Otwarte treningi MTB
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Adam70 Posty: 235 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 maj 11 |
|
![]() Prawda, że piękna fota ? Kto z nas nie marzy już o takiej pogodzie ? I pomyśleć, że niektórzy z nas mają to szczęście i jeżdżą już sobie w takich warunkach - w promieniach słonecznej Hiszpanii - mówię tu o naszych trenerach Artur i Dominik i inni ... Pozdrawiamy was z zaśnieżonego Krakowa.A tymczasem ... my mamy to czego oni nie mają więc korzystajmy. Warunki do jazdy są wbrew pozorom świetne (sprawdziłem to wczoraj wieczorem). Spotkajmy się zatem w niedzielę - 10 lutego, godz. 11:00 na przeciwko Muzeum Narodowego czyli tradycyjnie tam gdzie zawsze. Ruszymy zapewne przez Sikornik do Wolskiego. Oprócz gwarantowanych wrażeń z jazdy w takich warunkach mogę dodać gratis piękne widoki w lesie - naprawdę warto. Do zobaczenia ! |
|
|
| |
|
Witajcie z dniu kosmicznej zagłady ! Skoro czytacie tego newsa to znaczy, że świat dalej istnieje ![]() Ale to nie koniec kosmicznych atrakcji ! Otóż ... w niedzielę 17 lutego o godz. 9:30 jest propozycja by spotkać się na rogu Błoń (między Muzeum Narodowym a Hotelem Cracovia) czyli na rogu tam gdzie zawsze się spotykamy. Zapytacie czemu i co w tym takiego "kosmicznego" ? Tuż przed godziną 10 będziemy mieli wejście LIVE w telewizji. TVN24 chce opowiedzieć o Dropsporcie (dodam, że to program do umawiania się na sport autorstwa naszej Marty Ryłko), więc robimy wielkie wspólne uprawianie sportu ! Chcą pokazać ludzi, którzy umawiają się na sport mimo panujących warunków pogodowych - a my przecież to robimy bez względu czy nas pokazują czy też nie ![]() Jeśli chcesz w niedzielny poranek być na żywo w telewizji i pokazać, że Dropsport działa i umożliwia umawianie się na sport to widzimy się na Błoniach ! Później oczywiście ruszymy w stronę lasku na zimowy trening. P.S. wychodząc z domu nie zapomnijcie zabrać ze sobą banana ... czyli uśmiechu od ucha do ucha ![]() DROPSPORT |
|
|
| |
|
Jest materiał, który był nagrywany dzisiaj rano ... zapraszam do oglądania ![]() link do materiału na TVN24 |
|
|
| |
| Versus Posty: 3088 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 mar 07 |
|
![]() Wybierałem się na to spotkanie, ale niestety, sobotni wieczór skończył się mi o 5 nad ranem!
nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych |
|
|
| |
mandraghora ![]() Posty: 1420 Miejscowość: KRK Dołączyła: 12 lip 11 |
|
Jest materiał, który był nagrywany dzisiaj rano ... zapraszam do oglądania ale z tymi grami plaszowymi to pojechałeś ![]() ![]()
adrenalina? pół kilo poproszę :)
|
|
|
| |
|
hehe ![]() bo jest taka opcja ! ![]() sam noszę się z zamiarem utworzenia grupki do grania w chińczyka w 6 osób ! to istna rzeź, ciągle ktoś będzie kogoś zbijał ![]() Dodane dnia 18 lutego 2013 11:12:25 a poza tym, to taki czysty spontan, sam nie wiedziałem co mówić ![]() | |
| Edytowane przez Adam70 dnia 18-02-2013 11:12 | |
|
| |
|
|
Jest wiosna ! Późno, ale dotarła do nas. Pojawiła się propozycja by pojechać w okolice Balic. Mój plan jest taki by zrobić jutro (niedziela 14 kwietnia) taki trening-wycieczkę MTB do Skały Kmity - Las Zabierzowski zaliczając Balice, może uda nam się trafić na lądujący lub startujący samolot. Postaram się dzisiaj przejechać tą trasę by sprawdzić panujące warunki i potwierdzę wieczorem w komentarzu co i jak. Pogoda zapowiada się piękna więc wyciągajcie z szafy rowerowe ciuszki, wypucujcie rowery, dopompujcie opony itp. i spotkajmy się jutro o godz. 11:00 na Błoniach - na rogu tam gdzie zawsze (Muzeum Narodowe - Hotel Cracovia). A tym czasem poczytajcie sobie o Skale Kmity |
|
|
| |
|
Treningo-wycieczka MTB do Skały Kmity się udała ![]() Fotogaleria |
|
|
| |
|
Wiosna zagościła już na dobre ! ![]() Właśnie wróciłem z krótkiego wypadu do lasku - sikornik - specjalnie wybrałem właśnie północne i zacienione stoki aby zbadać sprawę i muszę powiedzieć, że jest całkiem nieźle ! Jest jednak jedno ALE ... na szlakach leży dużo mniejszych lub większych patyków i gałęzi, które tak się składa lubią wskakiwać między szprychy lub też urywać haki czy też wykrzywiać wózek przerzutki. Stąd mój pomysł na jutrzejszy jeszcze nieoficjalny trening jest taki abyśmy przejechali kilka szlaków zatrzymując się co jakiś czas i oczyszczając je z tych patyków i gałęzi. Jeżeli zbierze się nas spora grupka to podzielimy się na 2 lub może nawet więcej grup pod względem zaawansowania jeżeli będzie taka potrzeba. Tak więc zachęcam tych, którzy chcą spróbować swoich sił i pokręcić rowerem w grupie innych zapaleńców i miłośników MTB po raz pierwszy. Przy okazji informuję, że za tydzień 23 kwietnia (wtorek) ruszamy już oficjalnie z treningami MTB z ramach OTR z podziałem na grupy itp. Do zobaczenia jutro tj. wtorek 16 kwietnia godz. 17:00 na rogu Błoń na przeciwko Muzeum Narodowego. |
|
|
| |
| marcin81 Posty: 60 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 lip 11 |
|
| Witam, wybiera się ktoś ok 10-11 gdzieś w okolice? Chętnie się przyłącze;) | |
|
| |
| RadekJ Posty: 9 Dołączył: 18 kwi 12 |
|
|
ja o 10tej jadę do wolskiego na niecałe 2h, jak coś to czekaj koło tej pętli tramwajowej jak się wjeżdża na Aleję Waszyngtona | |
| Edytowane przez RadekJ dnia 16-04-2013 09:10 | |
|
| |
|
| Nie zdąże. Mam do przejechania ponad 20 km do lasku. | |
|
| |
|
| a na którą zdążysz? o ile reflektujesz na jazdę po wolskim? | |
|
| |
|
| Moze jednak innym razem. Za duzo mi zajmie dojazd. | |
|
| |
|
| Spoko. Ja się muszę streszczać bo po treningu na zajęcia trzeba iść ;/ | |
|
| |
|
Tradycyjnie już zapraszam na niedzielną wycieczkę z elementami MTB - tym razem polecimy w stronę Ojcowa - pod Bramę Krakowską. Jechaliśmy tam jakiś czas temu w warunkach zimowych, warto więc przejechać tą samą trasę w warunkach wiosennych i zobaczyć różnicę. Prognoza pogody na niedzielę może nie zachwyca, ale najważniejsze by się nie rozpadało a tego jak na razie prognoza nie zapowiada ![]() Żeby nie mieszać, spotkajmy się w tym samym miejscu co zawsze czyli na Błoniach, niedziela 21 kwietnia, godz. 11:00 i ruszymy sobie tempem bardziej niż wycieczkowym (ale nie wyścigowym) w stronę Ojcowa - Doliną Prądnika Białego. Nawierzchnia - polne drogi, asfalt, szuter a więc wszystkiego po trochę. Skala trudności - poza dość stromym zjazdem (i przy powrocie podjazdem) w wąwozie - to bez problemu do przejechania dla każdej osoby. Tempo - jak zwykle dostosowujemy do osoby jadącej najwolniej tak by nikogo nie zgubić i nie zamęczyć gonieniem grupy - ale jednak zaznaczamy, że nie jedziemy tempem typowo wycieczkowym, ale nieco powyżej. Weźcie ze sobą poza kaskiem i sprawnym rowerem również trochę kasy abyśmy mogli sobie kupić coś do jedzenia w Ojcowie ... oraz dużo dobrego humoru ![]() Do zobaczenia ! |
|
|
| |
|
| relacja fotograficzna z dzisiejszej wycieczki - fotogaleria | |
|
| |
|
|
Ruszamy pełną parą z treningami MTB w sezonie 2013 ! Zapraszamy we wtorek 23 kwietnia na godz. 17:00 - Błonia - róg na przeciwko Muzeum Narodowego. Otwarte Treningi Rowerowe MTB prowadzone są dla wszystkich miłośników jazdy górskiej, którzy chcą podnieść swój poziom. Podczas treningów mamy dużo podjazdów mniej lub bardziej wymagających oraz zjazdów tak samo mniej lub bardziej stromych. Na każdym treningu jest min. 2 trenerów, który dzieli się swoim doświadczeniem - doradza, pokazuje i zachęca . Tempo dostosowujemy zawsze do najwolniejszego uczestnika, tak więc nikt nie zostanie sam.Uczestnictwo w treningach jest dobrowolne, darmowe oraz na własną odpowiedzialność (!). Organizator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zdarzenia jakie mogą się zdarzyć podczas treningu: zniszczenie sprzętu, urazy ciała itp. Wymagania: kask (!), sprawny rower górski, stan zdrowia pozwalający na duży wysiłek fizyczny, pełnoletność (w przeciwnym przypadku wymagana zgoda na piśmie od rodziców/opiekunów prawnych na uczestnictwo w Otwartych Treningach Rowerowych), wygodna odzież sportowa oraz duża dawka dobrego humoru ![]() Zachęcamy osoby początkujące w MTB - specjalnie dla was jest grupa dla początkujących ! Do zobaczenia. TreneRzy ![]() |
|
|
| |
| Blue Posty: 4 Dołączył: 27 maj 12 |
|
|
Hej! Czy można poprosić o jakiś numer kontaktowy tak by można było dołączyć w trakcie (jeśli nie na forum, to ewentualnie na PW)? |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Wszystkie są podane w informacjach na OTR.Krakow" target="_blank" rel="nofollow">stronie akcji na fb
Pozdrawiam |
|
|
| |
| Skocz do Forum: |

Pozdrawiamy was z zaśnieżonego Krakowa.