Otwarte treningi MTB
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
Dla niezdecydowanych filmik na zachętę. Grupa zaawansowana, którą prowadził Artur Miazga. Od siebię mogę dodać, że również widzę dużą poprawę techniki zjazdów, treningi mi wiele dają. Zresztą z kim bym o tym nie rozmawiał to jest tego samego zdania ![]() Youtube |
|
|
| |
| Adam70 Posty: 235 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
Na pierwszych treningach w zeszłym roku to byle podjazd powodował u mnie zadyszkę i takie bicie serca, że aż nie mogłem nabrać oddechu. A teraz ... ciągnę pod ZOO syna na jego rowerze na sznurku ![]() Tak więc postęp jest OGROMNY nie tylko na zjazdach ale i na podjazdach. Zachęcam do korzystania z tej możliwości jaką dają te treningi - trenerzy Artur, Dominik, Mateusz i Jacek robią to dobrowolnie i bezpłatnie - dzielą się swoim doświadczeniem i wiedzą. |
|
|
| |
| Kresowiak Posty: 120 Miejscowość: Nowa Huta Dołączył: 20 sie 11 |
|
| to dobrze | |
|
| |
| 1bartek Posty: 39 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 gru 08 |
|
| Cześć! Jeśli będziecie mieć trochę wolnego czasu w najbliższą niedzilę to zapraszam na wspólny trening. Start o godzinie 11 z przed sklepu "Veloart" ul. Janickiego 1A. Pozdrawiam i do zobaczenia!!! | |
| Edytowane przez 1bartek dnia 26-09-2012 20:00 | |
|
| |
|
|
Dla tych, dla których wtorkowe jeżdżenie to za mało, oraz dla tych którzy we wtorki nie mogą oraz dla tych którzy pamiętają treningi z Bartkiem Janowskim jest świetna okazja by razem potrenować w najbliższą niedzielę - patrz powyżej - w ramach akcji "Trenuj z Bartkiem". Pogoda zapowiada się ładna więc już teraz zaplanujcie wolne 3 godzinki w niedzielę 30 września - od 11.00 do 14.00. |
|
|
| |
| @rek Posty: 123 Miejscowość: Kraków Dołączył: 16 kwi 12 |
|
|
3 godziny to już coś bo po ostatnim treningu czuje niedosyt bo niestety dość szybko robi się ciemno. Pozostaje czekać aż treningi zostaną przeniesione na niedzielę. Na wtorkowym treningu byłem pierwszy raz i było super trener wszystko dokładnie tłumaczył i można było się naprawdę dużo nauczyć, polecam każdemu początkującemu ![]() |
|
|
| |
| KarolR Posty: 18 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 lip 12 |
|
Tez wczoraj byłem pierwszy raz na treningu i szczerze mówiąc troche mnie zaskoczyły zjazdy w grupie zaawansowanej . Myślałem że znam dość dobrze lasek a tu wszystkie zjazdy widziałem pierwszy raz. Trening fajny, na pewno jeszcze się pojawię. |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
Nie dam rady w niedzielę szkoda
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
Andy - czy mam rozumieć, że znalazłeś motywację i wrócisz na trasy maratonów? ebola W tym roku już nie wrócę, a w nastepnym zobaczymy. Będę się starał, ale nie obiecuję. W każdym razie jak wrócę będę musiał mocno trenować żeby Cię doścignąć ![]() |
|
|
| |
|
|
Przypominamy o niedzielnym treningu MTB z Bartkiem Janowskim - 30 września 2012, godz. 11.00 - spotykamy się przy sklepie "Veloart" Dobre Sklepy Rowerowe - ul. Janickiego 1A. Jeżeli chodzi o warunki pogodowe, to deszczu nie będzie (może jednak popadać coś w nocy), ale ma być chłodniej niż dzisiaj. Nie zapominajcie o kasku, sprawnych hamulcach i dobrym humorze. Do zobaczenia ! |
|
|
| |
| rayos Posty: 13 Miejscowość: Kraków - NH Dołączył: 4 lip 11 |
|
|
Standardowo ... dla zainteresowanych track z treningu z dnia 30.09.2012. http://www.gpsies.com/map.do?f…ewalxnjtjrvegzw | |
| Edytowane przez rayos dnia 30-09-2012 15:34 | |
|
| |
| 1bartek Posty: 39 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 gru 08 |
|
Dziękuję wszystkim za jazdę . Dziś w Lesie Wolskim było ślisko i bardzo zdradliwie. Szczęśliwie, obyło się bez nieprzyjemnych przygód. Wywrotki były niegroźne, jednakże ogromnie widowiskowe . Trochę leśnych kilometrów nakręciliśmy na koła i mam nadzieję, że wszystkim się podobało. Zapraszam na kolejny trening ze mną, który odbędzie się 13 października. Zdjęcia z dzisiaj znajdują się już w GALERII. Pozdrawiam, do zobaczenia!![]() |
|
|
| |
|
|
Przypominamy o wtorkowym treningu - 2 października 2012, godz. 17.00. Spotykamy się tam gdzie zawsze czyli na rogu Błoń. Trening będzie krótki bo szybko już robi się ciemno, jeszcze za tydzień spotykamy się we wtorek a od 14 października (niedziela) przenosimy treningi na niedziele - godz. 11.00. Jeżeli tylko pogoda będzie nam dopisywała to będziemy kręcić po 3 h aż do grudnia. Z prognozy pogody na jutro wynika, że padać nie będzie, ale odczuwalna temperatura ma być dużo niższa niż by się mogło wydawać, więc ubierzcie się odpowiednio do pory roku i warunków atmosferycznych. Grupa początkująca już na stałe zadomowiła się na otwartych treningach MTB, jak tak dalej będzie to trzeba będzie utworzyć kolejną (!) ![]() Do zobaczenia. p.s. jednak muszę to napisać, wiem że to wiecie ale: pamiętajcie o kaskach i sprawdzeniu stanu technicznego roweru. |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Foty: https://plus.google.com/u/0/ph…800651161394145 nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
![]() WIELKA PRZEPROWADZKA ! Przenosimy się na nowy profil "OTR - Otwarte Trening Rowerowe Kraków" OTR.Krakow" target="_blank" rel="nofollow">http://www.facebook.com/OTR.Krakow Wszystkie aktualności dotyczące treningów będą się pojawiać TYLKO na tym profilu. Zapraszamy do polubienia. |
|
|
| |
|
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
|
Pozwolę sobie na krótkie wytłumaczenie całej tej przeprowadzki na nowy profil na fejsie a przy okazji na przedstawienie pokrótce historii jak się to wszystko zaczęło ... 26 kwietnia 2011 r. ruszyła ogólnopolska akcja "Polska na Rowery - otwarte treningi MTB" zorganizowana przez Bank BGŻ i Gazetę Wyborczą. Treningi odbywały się w kilku miastach, w Krakowie w roli trenera treningi prowadził w każdy wtorek Bartek Janowski. Aby ułatwić kontakt z uczestnikami i zachęcać innych do korzystania z treningów Bartek utworzył profil na fejsie pod nazwą "Polska na Rowery - otwarte treningi - Kraków" czyli ten który dobrze znacie do tej pory. Na treningach oprócz roli trenera pełnił też funkcję fotografa a później po treningu administrował profilem zamieszczając zdjęcia i opisy. Przy okazji trzeba wymienić też Versusa, który robił zdjęcia oraz Jacka, który robił świetne filmiki. Akcja otwartych treningów MTB "Polska na Rowery" prowadzona była oficjalnie aż do 17 grudnia 2011 - od miesiąca października treningi odbywały się w niedzielę i prowadził je Artur Miazga a towarzyszył mu w tym Dominik Oględziński. Do tego momentu wszystko było oficjalnie i pod patronatem wspomnianych już organizatorów. Na zakończenie każdego treningu losowane były "żółte" koszulki ufundowane przez przez Bank BGŻ i Gazetę Wyborczą. Przyszła zima i treningów nie było, czekaliśmy z nadzieją na kontynuację akcji od wiosny. Niestety z wiadomości jakie docierały można było wywnioskować, że na rok 2012 nie ma planów na kontynuację tej jakże udanej akcji otwartych treningów MTB "Polska na Rowery". Więc gdy za oknem widać było już zbliżającą się wiosnę, pomyślałem, że szkoda by było gdyby te treningi nie były kontynuowane i postanowiłem coś tu zadziałać. Biorąc sobie za dewizę słynne słowa Gorbaczowa "jak nie my to kto, jak nie teraz to kiedy" postanowiłem reaktywować otwarte treningi MTB w Krakowie korzystając z profilu, który był na fejsie. Swego czasu Bartek dał mi prawa administratora do tego profilu, dzięki czemu miałem możliwość wykorzystania tego narzędzia do komunikowania się z uczestnikami poprzednich treningów - za co przy okazji serdecznie dziękuję ![]() Pierwszy trening odbył się 26 lutego br. "rozpoczęcie sezonu czyli szukanie wiosny". Na starcie stawiło się 7 osób, do kopca kościuszki dojechaliśmy już w 5-cio osobowym składzie. Następnie widząc opady śniegu jeden z uczestników zdecydował, że jedzie do domu. Do Tyńca dojechaliśmy w 4 osobowej grupie a od Kolnej (w drodze powrotnej) grupka podzieliła się na 2 i w takim składzie dotarliśmy do końca. Jak na razie nie było trenera, były to takie treningi w formie wspólnych przejazdów na zasadzie "gdzie koła poniosą". Kontynuowałem swoje starania i organizowałem spotkania w kolejne niedziele. Starałem się znaleźć trenera i jako pierwszy swoją chęć i zaangażowanie zgłosił Dominik Oględziński, który objął rolę trenera od 27 marca - dodam, że podjął się tego i robi to do dzisiaj (on jak i pozostali trenerzy) za nic, za przysłowiowe "dziękuję" (!) za co należą się im słowa uznania. Z tygodnia na tydzień grupa była coraz liczniejsza i szukaliśmy kolejnych osób z doświadczeniem aby mogli objąć rolę trenerów. 17 kwietnia dołączył do nas Artur Miazga - już mieliśmy dwóch trenerów. Nasza lokalna akcja zaczęła się rozwijać i nabierać tempa. Z tygodnia na tydzień było coraz więcej uczestników. Do grona trenerów dołączył jeszcze Jacek Szalewski (który był na pierwszym treningu 28 lutego i narzucił mordercze tempo w drodze powrotnej co było niezłym wyzwaniem po zimie) oraz Mateusz Dymacz. Przez cały czas treningi organizowane były pod nazwą "Polska na Rowery - otwarte treningi MTB" która jak by nie było nie wiele miała już wspólnego w sensie organizacyjnym a niestety jak się okazało, nie można było już zmienić nazwy profilu na facebook'u. Stąd zrodził się pomysł by utworzyć nowy profil aby był niezależny, nie związany z taką czy inną akcją. W ten sposób powstało: "OTR Otwarte Treningi Rowerowe w Krakowie" - jak zauważyliście nie ma w nazwie słowa MTB bo w między czasie doszły jeszcze czwartkowe treningi szosowe prowadzone przez tych samych trenerów w ramach tej samej inicjatywy. Tak więc w ten oto sposób powstało w Krakowie coś czego inne miasta w Polsce (i nie tylko) już nam zazdroszczą. Miejmy nadzieję, że będą nas naśladować a wy będziecie z tego korzystać ![]() Adam Furgała |
|
|
| |
|
Brawa za inicjatywę! ![]() Od początku starałem się ją wspierać jak potrafię. Pech ciał/chce, że dokładnie w tym samym terminie(wtorek 17:30) rozpoczynają się na rondzie Czerwone Maki treningi klubu MTB3184, którego jestem wolontariuszem. Od tego wtorku dzieci trenują pod dachem, dlatego mam nadzieję bywać na OTR. Moje wynika z zapowiedzi uwięzienia inicjatywy na FB. Domyślam się z czego to wynika, ale jakaś drobne przecieki byłyby mile widziane!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
|
ale nie uciekamy z "rowerowania" tutaj w dalszym ciągu będę zamieszczał (kopiował) informacje z profilu na fejsie - bo nie każdy korzysta z fejsa - więc spokojnie ![]() |
|
|
| |
|
| Późno ale jednak, śpieszymy poinformować, że z powodu wyjazdu na Targi Rowerowe do Kielc dzisiejszy trening szosowy się nie odbędzie. Wiemy, że pogoda piękna, ale niestety nie ma nas fizycznie w Krakowie. | |
|
| |
| Skocz do Forum: |

szkoda
. Trochę leśnych kilometrów nakręciliśmy na koła i mam nadzieję, że wszystkim się podobało. Zapraszam na kolejny trening ze mną, który odbędzie się 13 października. Zdjęcia z dzisiaj znajdują się już w