Jazda po asfalcie

Autor Wiadomość
skolioza mężczyzna

skolioza
Dodane 07-03-2009 14:21 RE: Jazda po asfalcie
Pomimo pogody fajnie było i nawet utrzymałem wasze tempo (dobrze że napęd zaczął mi skakac dopiero za Krzeszowicami, inaczej nie wiem jak bym Sankę podjechał) Dzięki wszystkim za miłe towarzystwo

PS Spinoza piękne manetki masz w treningówce - jakbyś kiedyś sprzedawał albo wyrzucał....

www.RetroMTB.pl
pierwsza polska strona o kultowym sprzęcie

http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts
RetroMTB na Facebooku

Maciu mężczyzna

Maciu
Miejscowość: Kraków
Dodane 07-03-2009 14:40 RE: Jazda po asfalcie
Dzięki wszystkim za doborowe towarzystwo. Co się stało ze Spinozą? Ile wyszło orientacyjnie kilometrów błonia-błonia?
I zgadzam sie w 100% z pociem, bo jak to określił trzeba być poj...anym żeby w taką pogodę jezdić:D:D

...całe życie drugi!

Edytowane przez Maciu dnia 07-03-2009 14:41
Marcin mężczyzna

Marcin
Dodane 07-03-2009 14:42 RE: Jazda po asfalcie
Dzięki furman za wycieczkę. Frekwencja dopisała, było nas osiem osób. Do następnej jazdy przy ładniejszej pogodzie.
Jelitek2 mężczyzna

Jelitek2
Dodane 07-03-2009 15:11 RE: Jazda po asfalcie
No i było ekstra :-) mnie wyszło 68,44 km. Więc mniej więcej tyle :-)
Fajnie że dotrzymałem Wam tempa - myślałem że moja forma jest znacznie gorsza. Co śmieszne...miałem całe plecy czyste,a przód usyfiały jakbym sie wywrócił w błoto :-)
Dzięki za wspólny wypad :-)
Axi mężczyzna

Axi
Dodane 07-03-2009 15:46 RE: Jazda po asfalcie
Zgodnie z planem poczłapałem z tyłu swoim tempem, ale dzięki za mobilizację do wyjścia z domu!!! Sam bym się pewnie z domu nie ruszył na taką pogodę :D.

Pozdrawiam :)
Axi

spinoza mężczyzna

spinoza
Miejscowość: Kraków - Kliny
Dodane 07-03-2009 17:09 RE: Jazda po asfalcie
...śmiałem się z Pocia odnośnie złapania gumy w taką pogodę i dostałem nauczkę ... wbił mi się odłamek szkła. Na tej chopce na której strzeliłem z grupy jechałem już na bardzo niskim ciśnieniu, zastanawiając co jest grane że cisnę jak głupi i nic nie jadę ... potem myślałem że może taktykę na dopompowanie zastosuję ale jednak schodziło dość szybko (wtedy minęli mnie Pocio i Marcin). Znalazłem zaciszny przystanek i zabrałem się za zmienianie, trochę mnie osłabiło jak zobaczyłem cały ten "melanż" na tylnym kole, dobrze że zabrałem zapasowe rękawiczki bo chyba bym po żonę dzwonił tak miałem zgrabiałe od zimna ręce ...no ale 85 km wpadło :) .... dzięki za jazdę ...

PS. Skolioza, co do manetek to mogę się zamienić za podobny rocznik XTR ;) ... ale poważnie to na allegro czasami się zdarzają ...

Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama.

Edytowane przez spinoza dnia 07-03-2009 17:16
furman mężczyzna

furman
Dodane 07-03-2009 17:59 RE: Jazda po asfalcie
Ja też dzisiaj sobie połatałem kapcie - nie było to przyjemne. Dobrze, że przyjechałeś, czekaliśmy chwilę na Ciebie ale sie nie doczekaliśmy.
Rudno dzisiaj nie wpadło, może nawet i dobrze bo 80 km wpadło, a w takich warunkach więcej nie było by przyjemne.
Ślad z GPS
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 07-03-2009 20:58 RE: Jazda po asfalcie
musze powiedzieć, że zaczynam lubic szoskę. Pogoda była. Nie wiem dlaczego co niektórzy odpuscili jazde bo warunki były prawie iedealne; w miare ciepło, nie było wiatru i zebrala sie fajna grupa ludzi. Nie bylo co prawda idealnie bo troche w butach mi chlupało i na podjazdach odcinało mi prąd. W sumie to przezemnie nie dojechaliśmy do Rudna ale za to jest motywacja by jeszcze pojechać w tamta stronę.

I zgadzam sie w 100% z pociem, bo jak to określił trzeba być poj...anym żeby w taką pogodę jezdić:D:DMaciu

no to są jacyś chetni na jazdę jutro? Tak z 80 km szoską?

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

furman mężczyzna

furman
Dodane 10-03-2009 16:45 RE: Jazda po asfalcie
Wprawdzie w najbliższą sobotę Lesław śmiga w stronę Nowego Brzeska na leniwą szosę :) to jednak podtrzymuję swoją chęć uderzenia gdzieś w bardziej pagórkowate okolice. Marcin zaproponował żeby jechać w kierynku południowym. Jestem za. Proponuję wyjazd godzinę wczesniej tj. o 10 rano, miejsce jak zwykle tj. róg Błoń naprzeciwko Cracovii. Co do traski to myślę, że jakieś plany niebawem się pojawią.
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 10-03-2009 21:23 RE: Jazda po asfalcie
ponieważ z racji zalegającego śniegu trasa zaproponowana przez Marcina jest nieprzejezdna mam propozycje trasy pagórkowatej na północ ale w mniej znanych okolicach. Trasa jest podana z pod Parku Wodnego ale można ją zmodyfikować.
Jestem za jazdą w sobote i powtórką w niedzielę. Dobrze by było pogodzić wyjazd z tym co proponuje Lesław.

Leslaw mężczyzna

Leslaw
Dodane 11-03-2009 09:07 RE: Jazda po asfalcie
...Jestem za jazdą w sobote i powtórką w niedzielę. Dobrze by było pogodzić wyjazd z tym co proponuje Lesław.pocio

Ok. Co prawda trochę to burzy moje plany, ale przekładam "leniwą szosę" na niedzielę na godz. 11.00.:)
Kubak mężczyzna

Kubak
Miejscowość: Kraków-Zielonki
Dodane 11-03-2009 09:54 RE: Jazda po asfalcie
mam propozycje trasy pagórkowatej na północ ale w mniej znanych okolicach. Trasa jest podana z pod Parku Wodnego ale można ją zmodyfikować.
pocio

Okolice mi bardziej znane :), bo trasa biegnie przez moją wieś. Czy możesz odwrócić kierunek? Tak byłoby mi wygodniej. Stawię się pod Parkiem Wodnym.
ps. jeśli zmarzniemy to zapraszam na herbatę

Куба

Andy mężczyzna

Andy
Dodane 11-03-2009 09:55 RE: Jazda po asfalcie
Powinienem pojawić się w sobotę, pierwszy raz na świeżym powietrzu w tym sezonie. Oczywiście boje się, że tempo będzie ewidentnie po szosę i dla osób już pewną ilością km, wezmę więc mapę, jeśli zostanę żeby przynajmniej się nie zgubić:)
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 11-03-2009 10:48 RE: Jazda po asfalcie
Czy możesz odwrócić kierunek? Kubak

możemy podyskutować, ale ze względu na jakość nawierzchni na zjazdach i stromość podjazdów ten kierunek wydaje mi się lepszy.
Mam nadzieję, że jednak paru podjazdów nie znasz i pewnie pozytywnie Cię zaskoczą.

Kubak mężczyzna

Kubak
Dodane 11-03-2009 11:44 RE: Jazda po asfalcie
O to jestem spokojny, że podjazdy mnie zaskoczą. Zawsze mnie zaskakują :)
Podjazd do Krasieńca, który zjeżdżamy w Twojej wersji jest niczego sobie w drugą stronę :) Tak naprawde, to chodzi o to, że albo mi się skróci wycieczka, albo będę późno z powrotem. Sobota ... itd

Куба

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 11-03-2009 13:48 RE: Jazda po asfalcie
akurat w Twoim przypadku jest kilka możliwości skrócenia trasy np w Michałowicach, Batowicach. Mnie chodzi o drogi po wschodniej stronie 7, a konkretnie podjazd od Łuczyc do Dąbrowy i stan nawierzchni na nim

furman mężczyzna

furman
Dodane 11-03-2009 14:29 RE: Jazda po asfalcie
To może poukładajmy to wszystko bo chaos się robi.

Sobota - zbiórka Park Wodny godz. 10(11?)- trasa zaproponowana przez Pocia.

Niedziela - zbiórka o 11 godz.( Salon Opla na Mogilskiej ?)- leniwa szosa z Lesławem w kierunku Nowego Brzeska.
Edytowane przez furman dnia 11-03-2009 14:30
pocio mężczyzna

pocio
Dodane 11-03-2009 20:03 RE: Jazda po asfalcie
myślę że 11 wystarczy. Ja dla mnie może też byc 10.

furman mężczyzna

furman
Dodane 11-03-2009 20:34 RE: Jazda po asfalcie
No to proponuję 10 - więcej popołudnia w domu zostanie.
Kubak mężczyzna

Kubak
Dodane 11-03-2009 20:40 RE: Jazda po asfalcie
10

Куба

Skocz do Forum: