Weekendowe jazdy
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| oscar Posty: 178 Miejscowość: Kraków Dołączył: 28 maj 10 |
|
Bardziej pasuje mi niedziela, więc ja też powinienem być ![]() |
|
|
| |
| szaman696 Posty: 561 Dołączył: 16 mar 07 |
|
Chciałoby się jechać wszędzie ale nie da sie na 2 wycieczki jednego dnia jeździć Zdecydowanie za mało wyjazdów jest w tygodniu
Oby noga podawała!! www.bikeholicy.pl |
|
|
| |
| Fuks Posty: 133 Dołączył: 14 maj 11 |
|
W sobotę to ja bym się chętnie przejechał, skoro jest kilku chetnych, przeciez temat brzmi "weekendowe" a nie niedzielne, więc nic nie stoi na przeszkodzie, zeby sie umowic tez na sobote ![]() Tyle, ze cos maksymalnie w okolicy 100km, bo chyba nie bede mial czasu na caly dzien jazdy. Moglbym rzucic propozycje objazdu trasy IC, juz jechalem to dwa razy, ale naprawde jest fajna, super asfalt, kilka ciekawych podjazdów, i odległosc akurat. http://connect.garmin.com/course/1647404 mozna zaliczyc przy okazji podjazd na zamek w Rudnie, czyli +1,5km w góre i +1,5km w dół do tego co wyzej. | |
| Edytowane przez Fuks dnia 27-07-2012 11:08 | |
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
| 9ta to jednak trochu za późno jak dla mnie. Prawdopodobnie wyruszę na Olkusz w okolicach 7mej. | |
|
| |
|
| To w końcu kto i gdzie jedzie? Bo widzę Pieskową Skałę, jakiś objazd trasy, przełęcz. Najwyżej sam pojadę... | |
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
Niedziela 9:00 pod smokiem, uderzamy na Ostrą.
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
![]() |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Ktoś byłby chętny jutro na żwawszy wyjazd (pół)*terenowy tak koło 13:00-14:00? Dokładniej to taką trasą. *bo z Krakowa, a coraz więcej asfaltują Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 27-07-2012 21:53 | |
|
| |
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
| Ja byłbym chętny, ale dopiero rano będę wiedział czy dam radę. | |
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| No to o której w te dolinki. Może spróbuję. | |
|
| |
|
To niech będzie o 14:00 róg błoń przy Cracovii, to już po obiedzie będzie można pojechać, a nie tak ni w gruszkę ni w pietruszkę .
Pozdrawiam |
|
|
| |
|
W takim razie do zobaczenia na błoniach ![]() |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
Niedziela 9:00 pod smokiem, uderzamy na Ostrą. spinoza Garnę się z Wami ![]() |
|
|
| |
|
| Ja jednak nie dam rady | |
|
| |
|
|
Na błoniach zgodnie z zapowiedziami pojawili się Adinek i furman. Machnęliśmy trasę zgodnie z planem. Z racji, że dawno nie byłem w tamtych rejonach, to trafiło się parę niespodzianek. O budowie drogi u wylotu doliny Kobylańskiej, to słyszałem już wcześniej, ale teraz miałem okazję ją zobaczyć. Natomiast mocno mnie zaskoczyła szutrowa autostrada w lesie zabierzowskim na czerwonym szlaku rowerowym (odcinek szczytu podjazdu przy Skale Kmity do zjazdu wąwozem kochanowskim). Oznaczny teraz dodatkowo jako trasa do... nordic walkingu! Zarósł też mocno niebieski szlak rowerowy biegnący od ulicy Turystycznej do Zabierzowa (zaczyna się za charakterystyczną kładką z 3-ech rynienek). Dzięki za towarzystwo i fajny wyjazd! Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 28-07-2012 20:55 | |
|
| |
|
Fajnie było, dawno nie jechałem prawdziwego treningu. Teraz leżę i dogorywam
|
|
|
| |
|
Dzięki za wspólny wyjazd. Podjazdu w Siedlcu rzeczywiście długo nie zapomnę, czarna koszulka nie ułatwiała jazdy. Wczoraj byłem strasznie wymięty, dziś na szczęście jest już OK. Mój HRmax=202, HRav=175, było żwawo ![]() |
|
|
| |
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
|
Ło w mordę, ale wyszedł killer! Coś niesamowitego !!! http://www.sports-tracker.com/…0fscs6rlra7hqjq ![]() ![]()
|
|
|
| |
|
|
Faktycznie ostro było. I z przygodami. Już od Wieliczki ściana za ścianą. Na jednym ze zjazdów koleżanka, która jechała z nami wpadła w poślizg i poleciała do rowu mijając na centymetry znak drogowy. W Łapanowie odłączyła się od nas i już w czwórkę polecieliśmy na Limanową. Po drodze oczywiście znów killerskie podjazdy pod Stare Rybie. W Limanowej sjesta i startujemy na Ostrą. Podjazd poszedł nawet sprawnie, potem kawałem zjazdu i przez przeł. Słopnicką dojeżdżamy do głównej drogi Limanowa-Mszana. Stąd zdecydowaliśmy się jechać do Mszany właśnie ale aby tam dotrzeć trzeba było przejechać przez Gruszowiec. Na tym podjeździe przeżyłem mały kryzys i ledwo się czołgałem do góry. Jakoś w końcu się wtoczyłem i już tylko zjazd do Mszany. Tuż przez miastem łapie nas solidna burza, którą przeczekujemy w pizzerii. Po jedzonku lecimy standardowo przez Lubień i starą zakopianką do Myślenic. Gdzieś w Stróży znów zaczyna lać ale nie zatrzymujemy się i dajemy dalej. Pucuje solidnie, Myślenice w ulewie, Polanka, Krzyszkowice, dopiero w Sieprawiu przestaje. Podjazd do Świątnik nawet poszedł. Wcześniej odłączył się Dawid, który wybrał inną drogę. W trójkę docieramy do Krakowa i rozjeżdżamy się w swoje strony. Wyjazd faktycznie killerski, podjazdów dużo i strome. Nie wrzucę tracka bo mnie chyba Garmin padł. Wyciągałem go z uchwytu, mokry był, wyślizgnął się z ręki i poleciał na płytki. Efekt - działa ale nie łączy się z kompem
|
|
|
| |
| Dawid Posty: 155 Miejscowość: Krk - Kurdwanów Dołączył: 7 cze 08 |
|
|
Różnica w drodze powrotnej to tylko Krzyszkowice. Nagle Spinoza, który trzymał się za mną zniknął gdzieś, chwile poczekałem pod sklepem, nie długo bo strasznie lało i stojąć w miejscu robiło się zmino. Gdzie zniknąłeś? A po tej pizzy dostałem nieziemskiej mocy i napierałem jak oszalały na podjazdach za Myślenicami. Dzięki chłopaki za wyjazd. |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |