Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość | 
|---|---|
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07  | 
|
| 
Też późno wyjechałem, a dobrze mi się jeździło i pod wiatr do Sułoszowej i z wiatrem i w deszczu chociaż do Pirxowej przeciętnej do brakowało mi 4 km/h.
 Куба  | 
|
| 
 | |
| Pirx  Posty: 663 Miejscowość: Klucze Dołączył: 16 maj 07  | 
|
..hehe Pirx pewnie jeszcze jechał na terenowych oponkach i z błotnikami Full zestaw z błotnikami, światełkami, nawet dzwonek mam, a to z tego powodu, że regularnie raz w miesiącu dmucham w alkomat, taka lokalna rozrywka policji   A rower waży jakieś 14kg (stalowa rama Marin), tyle tylko, że opony są 1,74, ale każda dobrze ponad 800g, a dętki po 200g. Do tego oczywiście zapasowa dętka (ta już normalna, 118g), pompka, narzędzia Crank Bros, łyżki do opon, zapasowe baterie do lampki, dodatkowy bidon/termos stalowy 0,5l, plecak z 2l wody, telefon, 2 banany, zapasowe rękawiczki. Generalnie nielekko, ale i teren bez większych górek. Mam stałą pętlę i na niej się sprawdzam, jak na razie rekord to 33,8 ale: 1. lżejszy rower 2. to był sierpień 3. tylko 40 km (dwa okrążenia) Patrząc na to powyżej, obecne wyniki raczej kiepskawe... Myślę, że w niedzielę dobiła mnie dodatkowa siłownia w środku tygodnia, zrobiona w zamian za podjazdy, których nie zrobiłem z powodu złej pogody. Chyba nie mogłem się zregenerować, przez to wszystko się posypało. Już kończę bo to off-top że hej... ![]()  | |
| Edytowane przez Pirx dnia 23-03-2009 20:54 | |
| 
 | |
| Marcin  Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06  | 
|
| 
Sobota - smok, godz. 10.00 Zapraszamy.  | |
| Edytowane przez Marcin dnia 27-03-2009 07:51 | |
| 
 | |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06  | 
|
| O 11 wyjazd na 115 km to zdecydowanie za późno. | |
| 
 | |
| Roza  Posty: 441 Dołączyła: 30 lip 07  | 
|
przecież napisane, że o 10.00 ![]()  | 
|
| 
 | |
|
Bo zmienione ![]() Wyjazd o 11 na rowerze MTB w 115 km trasę gwarantuje, że dzień stracony. A 10 rano to raczej nie jest "skoro świt"  | 
|
| 
 | |
| Michu  Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08  | 
|
Jeśli tylko nie będzie padać...zjawiam się na średniawkę  
 | 
|
| 
 | |
|
| 
Sobota - smok, godzina 10:00 trasa ulepszona: dystans średni 65 km. dystans długi 102 km. wspólne 32 km. zalecane opony semislick, 10-20% po szutrze.  | 
|
| 
 | |
| buli  Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08  | 
|
| 
A jedzie ktos na powtorke z poprzedniej soboty? Ok 130-150 km po gorkach w mocniejszym tempie na szosowkach! Furman, Pocio??  | 
|
| 
 | |
|
| 
Ja idę dzisiaj do wyrwizęba. Dopiero popołudniu będę wiedział czy nadam się na jakąkolwiek jazdę.  Tak czy ta tak raczej nie nastawiam się na szybszą jazdę bo ostatnio miałem mocne treningi i coś czuję watę w nogach.  | 
|
| 
 | |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06  | 
|
A jedzie ktos na powtorke z poprzedniej soboty? Ok 130-150 km po gorkach w mocniejszym tempie na szosowkach! w sobotę mam TTL. W tym tygodniu z racji rege nie przemęczam się połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama  | 
|
| 
 | |
|
| Jutro jestem. Marcin straszy żeby górala wziąć to na góralu jestem. | |
| 
 | |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07  | 
|
| 
No ja się nie mogę doczekać szoski więc pykne sobie ttl-a z pociem, a później i gdzieś dalej po asfaltach, bez szutrów.
 Куба  | 
|
| 
 | |
| Michu  Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08  | 
|
No i kicha...leje... 
 | 
|
| 
 | |
| dziczek  Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06  | 
|
Jakie leje, jakie leje   Zaledwie pokropiło nad ranem  
Team Jubilat Polska  | 
|
| 
 | |
|
No przekonałeś mnie będę  
 | 
|
| 
 | |
|
| 
no i już po...dzięki ludzie...choć daliście ostre tempo...trzymałem sie z WAMI aż do Gołuchowic...w sumie wyszło mi 68km.. Krk-Tyniec-Skawina-Rzozów-Gołuchpwice(tu odbiłem)-Jurczyce-Radziszów-Buków-Skawina-Tyniec-KRK Dziękuję bardzo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()  
 | 
|
| 
 | |
|
| galeria | |
| 
 | |
|
Dla Marcina piątka z plusem za extra traskę. Naprawdę nieraz nie wiedziałem gdzie byłem. Uwielbima takie wąskie dróżki prowadzące niewiadomo gdzie  
 | 
|
| 
 | |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06  | 
|
| 
Dzięki za super wyjazd (i cierpliwość na podjazdach). W miarę spokojnym tempem ~23km/h (wiatr w drugą stronę dopomógł) wyszło ok 105km smok-smok. Trasa naprawdę przyjemna (a na OSie nawet błotniki się przydały  ).Pozdrawiam   | 
|
| 
 | |
| Skocz do Forum: | 

spinoza
 A rower waży jakieś 14kg (stalowa rama Marin), tyle tylko, że opony są 1,74, ale każda dobrze ponad 800g, a dętki po 200g. Do tego oczywiście zapasowa dętka (ta już normalna, 118g), pompka, narzędzia Crank Bros, łyżki do opon, zapasowe baterie do lampki, dodatkowy bidon/termos stalowy 0,5l, plecak z 2l wody, telefon, 2 banany, zapasowe rękawiczki. Generalnie nielekko, ale i teren bez większych górek.