Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość | 
|---|---|
| skolioza  Posty: 951 Dołączył: 27 cze 06  | 
|
| 
Pomimo pogody fajnie było i nawet utrzymałem wasze tempo (dobrze że napęd zaczął mi skakac dopiero za Krzeszowicami, inaczej nie wiem jak bym Sankę podjechał) Dzięki wszystkim za miłe towarzystwo PS Spinoza piękne manetki masz w treningówce - jakbyś kiedyś sprzedawał albo wyrzucał.... www.RetroMTB.pl  http://www.facebook.com/pages/RetroMTBpl/139103036115861?ref=ts  | 
|
| 
 | |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08  | 
|
| 
Dzięki wszystkim za doborowe towarzystwo. Co się stało ze Spinozą? Ile wyszło orientacyjnie kilometrów błonia-błonia?  I zgadzam sie w 100% z pociem, bo jak to określił trzeba być poj...anym żeby w taką pogodę jezdić ![]()  
...całe życie drugi!  | |
| Edytowane przez Maciu dnia 07-03-2009 14:41 | |
| 
 | |
| Marcin  Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06  | 
|
| Dzięki furman za wycieczkę. Frekwencja dopisała, było nas osiem osób. Do następnej jazdy przy ładniejszej pogodzie. | |
| 
 | |
| Jelitek2  Posty: 269 Dołączył: 27 lis 06  | 
|
| 
No i było ekstra :-) mnie wyszło 68,44 km. Więc mniej więcej tyle :-)  Fajnie że dotrzymałem Wam tempa - myślałem że moja forma jest znacznie gorsza. Co śmieszne...miałem całe plecy czyste,a przód usyfiały jakbym sie wywrócił w błoto :-) Dzięki za wspólny wypad :-)  | 
|
| 
 | |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06  | 
|
Zgodnie z planem poczłapałem z tyłu swoim tempem, ale dzięki za mobilizację do wyjścia z domu!!! Sam bym się pewnie z domu nie ruszył na taką pogodę  .
Pozdrawiam   | 
|
| 
 | |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06  | 
|
...śmiałem się z Pocia odnośnie złapania gumy w taką pogodę i dostałem nauczkę ... wbił mi się odłamek szkła. Na tej chopce na której strzeliłem z grupy jechałem już na bardzo niskim ciśnieniu, zastanawiając co jest grane że cisnę jak głupi i nic nie jadę ... potem myślałem że może taktykę na dopompowanie zastosuję ale jednak schodziło dość szybko (wtedy minęli mnie Pocio i Marcin). Znalazłem zaciszny przystanek i zabrałem się za zmienianie, trochę mnie osłabiło jak zobaczyłem cały ten "melanż" na tylnym kole, dobrze że zabrałem zapasowe rękawiczki bo chyba bym po żonę dzwonił tak miałem zgrabiałe od zimna ręce ...no ale 85 km wpadło   .... dzięki za jazdę ...PS. Skolioza, co do manetek to mogę się zamienić za podobny rocznik XTR   ... ale poważnie to na allegro czasami się zdarzają ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama.  | |
| Edytowane przez spinoza dnia 07-03-2009 17:16 | |
| 
 | |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06  | 
|
| 
Ja też dzisiaj sobie połatałem kapcie - nie było to przyjemne. Dobrze, że przyjechałeś, czekaliśmy chwilę na Ciebie ale sie nie doczekaliśmy.  Rudno dzisiaj nie wpadło, może nawet i dobrze bo 80 km wpadło, a w takich warunkach więcej nie było by przyjemne. Ślad z GPS  | 
|
| 
 | |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06  | 
|
musze powiedzieć, że zaczynam lubic szoskę. Pogoda była. Nie wiem dlaczego co niektórzy odpuscili jazde bo warunki były prawie iedealne; w miare ciepło, nie było wiatru i zebrala sie fajna grupa ludzi. Nie bylo co prawda idealnie bo troche w butach mi chlupało i na podjazdach odcinało mi prąd. W sumie to przezemnie nie dojechaliśmy do Rudna ale za to jest motywacja by jeszcze pojechać w tamta stronę. 
 no to są jacyś chetni na jazdę jutro? Tak z 80 km szoską? połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama  | 
|
| 
 | |
|
Wprawdzie w najbliższą sobotę Lesław śmiga w stronę Nowego Brzeska na leniwą szosę   to jednak podtrzymuję swoją chęć uderzenia gdzieś w bardziej pagórkowate okolice. Marcin zaproponował żeby jechać w kierynku południowym. Jestem za. Proponuję wyjazd godzinę wczesniej tj. o 10 rano, miejsce jak zwykle tj. róg Błoń naprzeciwko Cracovii. Co do traski to myślę, że jakieś plany niebawem się pojawią. 
 | 
|
| 
 | |
|
| 
ponieważ z racji zalegającego śniegu trasa zaproponowana przez Marcina jest nieprzejezdna mam propozycje  trasy pagórkowatej na północ ale w mniej znanych okolicach. Trasa jest podana z pod Parku Wodnego ale można ją zmodyfikować. Jestem za jazdą w sobote i powtórką w niedzielę. Dobrze by było pogodzić wyjazd z tym co proponuje Lesław. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama  | 
|
| 
 | |
Leslaw ![]() Posty: 3705 Miejscowość: Kraków Dołączył: 19 lip 06  | 
|
...Jestem za jazdą w sobote i powtórką w niedzielę. Dobrze by było pogodzić wyjazd z tym co proponuje Lesław.pocio Ok. Co prawda trochę to burzy moje plany, ale przekładam "leniwą szosę" na niedzielę na godz. 11.00. ![]()  | 
|
| 
 | |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07  | 
|
mam propozycje trasy pagórkowatej na północ ale w mniej znanych okolicach. Trasa jest podana z pod Parku Wodnego ale można ją zmodyfikować. Okolice mi bardziej znane  , bo trasa biegnie przez moją wieś. Czy możesz odwrócić kierunek? Tak byłoby mi wygodniej. Stawię się pod Parkiem Wodnym.ps. jeśli zmarzniemy to zapraszam na herbatę Куба  | 
|
| 
 | |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07  | 
|
Powinienem pojawić się w sobotę, pierwszy raz na świeżym powietrzu w tym sezonie. Oczywiście boje się, że tempo będzie ewidentnie po szosę i dla osób już pewną ilością km, wezmę więc mapę, jeśli zostanę żeby przynajmniej się nie zgubić![]()  | 
|
| 
 | |
|
Czy możesz odwrócić kierunek? Kubak możemy podyskutować, ale ze względu na jakość nawierzchni na zjazdach i stromość podjazdów ten kierunek wydaje mi się lepszy. Mam nadzieję, że jednak paru podjazdów nie znasz i pewnie pozytywnie Cię zaskoczą. połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama  | 
|
| 
 | |
|
O to jestem spokojny, że podjazdy mnie zaskoczą. Zawsze mnie zaskakują ![]() Podjazd do Krasieńca, który zjeżdżamy w Twojej wersji jest niczego sobie w drugą stronę   Tak naprawde, to chodzi o to, że albo mi się skróci wycieczka, albo będę późno z powrotem. Sobota ... itd
Куба  | 
|
| 
 | |
|
| 
akurat w Twoim przypadku jest kilka możliwości skrócenia trasy np w Michałowicach, Batowicach. Mnie chodzi o drogi po wschodniej stronie 7, a konkretnie podjazd od Łuczyc do Dąbrowy i stan nawierzchni na nim 
 połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama  | 
|
| 
 | |
|
| 
To może poukładajmy to wszystko bo chaos się robi. Sobota - zbiórka Park Wodny godz. 10(11?)- trasa zaproponowana przez Pocia. Niedziela - zbiórka o 11 godz.( Salon Opla na Mogilskiej ?)- leniwa szosa z Lesławem w kierunku Nowego Brzeska.  | |
| Edytowane przez furman dnia 11-03-2009 14:30 | |
| 
 | |
|
| 
myślę że 11 wystarczy. Ja dla mnie może też byc 10. 
 połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama  | 
|
| 
 | |
|
| No to proponuję 10 - więcej popołudnia w domu zostanie. | |
| 
 | |
|
| 
10
 Куба  | 
|
| 
 | |
| Skocz do Forum: | 

... ale poważnie to na allegro czasami się zdarzają ...