Otwarte treningi MTB

Autor Wiadomość
Adam70 mężczyzna

Adam70
Miejscowość: Kraków
Dodane 26-04-2013 20:44 RE: Otwarte treningi MTB
Propozycja na najbliższą niedzielę - spotykamy się 28 kwietnia (niedziela) przy IKEA o godz. 10:00 (!) bo trasa zabierze nam ok. 4 godziny. Nie będzie to wycieczka a trudna i wymagająca trasa MTB, dlatego proszę doczytać tego newsa do końca !

Przyglądam się prognozie pogody na niedzielę i ... nie wiem co o tym myśleć: o godz. 11:00 ma być 20 stopni a już kilka godzin później 10 (!) Jeżeli nie będzie padać to da się to jakoś przeżyć, ale nikt nie daje 100% gwarancji. Dlatego mam dość ciekawą propozycję na niedzielną trasę poza Kraków, żeby daleko nie odjeżdżać a się nieźle najeździć.

Była propozycja pojechania do Rudna ALE jak tak patrzę to większość trasy prowadzi drogami asfaltowymi mniej lub bardziej ruchliwymi a to ma się nijak do MTB. Znalazłem więc bardzo ciekawą trasę szlakami rowerowymi ALE są one na tyle trudne i wymagające, że jak już byśmy dojechali do Rudna to raczej nie mielibyśmy sił by wrócić - a już na pewno nie damy rady zrobić tego w ciągu 4 godzin.

Moja propozycja więc jest taka: pojedziemy do miejscowości 'Brzoskwinia' szlakami rowerowymi - asfalt zobaczymy tylko w kilku miejscach na bardzo krótkich odcinkach a reszta to drogi gruntowe, szutrowe, polne i leśne ! Trasa jest bardzo ciekawa, różnorodna i muszę to powiedzieć - dość trudna i wymagająca więc nie jest to na pewno trasa dla osób, które nigdy nie jeździły z nami w terenie w ramach treningów czy też pierwszy raz chcą się wybrać na dłuższą wiosenną przejażdżkę po zimie - to nie będzie łatwa wycieczka jak tydzień temu do Ojcowa.

Uchylając rąbka tajemnicy przebiegu trasy - bo będzie to dla was niespodzianką - zdradzę wam, że zaliczymy lasek po drugiej stronie Skały Kmity (!) :) Dołożę do tego piękne widoki na panoramę Krakowa i chyba nie muszę już bardziej was zachęcać do tego by wybrać się na ten niedzielny trening MTB.

Uwaga !
Spotykamy się 28 kwietnia (niedziela) przy IKEA o godz. 10:00 (!) bo trasa zabierze nam ok. 4 godziny.
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 01-05-2013 07:42 RE: Otwarte treningi MTB
Wycieczka się udała, trasa bardzo ciekawa.
Track GPS z tej trasy
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 06-05-2013 18:43 RE: Otwarte treningi MTB
Przypominamy i zapraszamy na kolejny wtorkowy trening z OTR !
Wtorek, 7 maj, godz. 17:00, spotykamy się na rogu Błoń na przeciwko Muzeum Narodowego. Abyśmy mogli ruszyć o 17tej prosimy o przybycie parę minut wcześniej - podzielimy się na grupy pod względem zaawansowania.
Prognoza pogody zapowiada się (jak na razie) dla nas pomyślnie, jedynie w nocy z poniedziałku na wtorek ma coś popadać. Warunki w lasku są dobre więc powinno nam się dobrze jeździć.
Pamiętajcie o sprawdzeniu stanu technicznego roweru, nie zapomnijcie zabrać ze sobą kasku (i mieć go na głowie) oraz parę złotych na co nieco w Piri-Piri po treningu gdzie można również umyć rower :)

Oczywiście zachęcamy osoby początkujące w MTB - będą 2 grupy dla początkujących ! :)

Do zobaczenia

TreneRzy
Adam70 mężczyzna

Adam70
Dodane 19-05-2013 19:20 RE: Otwarte treningi MTB
Ile można pisać o kolejnym treningu ?
Postanowiłem zrobić to teraz nieco inaczej - przypomnienie o wtorkowym treningu MTB (21 maja) w formie filmiku - w nieco śmiesznej formie :)
Jak wam się podoba taki sposób informowania o treningach ?

Zachęcam do oglądania, komentowania, udostępniania itp. ;)

link do filmiku
Skocz do Forum: