Jazda po asfalcie
| Autor | Wiadomość |
|---|---|
| Michnik Posty: 1087 Miejscowość: Kraków Dołączył: 5 kwi 06 |
|
i nie musisz też używać DUŻYCH liter żeby mnie znieważyćszbiker Być znieważonym przez MiśQ'a to zaszczyt hi, hi ![]() |
|
|
| |
| dziczek Posty: 963 Dołączył: 18 kwi 06 |
|
Ba! Przeżycie niemal ekstatyczne
Team Jubilat Polska |
|
|
| |
MiśQ ![]() Posty: 3416 Miejscowość: Kraków Dołączył: 13 sty 06 |
|
|
Czy ktoś się dzisiaj wybiera na szoszkę? Mam ochotę w końcu zrobić trasę chłopaków z poniedziałku... jeno w druga stronę. Wyjazd ok. 17:30 z Czarnowiejskiej. Tempo średnie.
Grunt to nie przemęczać się! |
|
|
| |
|
|
A co to za trasa? Masz jakąś mapke czy coś? |
|
|
| |
|
|
No to jadę. |
|
|
| |
|
No i byliśmy we dwóch z Michnikiem ![]() Było wesoło, rozmownie, lajtowo, spokojnie, sielankowo. Oczywiście nie przejechaliśmy tej trasy, ponieważ jestem zbyt cienki i nie dał bym rady! Michnik natomiast był w swoim żywiole, pięknie pokonywał każdy podjazd a i na równym ledwo się za nim trzymałem! Dojechaliśmy do Stróży na rondo i tam zawróciliśmy. Ech... szoszka sama nie jeździ, cholera! p.s. Podać dane z licznika? ![]()
Grunt to nie przemęczać się! | |
| Edytowane przez MiśQ dnia 25-07-2009 01:29 | |
|
| |
|
Misiek jak zwykle delikatnie nagina fakty ![]() W skrócie pisząc chciał mnie zamordować na podjazdach ale jakimś cudem przeżyłem. Czekam na powtórkę ![]() |
|
|
| |
|
Nooo, wreszcie udało się zaliczyć trasę chłopaków z poprzedniego poniedziałku Jechałem z Kasią. Zrobiliśmy tą trasę lecz w odwrotnym kierunku. Dystans wyszedł 108,17km, czas czystej jazdy 4:09h, średnia prędkość 25,98km/h, przewyższenie 1100m. Oczywiście jechaliśmy na szoszkach i ostanie 30km jechaliśmy po ciemku z słabo świecącymi lampkami.Trasa super!! Warto sobie taką "strzelić" w wolnej chwili
Grunt to nie przemęczać się! | |
| Edytowane przez MiśQ dnia 29-07-2009 01:49 | |
|
| |
Kubak ![]() Posty: 2452 Miejscowość: Kraków-Zielonki Dołączył: 21 mar 07 |
|
|
Wszystkim Szoszonom chcę polecić okolice Ustrzyk Dolnych, Leska, Sanoka, Ustrzyk Górnych na szosę. Asfalty wyjątkowo równe jak na polskie warunki, wiele bocznych dróg świeżo wylanych, widać, że fundusze unijne działają. Trafiają się oczywiście "polskie drogi" ale w porównaniu z Małopolską jest dobrze. Widoki - wiadomo, nie do podrobienia. Koniecznie do oglądnięcia cerkwie, kapliczki. Ruch samochodowy - niewielki w porównaniu z okolicami dużych miast. Nawet szosy krajowe średnio zatłoczone. Tirów mało. Kultura kierowców: jeździłem tam ostatnie trzy dni. Niewiele miałem sytuacji, w których samochody wyprzedzały mnie "na żyletkę". Często na podjazdach czekano cierpliwie aż bedzie dostateczna widoczność, aby ominąć rower. Idealne miejsce na dwa-trzy dni szosowej przygody z pięknymi widokami i panoramami. Sam używałem tam mtb, a to dlatego, że chciałem się poprzecierać trochę terenowo. Куба | |
| Edytowane przez Kubak dnia 31-07-2009 12:04 | |
|
| |
| Marcin Posty: 1656 Dołączył: 9 sty 06 |
|
| Wspaniale Kubak. Bieszczady są piękne. Masz może tracki, to byś wrzucił tutaj. Jak ktoś ma ochotę się pościgać, to polecam Bieszczadzki Supermaraton Szosowy GREEN CYKLO BIES. | |
|
| |
|
|
Potwierdzam, fundusze UE działają, boczne drogi wylane równym asfaltem. W tej chwili spędzam prywatne Tour de BIES. 1. etap, 2. etap | |
| Edytowane przez Marcin dnia 04-08-2009 18:52 | |
|
| |
|
tylko Ci trzeba dobrej pogody. Będziesz wiedział co zrobić z resztą.
Куба |
|
|
| |
|
|
Kolejny etap Tour de BIES. Dzisiaj zaliczyłem jedną pętle supermaratonu. Razem z dojazdem powrotnym mi wyszło 106 km i 1532 m przewyższeń. 3. etap 4. etap | |
| Edytowane przez Marcin dnia 05-08-2009 22:17 | |
|
| |
| spros Posty: 38 Dołączył: 31 paź 06 |
|
|
dziekuje grupie zielonych za kibicowanie i wsparcie na trasie race'u. do zobaczenia na dwoch kolkach. |
|
|
| |
|
| Gratuluje spros race'u. Do zobaczenia w Polańczyku przy grillu. | |
|
| |
|
|
Proponuję w sobotę lub w niedzielę wycieczkę szosową na przełęcz Krowiarki. Wyjazd rano pociągiem do Suchej Beskidzkiej. odjazd Kraków Łagiewniki 7:46 , dojazd Sucha 8:50. plan - trasy |
|
|
| |
pocio ![]() Posty: 3929 Miejscowość: Kraków Dołączył: 4 wrz 06 |
|
nie mam szosy
połowa problemów odłożonych rozwiązuje się sama |
|
|
| |
|
|
Jadę jutro rano na szosę, na 4-5 h na północ od Krakowa. Tempo spokojne - to ta pora roku. Pojedziemy Doliną Dłubni, postaramy się dotrzeć do Bydlina na zamek. Wyjdzie ze 100-110 km. Start z Zielonek o godz. 9 - 9.30; tak aby na 14-15 być z powrotem. Ktoś chętny? Zapraszam. Куба |
|
|
| |
furman ![]() Posty: 3227 Miejscowość: Kraków Dołączył: 9 sty 06 |
|
Jadę jadę
|
|
|
| |
|
|
Fajnie. Na pw. napisał RB, który skłania się do wyjazdu (jeszcze nie 100 %) i proponuje 9.30. Więc na razie mamy 9.30; parking za Urzędem Gminy w Zielonkach. Куба | |
| Edytowane przez Kubak dnia 06-11-2009 11:34 | |
|
| |
| Skocz do Forum: |