Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
|
Też jestem w szoku. A pogoda nie była idealna, za mocny wiatr i za zimno. |
|
|
| |
Axi ![]() Posty: 3258 Miejscowość: Kraków Dołączył: 8 sie 06 |
|
|
No jak dla mnie, to trochę za bardzo wiało. Niestety koszyk zdrajca rzucił mi bidonem w tylne koło na zjeździe, co się skończyło zniszczeniem bidonu i zdecentrowaniem koła. Pozdrawiam |
|
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
|
Miki, jakie zimno? Wszyscy byli w krótkich rękawkach. Marcin dodał/a następującą grafikę: ![]() |
|
|
| |
Miki ![]() Posty: 852 Miejscowość: Kraków Dołączył: 14 lis 06 |
|
Krótkie rękawki jeszcze nie świadczą o tym, że jest ciepło. ![]() |
|
|
| |
szbiker ![]() Posty: 2370 Miejscowość: Kraków Dołączył: 29 kwi 09 |
|
...nie no pogoda dzisiaj naprawdę nam się udała. Troszkę może czasami wiatr zawiał mocniej ale poza tym moim zdaniem pogoda była idealna, temperatura, widoczność itp. A widoczki miejscami super np. z rejonu Góry Bieńkowskiej . Tempo było dosyć żwawe - średnia wyszła mi ponad 26km/h Dzięki za wycieczkę |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Miki, coś za bardzo biadolisz! Ja z Kasią też dzisiaj jeździłem między 18tą a 22gą i było spoko. Krótkie spodenki i krótkie rękawki. Fakt, że jak zaczęliśmy wracać zrobiło się trochę chłodniej, ale wystarczyło kilka łagodnych górek i już cieplej się robiło. Zrobiliśmy podobną trasę a mianowicie z Karkowa przez Świątniki, Myślenice do Pcimia i tą samą drogą z powrotem. Wyszło jakieś 88km ze średnią ponad 27km/h. Wiatr nam nie przeszkadzał.
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Dało się wytrzymać, w sumie tylko na jednym zjeździe odczułem dyskomfort i przeleciały mnie dreszcze. Widoczki może i fajne ale jakoś nie było czasu podziwiać ![]() Mówią, że - jak w poniedziałek tak przez cały tydzień. No to dzisiaj wypada jakiś replay zrobić
|
|
|
| |
| polson Posty: 45 Miejscowość: Kraków Dołączył: 25 kwi 08 |
|
jak gdzie i kiedy? na taka szose zawsze chetnie bym sie wybral
Subaru AZS UEK |
|
|
| |
| buli Posty: 736 Dołączył: 16 sty 08 |
|
Po takiej sredniej mozna domniemywac, ze sie Panowie opieprzaliscie na tych rowerkach. ![]() Na wycieczki przyjdzie czas na jesieni. ![]() ![]() ![]() |
|
|
| |
|
(...) To ciekawe co piszesz bo za chiny ludowe jeśli 88km podzielimy przez 4h jazdy (miedzy 18 a 22 to 4h prawda ) to nie wyjdzie 27km/h tylko 22km ![]() ![]() |
|
|
| |
|
Nie czepiaj się. Jak chcesz dokładnych danych to Ci wpiszę później, jak będę w domu.
|
|
| |
|
..nie czepiam się tylko to 27km/h jest nielogiczne i tyle ![]() |
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
Eee tam, czepiasz się, myknęli traskę w nieco ponad 3h, a zyskanej godziny na pewno nie zmarnowali
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
Maciu ![]() Posty: 2014 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 kwi 08 |
|
|
Ale zapewne nie było to ciągłe jeżdżenie 4h tylko z odpoczynkami. Jazda mogła trwać 3 z groszami a 4h trwał wypad z dom-dom.
...całe życie drugi! |
|
|
| |
|
Jakbym się czepiał to bym dalej ciągnął dyskusję i np. jeszcze raz dokładnie zacytował MisQ ....jeździłem to jeździłem !! Dla mnie jeździć oznacza jeździć a nie stać. Koniec dyskusji ![]() |
|
|
| |
|
|
SPECJALNIE DLA szbiker'a, który się CZEPIA i szuka dziury w całym, przedstawiam dane z licznika: Dystans 88,02km, Czas czystej jazdy 3:03:45h, AVS 27,7km/h Dziczek miał dużo racji. W Pcimiu zatrzymaliśmy się na skonsumowanie Delicji Szampańskich, a czas między 18tą a 22gą to tak około, bo nie pamiętałem dokładnych godzin startu i mety. Nawet jeśli wystartowaliśmy o 18:30 to też się mieści w przedziale od 18tej. Pasi? Jak tak dalej chcesz być dociekliwy to może zapisz się na kurs detektywistyczny? Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
|
Zamierzam dzisiaj ok. 18tej jechać poniedziałkową trasę Marcina i chłopaków w odwrotnym kierunku.
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Nie za późno ? | |
|
| |
|
... nie ma sensu na ten temat dalej dyskutować co już wcześniej zasugerowałem MisQ'u ![]() P.S i nie musisz też używać DUŻYCH liter żeby mnie znieważyć | |
| Edytowane przez szbiker dnia 22-07-2009 14:36 | |
|
| |
|
Nie za późno ?furman Jak się nie ma tyle czasu co inni, to się jeździ wtedy kiedy jest na to czas. Nic na to nie poradzę, ale mam lampkę przy szoszce ![]() Zaczyna mnie boleć głowa, więc raczej tylko do Myślenic i z powrotem
|
|
| |
| Skocz do Forum: |