(Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...

Autor Wiadomość
Bizonik mężczyzna

Bizonik
Dodane 11-08-2010 22:28 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
ktoś chętny jutro na wypadzik rowerowy?
Elendil kobieta

Elendil
Dodane 15-08-2010 12:41 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Musze sie wam pochwalic, ze w ramach weekendowego lajtu pojechalysmy z kolezanka w piatek do Czestochowy pociagiem i przez 2 dni zwiedzalysmy na rowerach polnocna czesc Jury. Jezdzilysmy przede wszystkim szlakami rowerowymi, pieszymi i bocznymi drogami (trasy na podstawie atlasu rowerowego Compass - polecam!). W sumie wyszlo nam jakies 140 km.
Trasa w przyblizeniu: Czestochowa-Mstów-Olsztyn-Zrebice-Suliszowice-Trzebinów-Niegowa-Mirów-Bobolice-Podlesice-Rzedkowice-Morsko-Zawiercie.
Wycieczka byla bardzo udana!! Trasy roznorodne i ciekawe. Trzeba bylo tylko uwazac w lasach, bo jest bardzo duzo powalonych drzew i kilka odcinkow bylo calkowicie nieprzejezdnych.
Edytowane przez Elendil dnia 15-08-2010 12:45
Versus mężczyzna

Miejscowość: Kraków
Dodane 15-08-2010 13:03 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Brawo!B)

nie bądź nigdy pokorny wobec dumnych ani dumy wobec pokornych

pocio mężczyzna

pocio
Dodane 15-08-2010 13:44 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
no to następnym razem w ramach lajtu do Częstochowy pociągiem, a powrót rowerem.
Za pomysł i wykonanie brawo!brawo!brawo!

połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama
pozdrawiam naczelny bleblak pocio

angel
Dodane 15-08-2010 20:29 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Elendil,z takim przygotowaniem pomyśl nad startem w maratonie :)
Versus mężczyzna

Dodane 15-08-2010 21:06 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Zaraz, zaraz! Elendil ma nowy rower, to trochę tłumaczy jej zuchwałe projekty!
Może podzieli się wrażeniami z użytkowania Gianta w wersji "komfort"?

halina kobieta

halina
Dodane 15-08-2010 21:10 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Versus, chyba nie chcesz powiedzieć, że nowy rower sam jeździ? ;)
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 15-08-2010 22:17 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Nowe rowery jeżdżą same, mój już był szybszy ode mnie :[

Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze.

Versus mężczyzna

Dodane 15-08-2010 22:19 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Sam nie jedzie, ale w myśl hasła "to głowa jedzie"- nowy sprzęt dodaje skrzydeł.:)

Maximuss mężczyzna

Maximuss
Dodane 15-08-2010 22:30 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Witam.W tygodniu też jakieś layty wchodzą w grę,np 19 czwartek?.Wiem ze każdy ma pracę itd,ja mam zmiany i czasem w tygodniu też pojadę tu i tam.Jak są chętni to proszę o info.
Elendil kobieta

Elendil
Dodane 16-08-2010 01:58 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jestem bardzo zadowolona z roweru!!!! Przede wszystkim ze wzgledu na to, ze pozwala przyjac bardziej wyprostowana postawe. Na dlugie wycieczki jak znalazl!!
Nawet w terenie spisywal sie niezle. Tylko na zupelnie piaszczystych sciezkach opony, jak mozna bylo sie spodziewac, zawodzily.
Kolezanka miala typowo gorskie opony i radzila sobie lepiej...
No, ale nie mozna miec wszystkiego... Mysle, ze jak na moje mozliwosci i potrzeby, to mam zupelnie odpowiadajaca mi konfiguracje roweru.

P.S. A co do maratonu, to grupa lajtowa ma zamiar wystarowac rekreacyjnie, prawda?? ;p
Edytowane przez Elendil dnia 16-08-2010 02:01
Basia kobieta

Dodane 16-08-2010 10:55 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Elendil, przede wszystkim gratulacje :) podziwiam Was za odwagę i determinację :) Potwierdzam że rower super, sama wypróbowałam :) Co do maratonu to bardzo bym chciała zakończyć z wynikiem plasującym się w pierwszej połowie :)

Basia

angel
Dodane 16-08-2010 14:31 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
oczywiście,że rekreacyjnie ;)
Lenik mężczyzna

Dodane 18-08-2010 10:13 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jeśli można się wtrącić... ;)
Proponuję dziewczyny abyście przejechały się trasą maratonu już teraz, gdyż strzałki są porozwieszane i bez problemów można objechać trasę.
Ja w niedzielę zabrałem dziewczynę i zaliczyliśmy trasę HOBBY :)
IMHO trasa jest do przejechania dla każdego kto ma jaką taką kondycję i umiejętności, oczywiście nie obędzie się bez podprowadzania i sprowadzania roweru w kilku miejscach.
piemag kobieta

Dodane 18-08-2010 20:58 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Cześć, czy w ten weekend szykuje się może jakiś bardzo lajtowy lajcik? ;)
skorpion mężczyzna

skorpion
Dodane 18-08-2010 21:16 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Ponieważ pogoda dość niestabilna, nadchodzi maraton, gra MUSE, mnie nap.....la bark iteptede zapowiadany lajt pt: JURA II proponuję ustawić na 4 września zapraszam wszystkich chętnych.
Trochę szczegółów:
Wyjazd pociągiem do Zawiercia o 9.12 powrót Szlakiem Orlich Gniazd do Olkusza potem Sułoszową i Doliną Prądnika do Kraka, ok 92km czas do zmroku.
Jednocześnie wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu proponuję objazd trasy hobby maratonu w sobotę 21.08 start błonia lądowisko godź 10.
Opcja 1 jedziemy pół trasy do autostrady, eksplorujemy dolinki ( Brzoskwini, Mnikowska, Sanki ew. inne propozycje wracamy na trasę maratonu i kończymy na Błoniach.
Opcja 2 jedziemy 1 kółko w tempie ślimaczym dokładnie zapoznając się z trasą i 2 kółko aklimatyzując się z atmosferą maratonu
Do ustalenia na miejscu.
Zapraszam serdecznie wszystkie przyszłe zawodniczki oraz zainteresowanych objechaniem tego tematu.

Skorpion - bezwzględny i jadowity pogromca agresji na drodze.

halina kobieta

halina
Dodane 18-08-2010 21:36 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
w sobotę 21.08 start błonia lądowisko godź 10.
. skorpion

Będę :) Acz wolałabym nie jeździć w kółko...
Elendil kobieta

Elendil
Dodane 18-08-2010 21:39 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Chetnie objade trase maratonu plus cos jeszcze! Bede jesli pogoda bedzie!
Maximuss mężczyzna

Maximuss
Dodane 19-08-2010 11:39 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
Jak nic się nie zmieni to i ja dołącze.Traske mogę objechac,potem uciekam.Trza sie położyć przed nocną zmianą.
Lenik mężczyzna

Dodane 19-08-2010 13:49 RE: (Bardzo) Lajtowe wyjazdy dla każdego - A może by tak jeszcze raz...
http://forumrowerowe.bikeholic…-trasy-maratonu
A może wystartujmy wspólnie, jedna grupa pojedzie szybciej MEGA, a druga wolniej HOBBY, po drodze się podzielimy. Zamieszania nie powinno być ;)
Skocz do Forum: