(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...

Autor Wiadomość
halina kobieta

halina
Dodane 18-07-2010 20:14 RE: A może by tak jeszcze raz... (bardzo lajtowo)
Prognozy na szczęście po raz kolejny okazały się przesadzone ;) Trasa uległa lekkim modyfikacjom - pojechaliśmy czerwonym w stronę Ojcowa, potem skręt w stronę Doliny Kluczwody, a następnie do Kobylańskiej. W planach była jeszcze Bętkowska, ale zdecydowaliśmy się ją opuścić, bo zaczęło padać, a ciemne chmury zapowiadały, że może się rozpadać solidnie (co wtedy też okazało się przesadą ;)) Jeździliśmy, trochę prowadziliśmy, nosiliśmy rowery nad zwalonymi drzewami, a raz niemal czołgaliśmy się pod ;), pluskaliśmy się w strumykach i błocie oraz lajtowo wsuwaliśmy pyszną pizzę :)
Wszystkim, którzy nie ulękli się knowań wrażego ICMu, wielkie dzięki za towarzystwo! :)
Edytowane przez halina dnia 18-07-2010 20:15
Cvbge mężczyzna

Dodane 18-07-2010 22:31 RE: A może by tak jeszcze raz... (bardzo lajtowo)
Dzięki za wyjazd.

Zaczęliśmy w 6, ale mniej więcej w połowie zgubiliśmy jednego pana, a drugi pan musiał wcześniej wracać. Nie obyło się bez niegroźnej kontuzji. Pogoda na szczęście dopisała, poza niewielkim deszczykiem nie było za ciepło ani za zimno.

Po małych kłopotach z nawigacja, które wyprowadziły nas w szczere pole, dalsza jazda odbywała się bez zakłóceń.

Największym problemem okazały się warunki terenowe, a mianowicie Dolina Kluczywody. Przynajmniej mnie zniechęciło przedzieranie się przez jedno rozłożyste drzewo. Do tego ścieżka strasznie pozarastała jakimiś kłującymi i parzącymi chaszczami a przy każdym przejeździe przez strumień woda nalewała mi się do butów. Nie było jednak tak źle, bo woda była ciepła i ogólnie było ciepło więc za bardzo to nie przeszkadzało.

Po powrocie do Krakowa miałem jeszcze jechać do Tyńca, ale na szczęście zrezygnowałem, bo zaraz strasznie się rozpadało i ledwo udało mi się wrócić do domu.

W sumie od pętli do miejsca rozstania wyszło o ile pamiętam 45 km, w tempie 15-16km/h, więc bardzo lajtowo :)

Jeśli można prosić o zrobienie galerii to dodam zdjęcia.
Paula kobieta

Paula
Miejscowość: Kraków
Dodane 19-07-2010 09:41 RE: A może by tak jeszcze raz... (bardzo lajtowo)
Dzięki za świetnie spędzony czas :) oraz za miłe towarzystwo - zwłaszcza dla osób, które dotrzymywały mi "kroku" na ostatniej pozycji tej lajcikowej wycieczki ;) było super B) i z niecierpliwością wyczekuję kolejnej wycieczki ... pozdrawiam
Basia kobieta

Dodane 20-07-2010 09:44 RE: A może by tak jeszcze raz... (bardzo lajtowo)
Witam wszystkich, czy są już jakieś plany na weekend? Bardzo chętnie bym się wybrała na wycieczkę bo chociaż wczasy były super, stęskniłam się za rowerowaniem :) Dajcie znać czy mam sobie zarezerwować sobotę czy niedzielę bo niestety nie mogę dwóch dni.

Basia

angel
Dodane 20-07-2010 18:28 RE: A może by tak jeszcze raz... (bardzo lajtowo)
wybieram się w niedzielę,w planach szosa ale w ładnych okolicznościach przyrody i w moim tempie (trochę mocniej ale bez mroczków i urywanego oddechu) :)
Elendil kobieta

Elendil
Dodane 22-07-2010 11:40 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W ten weekend niestety jeszcze mnie nie ma, ale juz czekam na nastepny i na kolejna wycieczke :)
Versus mężczyzna

Dodane 23-07-2010 00:24 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ja, o ile pogoda nie zawiedzie, wybieram się w sobotę z synem na wycieczkę po okolicy. Lajtową oczywiście. Wyjazd chyba o 11. Tras jeszcze do ustalenia.
W niedzielę "kubicuję" Robertowi. :)

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

Edytowane przez Versus dnia 23-07-2010 00:27
Basia kobieta

Dodane 24-07-2010 23:59 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
angel jeśli będzie pogoda to pojedziemy, wyślę Ci tel. na priva jeśli nadal chciałabyś jechać to daj znać.

Basia

Versus mężczyzna

Dodane 27-07-2010 10:44 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Okres wakacyjny nastraja do podejmowania wyzwań nieco śmielszych niż zwykle. Dlatego przedstawię moje plany, może ktoś zechce się dołączyć.
Mam zamiar (wzorem wyjazdu naRoztoczehttp://picasaweb.googl…61969/Roztocze#) zarezerwować nocleg na dwie/trzy noce w gospodarstwie agroturystycznym w okolicach Zagnańska (Góry Świętokrzyskie,dojazd pociągiem ułatwia logistykę) i lajtowo pojeździć po okolicy. Zabieram ze sobą syna(12lat), dlatego tym bardziej nastawiam się na wycieczki, a nie zgrupowanie kondycyjne. :)
Wstępny termin to- 21,22,23 sierpnia.

Elendil kobieta

Elendil
Dodane 29-07-2010 18:21 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ktos chetny na wycieczke w weekend? Proponuje Tenczynski Park Krajobrazowy, ale chetnie poznam jakies inne ciekawe miejsca :)

Moze byc sobota lub niedziela, w zaleznosci od woli wiekszosci.
Michu mężczyzna

Michu
Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano
Dodane 29-07-2010 18:30 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
W niedzielę jest maraton w Krakowie, trochę ludzi jedzie też do Głuszycy.

Ale pewnie na sobotę by się ludzie jacyś pisali, a na niedzielę to nie wiem.
Nie roztroimy się.
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 29-07-2010 19:07 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Właśnie miałem zaproponować sobotę, wyjazd tradycyjnie Krowodrza Górka o 10.
Kierunek Puszcza Dulowska (okolice Tenczynka) najlepiej czerwonym rowerowym lub innym w miarę twardym podłożem. Po drodze można rzucić okiem na trasę niedzielnego maratonu i zaliczyć parę urokliwych odcinków B)

Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze.

Elendil kobieta

Elendil
Dodane 29-07-2010 19:16 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jestem za!
Versus mężczyzna

Dodane 29-07-2010 19:40 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Cieszy mnie brak zainteresowania moją propozycją wyjazdu w okolice Zagnańska, bo chyba sam nie będę mógł jechać. Jedną z przyczyn jest to, że dzisiaj jadąc na rowerze syna zmieliłem przerzutkę tylną, wyrwałem ją z haka, który powyginała się jak 8 paragraf. Zdemolowałem także koło. Znając mojemożliwości- remont zajmie sporo czasu.
Z lajtu weekendowego rezygnuję na rzecz wyjazdu "raczańskiego".

Edytowane przez Versus dnia 29-07-2010 22:22
Cvbge mężczyzna

Dodane 29-07-2010 23:26 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Sam zastanawiałem się nad obejrzeniem kawałków trasy niedzielnego maratonu. Z drugiej strony może lepiej zostawić sobie niespodziankę i siły na niedzielę?
Elendil kobieta

Elendil
Dodane 30-07-2010 17:44 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Czyli sobota godz. 10:00, petla Krowodrza Górka, cel Puszcza Dulowska.
Sprawdzam o 9:00 czy nie pada i jade.
Mam nadzieje, ze ktos sie jeszcze wybierze.
pe_pawel mężczyzna

pe_pawel
Dodane 30-07-2010 22:02 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ja chętnie się przejadę. Zapowiada się dość łagodna pogoda do jazdy.

Dwa Pi Er

rozen mężczyzna

rozen
Miejscowość: Krakow
Dodane 30-07-2010 22:24 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
uzalezniony od pogody .. bede :)

hej hej  jeszcze raz :P

Madzik kobieta

Madzik
Dodane 30-07-2010 22:45 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Też się pojawię, jeśli tylko nie będzie padać.
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 31-07-2010 08:39 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
U mnie leje może przesuniemy jakieś 1,5h bo z mapy radarowej wynika ,że powinno przejść?

Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze.

Skocz do Forum: