Otwarte treningi MTB
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Adam70 Posty: 235 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
|
Przypominamy o ostatnim wtorkowym treningu w tym roku - 9 października, godz. 17:00. Następne będą już odbywały się w niedziele o godz. 11:00 (MTB) - 14 października. Jeżeli będą chętni to utworzymy nową drugą grupę dla początkujących - na początek zupełnie łatwą, bez zjazdów i trudnych podjazdów a bardziej w formie wspólnych przejazdów przez lasek aby poznać trasy, miejsca i oswoić się z MTB. Prognoza pogody średnio obiecująca, ale na 99% ma nie padać więc bez obaw, wsiadajcie na rowery i spotkajmy się na Błoniach przed 17-tą aby szybko ruszyć zanim się ściemni. Od dzisiaj zmieniły się przepisy odnośnie oświetlenie roweru - pamiętajcie o zamontowaniu lampki - może być nawet migająca - przód i tył. |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
Od dzisiaj zmieniły się przepisy odnośnie oświetlenie roweru - pamiętajcie o zamontowaniu lampki - może być nawet migająca - przód i tył.Adam70 A można prosić o więcej szczegółów/konkretów? |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
Od dzisiaj zmieniły się przepisy odnośnie oświetlenie roweru - pamiętajcie o zamontowaniu lampki - może być nawet migająca - przód i tył.RB bardzo proszę - są tutaj adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Do tej pory przednia lampka mrugająca była nielegalna. Nie słyszałem, żeby kiedykolwiek ktoś miał w związku z tym jakieś uwagi (bo policja raczej się wypowiadała, że są lepiej widoczne), ale zgodnie z przepisami mrugająca mogła być tylko tylna lampka. Zmieniono również zakres dopuszczalnych wysokości mocowania lampek. Do tej pory lampka tylna mocowana na sztycy oraz przednia na kierownicy wypadały zbyt wysoko względem dopuszczalnego zakresu wysokości mocowania lampki nad ziemią. Pozdrawiam |
|
|
| |
| RB Posty: 398 Dołączył: 5 kwi 07 |
|
|
Dzięki. Myślałem, że to naprawdę coś rewolucyjnego. |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
|
Fotorelacja z dzisiejszego treningu grupy zaawansowanej. https://plus.google.com/u/0/ph…397940891558993 nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
| Adinek Posty: 97 Dołączył: 7 cze 11 |
|
Dzięki za zdjęcia! Co do samego treningu to było krótko, ale intensywnie. W sumie byliśmy na dwóch zjazdach w Sikorniku (ten drugi miał dwie opcje), ale skutecznie podniosły poziom adrenaliny. Przez chwilę nawet zastanawiałem się czy ta grupa jest dla mnie, ale przemogłem się i zjechałem Jak ktoś chce poćwiczyć zjazdy to to jest idealne miejsce. Artur bardzo dobrze je omawia i demonstruje. To był kolejny trening na którym wydawało mi się, że czegoś się nie da zjechać, a tu proszę, niespodzianka ![]() |
|
|
| |
|
|
Ponieważ nie było wczoraj Mateusza więc miałem swój debiut w roli trenera/prowadzącego - myślę, że słowo trener to za dużo powiedziane, ale mam nadzieję, że się sprawdziłem. Po rozdzieleniu się na grupy wszyscy rozjechali się w swoją stronę. Ja postanowiłem - mimo, że czasu było niewiele bo dzień krótki - poprowadzić skromną 4 osobową grupkę przez Sikornik do Wolskiego pod Zoo aż w okolice Kopca Piłsudskiego i zjechać w kierunku Panieńskich Skał. Założony plan udało się wykonać w 100% ![]() Jak się okazało, wszyscy uczestnicy mojej grupy kierowali się w tym samym kierunku w stronę domu więc wróciliśmy z treningu razem i dopiero przy straży pożarnej na Bronowicach się pożegnaliśmy. Trening mimo tego, że był krótki mam nadzieję, że się podobał - mi bardzo ![]() |
|
|
| |
|
|
W najbliższą niedzielę usłyszycie taki komunikat: "Pociąg do Krzeszowic stoi przy peronie 3. Uczestnicy Otwartych Treningów Rowerowych proszeni są o szybkie wsiadanie z rowerami do pociągu. Życzymy miłej podróży." Tak, tak ... szykuje się nam wycieczka, już w najbliższą niedzielę tj. 14 października. Spotykamy się przed budynkiem dworca PKP "Kraków Główny" o godz. max 10:15. Pociąg odjeżdża o godz. 10:32. Musimy zdążyć kupić bilety (1 zbiorczy ale i tak trwa to chwilę). Jeżeli ktoś ma zniżkę to należy pamiętać o zabraniu ze sobą dokumentu uprawniającego do zniżki. Cena biletu normalnego to koszt 8,00 zł + 5,50 za rower. Weźcie ze sobą parę złotych na zakupy w sklepie - napój, baton itp. bo to wycieczka na cały dzień. Przewidywany powrót do Krakowa o godz. 17:00 (!) A gdzie ta wycieczka jedzie zapytacie ... Jedziemy pociągiem do Krzeszowic i tam rozpoczynamy naszą niedzielną przygodę, trasa biegnie Garbem Tęczyńskim w kierunku Krakowa. Prowadzić nas będzie Artur z Mateuszem a ja (Adam) będę pilnował na końcu by nikt się nie zgubił. Stopień trudności ? Wycieczka do przejechania dla każdego kto jeździ MTB i uczestniczył już w naszych Otwartych Treningach Rowerowych (OTR). Tempo jak zawsze dostosowujemy do osoby jadącej najwolniej tak więc nie ma ryzyka, że kogoś zostawimy samego w nieznanym terenie. Pamiętajcie o odpowiednim ubiorze, pogoda na niedzielę zapowiada się całkiem przyjemna, ale jednak jest to już jesień więc należy być przygotowanym na zmieniające się warunki pogodowe, w miejscach zacienionych i dolinkach może być dużo chłodniej niż w miejscach nasłonecznionych. Do tego oczywiście kask oraz sprawny rower MTB + zapasowa dętka (!). Jak już wspominałem powrót do Krakowa planujemy max. do godz. 17:00 tak więc zarezerwujcie sobie kilka godzin wolnego na niedzielę. Gwarantujemy wycieczkę w wyśmienitej atmosferze oraz trasę z niespodziankami. Do zobaczenia przed dworcem PKP |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
|
Adam, jaką trasę mniej- więcej planujecie?
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
|
Trasa wydaje mi się tak mniej więcej będzie prowadzic z zamku w Rudnie szlakiem maratonu krakowskiego np z roku 2008/2009
...całe życie drugi! |
|
|
| |
| Jacekddd Posty: 533 Miejscowość: Kraków Dołączył: 23 paź 09 |
|
|
Muszę powiedzieć, że uważam to za bardzo dobre posunięcie Adamie. Co powoduje, że nie pojawiam się na OT to tylko czas. Grupa jedzie od miejscówki do miejscówki i tam faktycznie staje a jak ktoś ma mało w ogóle czasu to efektem jest mało jazdy przy sporym jego upływie. Ja sobie na to nie mogę pozwolić. Kontakt z rowerem mam reglamentowany. Ta forma, którą proponujecie teraz jawi mi się znacznie lepiej. Jakiś dystans się pokona, jakiś czas pokręci a pewnie cała zaleta OT do tego dojdzie czyli po drodze na miejscówkach analiza taktyczna jak to czy inne miejsce brać. Jak czas pozwoli też się wybiorę. Jacek
Quest, Snoek, Kross |
|
|
| |
|
Dziś niestety odpuszczamy zupełnie trening. Artur jadąc do Krakowa widział jak jest w okolicy wszystko zaniesione chmurami deszczowymi i średnia przyjemność jest z tego by zmoknąć przy temp. około 10 stopni. Trening będzie w przyszłą niedzielę ![]() |
|
|
| |
|
|
Przypominamy iż treningi MTB z powodu szybko zapadających ciemności zostały przeniesione na NIEDZIELĘ!! Miejsce spotkań pozostaje bez zmian, a godziną rozpoczęcia jest 11ta! Pragniemy też poinformować że treningi "SZOSOWE" które miały równocześnie być przeniesione na soboty zostają ODWOŁANE do końca roku!! Chętnych którzy chcieli kontynuować naukę jazdy na szosie PRZEPRASZAMY ale w tym czasie mamy kurs na INSTRUKTORów KOLARSTWA. TreneRzy |
|
|
| |
| Cvbge Posty: 769 Dołączył: 13 sty 07 |
|
W niedziele dłużej jest jasno? ![]() |
|
|
| |
|
|
hmm, jasno (widno) może jest tak samo długo jak we wtorek, ale licząc czas od godz. 11:00 to jest zdecydowanie dłużej niż od 17:00 |
|
|
| |
| Gobi Posty: 23 Miejscowość: Kraków Dołączył: 11 paź 12 |
|
| Witam, Czy wyjazd do Krzeszowic w niedzielę PKP jest nadal aktualny ? | |
|
| |
|
|
Tak jak informowaliśmy - potwierdzamy, że oprócz niedzielnej wycieczki MTB (pociągiem 10:32 do Krzeszowic, czyli max. 10:15 przy dworcu PKP) odbędzie się również trening w Krakowie w ramach OTR (Otwartych Treningów Rowerowych), który poprowadzi Mateusz. Zbiórka na Błoniach godz. 11:00. Tak więc jest wybór: wycieczka MTB (Krzeszowice-Kraków) lub trening MTB w Krakowie - dla każdego coś fajnego ![]() Do zobaczenia TreneRzy |
|
|
| |
|
|
Ważna informacja w sprawie dzisiejszej wycieczki !!! W między czasie nastąpiła zmiana rozkładu jazdy i nasz pociąg odjeżdża 10 minut wcześniej czyli o godz. 10:21 !!! Prosimy o przybycie na dworzec PKP na godz. 10:00 ! |
|
|
| |
|
Zima puka nam do drzwi, jutro (niedziela) ma posypać śniegiem w Krakowie, przewidywana temperatura też nie zachęca do wyjścia z domu a tym bardziej do wsiadania na rower, ALE ... jeżeli są (będą jutro) chętne i chętni na niedzielny trening w ramach OTR to zapraszam ![]() Niedziela 28 października, godz. 11:00 na rogu Błoń - czyli tam gdzie zawsze. Pamiętajcie o zmianie czasu - śpimy godzinę dłużej ! Do lasku raczej nie wjedziemy po dzisiejszym całodziennym deszczu, ale pokręcić się wokół możemy. Z trenerów będę prawdopodobnie tylko ja (Adam). Do zobaczenia. |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Jak ktoś chce poćwiczyć zjazdy to to jest idealne miejsce. Artur bardzo dobrze je omawia i demonstruje. To był kolejny trening na którym wydawało mi się, że czegoś się nie da zjechać, a tu proszę, niespodzianka