Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
|
no to się i ja pochwalę. Zrobiliśmy dzisiaj z Kuba 115km. (test + rozjazd po teście. Musze powiedzieć, że wiaterek byl fajny ale nie przeszkadzał w realizacji założonego treningu. Niestety pełna radość z jazdy zepsuły 3 gumy w tym dwie moje za jednym razem i w dodatku na dobrym asfalcie.
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Rowerzystów dziesiątki za znajomych to spotkaliśmy Hinola i Egoista.
Куба |
|
|
| |
| Michu Posty: 984 Miejscowość: Kraków/Roma/San Gimignano Dołączył: 16 wrz 08 |
|
Czy coś na niedzielę się szykuje może...bo ja z chęcią reflektuję
|
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
Czy coś na niedzielę się szykuje może...bo ja z chęcią reflektuję Ty się szykuj ale na paruffkę u Sprosa - jazda super, towarzystwo znakomite i wyborne jedzenie (o ile sobie je weźmiesz) ![]() Polecam herbatę sporządzoną przez żonę Sprosa
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
Co prawda to prawda, na herbatę żony Sprosa nie ma bata
...całe życie drugi! |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
Jeśli ktoś przypadkiem nie jedzie na czasówkę sprosa, to wybieramy się na tlenówkę po asfalcie (góralami). Zbiórka o 10:30 na błoniach (żeby nie trzeba było wozić za dużo ciepłych ciuchów po porannym chłodzie). Planowana trasa:http://gpsies.com/map.do?fileId=mhvpjfnkjxwebfac (jak widać w razie zaniemożenia można skrócić trasę w Sance jadąc na wprost przez Czułów i Mników) Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 03-04-2009 19:51 | |
|
| |
|
Axi pojawię się...w 100% jeśli nie będzie deszczu.
|
|
|
| |
|
Dzięki wielkie chłopaki za wypadzik...strzeliło mi na klatce w domku 93,7 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zgubiliście mnie, albo to ja Ws zgubiłem..i zamiast odbić na lewo na Liszki poszedłem prosto na Przegorzały, i Krk Wodociągi...potem zwierzyńcem i do domku. Axi więcej takich tras
|
|
|
| |
|
|
Pogoda dość dopisała, na błoniach pojawili się Michu, Michał, Miki i mocno spóźniony Axi (przepraszam). Pojechaliśmy prawie zgodnie z planem, z małą modyfikacją o przejazd urokliwą doliną Rudna (i w związku z tym kawałek główną szosą, ale w niedzielę nie było to dużym problemem). W rejonie Jeziorzan Michu postanowił samotnie walczyć z oporami powietrza, w związku z czym - skoro nie chciał siąść na koło, a tempo zaczęło siadać - postanowiliśmy sprawniej śmignąć przez Liszki i Kryspinów na błonia. Wyszło około 90km błonia-błonia. Średnia 24,4km/h Średnia temperatura 23*C Przewyższenie 575m (więc raczej płasko było) Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 05-04-2009 17:55 | |
|
| |
|
|
W najbliższą niedzielę wybieram się w końcu pojeździć coś po pagórkach, bo jakoś nie miałem w tym roku jeszcze okazji. Trasa znana (i pewnie lubiana ) już przez mjn, furmana, RB... i parę innych osób, których w tej chwili nie pamiętam zapewne też. Znalazła już swoje miejsce wśród tras treningowych na naszej stronie.Jeśli znajdą się chętni, to proponowana zbiórka o 11:00 na . Tempo między pagórkami spokojne, więc jakby co powinno dać się zjechać.
Pozdrawiam | |
| Edytowane przez Axi dnia 23-04-2009 10:33 | |
|
| |
| izca Posty: 82 Dołączyła: 12 lut 07 |
|
|
drobna uwaga do miejsca spotkań: w niedzielę jest maraton. o 11 będzie sporo zamieszania na błoniach. później jeszcze więcej.... chyba najspokojniej będzie... po południu same błonia będą zabezpieczone, więc może lepiej ustawcie się na parkingu pod Cracovią |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Wstępnie pisałbym się na jazdę na szoszce z Axim, ale czy start można wcześniej, np. ok. 10tej?
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
Luki ![]() Posty: 2502 Miejscowość: Kraków Dołączył: 27 mar 06 |
|
No ja tez pewnie bym był, ale tak jak MisQ mówi lepsza 10, co by na 14 był nazad ![]() |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
..powinienem być ... 11:00 IMHO lepsza bo już cieplej powinno być ...
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
No to może krakowskim targiem o 10:30?
Pozdrawiam |
|
|
| |
Andy ![]() Posty: 1299 Dołączył: 21 kwi 07 |
|
|
dzisiaj wyruszyłem o 9.30 i było sam raz. myślę, że jeśli sie nic nie zmieni spokojnie można o 10 wyruszyć, no 10.15,żeby był czas na dojazd. ja nie jadę, bo na góralu utknąłbym na pierwszej górce, więc powiedzmy że jestem bezstronny w wyznaczaniu godziny wyjazdu ![]() |
|
|
| |
Kocur ![]() Posty: 1596 Miejscowość: Kraków Dołączył: 15 kwi 06 |
|
Po moim dzisiejszym wypadzie stwierdzam że godzina jest najmniej istotna - zimny wiatr w porywach jest wpieprzający niezależnie od pory dnia
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
o 10.30 to i ja pojadę
...całe życie drugi! |
|
|
| |
spinoza ![]() Posty: 1419 Miejscowość: Kraków - Kliny Dołączył: 7 sie 06 |
|
|
ok niech będzie o 10:30 ... a w którą stronę się traskę jedzie ??
Połowa niewyczyszczonego błota odpadnie sama. |
|
|
| |
|
|
W pierwszą stronę przez Balice.
Pozdrawiam |
|
|
| |