w kierunku Łapczycy, żeby potem skręcić na Gdów. Osobiście zrobiłem sobie lajtowe zwiedzanie okolicy na "szosie", wyszło tylko coś około 52km i trasa: Targowisko-Łapczyca-Gierczyce-Dąbrowica-Łapanów (ciekawy długi podjazd na wyjeździe z Łapanowa w kierunku Gdowa, na znakach było oznaczenie 7%, a potem zjazd serpentynami w dół, na znakach ograniczenie do 40km/h a bez pedałowania licznik 55 pokazywał)-Gdów-potem w kierunku Bochni i odbicie na Niegowić- Brzezie-powrót na starą 4 i do Targowiska. Trasa krótka i lajtowa, wyszło coś 52km wg. licznika, czasowo to 1h50min spokojnym tempem (średnia 28,4km/h). Jechałem tak z pamięci bo często autem tam jeździłem, następnym razem muszę mapę przeglądnąć i jakoś może o Dobczyce i Myślenice przedłużyć. Ewentualnie z Gdowa na Wieliczkę i potem starą 4 w miejsce mojego startu czyli do Targowiska. Odkąd otwarli autostradę to można spokojnie starą 4 pomykać. | |
| Edytowane przez marco dnia 16-08-2013 14:56 | |
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
Dla porządku, zrobiłem powyższe. Tutaj track z wycieczki, natomiast jeśli kogoś interesują ślady samych szlaków, to można pobrać z flyspraya UMP Widokowo powiedziałbym, że trasa główna była lepsza, ale może po prostu pogodę miałem gorszą. Parę ładnych miejsc mimo wszystko było. Zostały chyba najciekawsze:
Tak więc jeszcze planuję tam wrócić ![]() Dodane dnia 19 sierpnia 2013 23:21:11
Nie, wtedy jechaliśmy z Ujścia Solnego do Puszczy. Wracaliśmy do Krakowa już po zmroku. No i nie mam szosy ![]()
Jechałeś może Rowerowym Szlakiem im. Żeleńskich? Kiedyś planuję go przejechać. W sumie nie wiem ile on ma, bo na tablicy i w relacji jest 50km ale w jedną stronę, a na niby oficjalnej stronie piszą o 70km. Skłaniałbym się, że wyjdzie trochę ponad 100 tam i z powrotem. | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 19-08-2013 23:21 | |
|
| |
|
| Mam wstępny plan przejechać ten szlak im Żeleńskich w tą sobotę. Wyjazd pewnie tak koło 10/11 rano. Jeśli ktoś byłby chętny to możemy się spotkać na początku szlaku (parking w puszczy) - nie dojeżdżam z Krakowa. | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 23-08-2013 17:42 | |
|
| |
| marco Posty: 45 Miejscowość: KRAKÓW Dołączył: 4 sie 12 |
|
|
w ten weekend odpadam - mam dyżur w pracy, następny mam wolny Bazę wypadową na weekend mam z domu rodzinnego 10km od Niepołomic, więc niedaleko. | |
| Edytowane przez marco dnia 23-08-2013 19:25 | |
|
| |
| Daijvid Posty: 114 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 gru 10 |
|
| Turystycznie crossikiem? Rozważam poważnie się dołączyć. Gdzie jest ten parking? | |
|
| |
|
w ten weekend odpadam - mam dyżur w pracy, następny mam wolny To na pewno się jeszcze umówimy Dodane dnia 23 sierpnia 2013 22:42:42 Turystycznie crossikiem? Rozważam poważnie się dołączyć. Gdzie jest ten parking?Daijvid To ten przy głównej drodze (N50 01.364 E20 14.045) [Będziesz jechał pociągiem? Możemy umówić się przy stacji] Właśnie zauważyłem, że nie ma połączeń Tak więc zostaje dojazd własny. To jakieś 30 km z Krakowa. Za to z powrotem jest już lepiej. | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 23-08-2013 23:24 | |
|
| |
|
| Będę jechał rowerem i postaram się być o 10 w Niepołomicach. | |
|
| |
|
ok. Mam nadzieje, ze wstane tak wczesnie ![]() |
|
|
| |
|
| No i byliśmy, sam szlak ma koło 55 km. Widoczki ładne. Jedynie szkoda, że szlak czasami prowadzili przez pola, nie wiadomo po co, bo to nie były miejsca widokowe, no chyba, że chodziło o podziwianie pól z tym co na nich rosło. Kilka pikczersów. | |
|
| |
|
|
Trasa bardzo piękna widokowo, częściowo idzie przez Beskid Wyspowy. Wiedzie głównie bocznymi ulicami z dobrymi asfaltami. Zdecydowanie warto przejechać ten szlak. Mi wyszło około 105km, prawie 500m przewyższeń, średnia prędkość jazdy 17km/h. Tracka wrzucę później. https://picasaweb.google.com/1…feat=directlink |
|
|
| |
|
| Tylko 500 w górę? Któryś z nas ma zrąbanego gps'a bo mi pokazuje trochę ponad 1000. | |
|
| |
|
Rzeczywiście, nie wiem czy mnie źle policzyło, czy ja sprawdziłem tylko pierwszą część. Po podliczeniu pokazuje mi nawet więcej niż tobie! A oto moja historia: ![]() GPS zapisał mi przebieg w postaci kilku oddzielnych segmentów. Pierwszy zaraz po włączeniu (165 punkty, 2m47s, 160m "przejechane" i 37m przewyższenie) to jak staliśmy w Niepołomicach, zakładam dopiero się "namierzał", skasowałem. Drugi segment, też jeszcze na postoju w Niepołomicach (256 punktów, 4m16s, 182m, 4m przewyższenia), widać że wysokość już w miarę namierzył, "przejechana" droga to zwykła niedokładność odbiornika, też skasowałem. Kolejny segment to już jazda - 38.1 km, 481m przewyższeń. To trasa do postoju w Łapanowie. Później jest krótki segment z postoju (czytnik chyba tworzy nowy segment za każdym razem jak traci sygnał - w tym przypadku mogło to być jak wszedłem do baru). Kolejny segment to dalsza droga aż do końca - 72 km, 961m przewyższeń. Ale po połączeniu wszystkich segmentów w jeden w BaseCamp, ten program pokazuje mi tylko 481m przewyższenia, czyli wartość z pierwszego połączonego segmentu Przejechana odległość jest poprawna - 116 km. Być może to wina jakichś błędów pomiaru, np. prędkość maksymalna to 962 km/h Albo po prostu sobie te dane jakoś cachuje... Zapisałem tego połączonego tracka, otworzyłem w GPS Track Editor, i usunąłem lokalne nieścisłości (jest taka opcja). Usunął prawie 10000 plików i po zapisaniu i wczytaniu z powrotem do BaseCamp wyświetla się już dobrze(?): 1471 metrów przewyższeń, 55 km/h prędkość max i 114 km przejechana droga.Wstawiając na ridewithgps/strave będę musiał uprościć loga więc trochę mi się dystans zmniejszy... | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 26-08-2013 07:40 | |
|
| |
|
1471... dużo, mi tylko 1161 ( i kurde nie dobiłem do 150km bo wyszło jeno 145 ) |
|
|
| |
|
|
Po uproszczeniu tracka i ponownym przemaglowaniu przez GPS Track editor zostało 108 km, 1256 m przewyższeń i 6h20m ruch. Wgrałem na strave i ridewithgps i tylko dystans im się zgadza: ride with gps - 108.1 km / 1208 m / 5h5m strava - 108.1 km / 1025 m / 6h Dodane dnia 26 sierpnia 2013 22:24:54 1471... dużo, mi tylko 1161 ( i kurde nie dobiłem do 150km bo wyszło jeno 145 I tak nieźle! | |
| Edytowane przez Cvbge dnia 26-08-2013 22:24 | |
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Ktoś byłby chętny jutro na szosowy tlen? Ale prawdziwy tlen! Dzisiaj wyszła mi średnia 23,5km/h, więc naprawdę lajt. Mam obite żebra, więc pod górę będę się celowo i z premedytacją wlókł! Jakby ktoś był chętny to proponowałbym tak koło 17:30 z końca błoń przy alejach na ok. 2,5h. Jak nikt się nie odezwie, to niekoniecznie pojawię się w podanym terminie i miejscu. Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 30-07-2015 08:45 | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Kurcze..chciałem bardzo, ale nie wyrobię się
|
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
Furman to może na sobotę się wyrobisz ![]() |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
Wyrobił się na 18:00 . Polajtowaliśmy ~50km, szybciej nieco, bo około 25km/h korzystając, że mniej pagórków niż wczoraj .
Pozdrawiam |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| W sobotę jadymy do Lwowa. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

Tak więc zostaje dojazd własny. To jakieś 30 km z Krakowa. Za to z powrotem jest już lepiej.